Şimdi biraz Of’ta biraz da Trabzon’da ama gündemin hep içinde. Önceki gün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut ve yönetim kuruluna ziyaret gerçekleştirdi. Turgut’a başarılar dileyen Çapoğlu, ‘Sayın Başkanı hep takdir ettim. Böyle bir göreve gelmesi de Trabzon için yararlıdır. Trabzon ile dertlenen bir kardeşimizdir. Bu kentte emeği vardır. Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına geldiği günden itibaren meslektaşları için yaptıkları da ortadadır. Kendisini kutluyor ve başarılarının daim olmasını diliyorum’ dedi.

Tek Bürokratımız Alındı
 
Trabzon Çoçuk evleri koordinasyon müdürlüğü görevini yapan eğitimci Mustafa Çatal görevinden alındı. Çatal’ın görevden alınması ise AK Parti ile MHP arasında sorun oldu. MHP il Başkanı Nihat Birinci, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile görüşerek, ‘Trabzon’da tek müdürümüz vardı. Onu da görevden aldınız, bunu düzeltelim’ dedi. Revi’nin cevabı ise ‘İnanın benim dışımda bir tasarruf’ şeklinde oldu. Şimdi iki Başkan ve farklı konumdaki isimlerle bir araya gelecek ve Mustafa Çatal’la ilgili MHP tabanını da üzen bu tasarruf referandumdan önce düzeltmeye çalışacaklar.

 ‘Karayolları Balaban Yoluna Baksın’

Kardan etkilenen merkezlerden birisi de Of’tu. Of ilçesinde telefonlar aldık. Bunlardan bazıları da Trabzon’un yakından tanıdığı muhtarlar idi. Of  Balaban yolunun Karayolları ağında olduğunu söyleyen Muhtarlar, ‘Bu yol üzerinde Karayollarının bir greyder bekletmesini ve yolun kardan biraz daha genişletilmesini istediler.

Şanlı’dan Teşekkür

Trabzon’un Arsin ilçesinde de sıkı bir kar mücadelesi yapıldı. Bu mücadelenin başında ise Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ile Yardımcısı Farabi Hacıhasanoğlu vardı. Yürüme engelli Ergün Şanlı arayarak, ‘Arsin Belediyesinde Farabi Hacıhasanoğlu diye cesur bir adam var. Bırakın köyümüzün yolunu Işıklı’da tüm ara yollarını da açtı. Kendisine Mustafa Güneş ile birlikte teşekkür ediyoruz ve onu daha iyi yerlerde görmek istiyoruz’ dedi.

Ramoğlu’na Çifte Acı

Geçen hafta amcı oğlu Av. Hilmi Ramoğlu’nu kaybeden Adana Sabah Gazetsi Sorumlusu Ersin Ramoğlu dün de Dayısı ve kayınpederini son yolculuğuna uğurladı. Of Çarşıbaşı Büyük camide kılınan cenaze namazına çok sayıda seveni katıldı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve meslektaşımız Ramoğlu’na sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Bizde Koltuk Sevdası Yok

Önceki akşam Akçaabatta güzel bir sohbet vardı. Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Metin Yılmaz, Nihat Usta, Cevat Ocak ve MÜSİAD Başkanlığını bırakan iş adamı Aydın Birinci. Neden bıraktığını sorduğumuzda, ‘Bizde koltuk sevdası yok. Ali Kaan o koltuğu çoktan hak etmişti ve sahibine verdik’ dedi. İstihdama değinen Birinci, ‘hep birlikte buna yoğunlaşmalıyız. Sayın valime teşekkür ediyorum önceki aşam burada onunla istihdamı konuştuk ve güzel planları var’ dedi.

Türkmenler Çok Mutlu

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’de Nihat Usta’da idi. Oğlu İstanbul’dan gelmiş ve eşi ile birlikte ona Akçaabat Köftesi ikram ettiler. Şefik Türkmen ve emekli öğretmen eşinin yüzündeki tebessümü görmeliydiniz.

Yasaklansın

Trabzon Çevre ve Şehircilik il müdürlüğünde görev Yapan Murat Satır Trabzon  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na çağrı yaparak, Mahzun Kırmızıgül’ün yönetmenliğini yaptığı Osmanlı’yı küçük düşüren filmin yasaklanmasını istedi. 
 
Editör: TE Bilisim