Erdinç Kalay’dan Eleştiri

Karadeniz bölgesinde yayla sezonu açılıyor. Yaylaya sık çıkan isimlerde taleplerini sıralıyor. Eğitimci Erdinç Kalay, Sisdağı ve Erikbeli bölgesini sık kullanan bir isim. Dün aradı ve ‘Bu yaylalarda Turkcell cep telefonu kullananlar rahat ediyor. Ama Türk telekom çekmiyor. Telekom sürekli kazanmak istiyor hani yatırımınız?’ diye sordu.

Gümüşhane’de Mezuniyet Töreni

Her geçen gün gelişen ve değişen Gümüşhane üniversitesinde 9.mezuniyet töreni gerçekleştirilecek. Mezuniyet töreni 22 Mayıs tarihinde Yeni kongre merkezinde yapılacak ve saat 10.30’da başlayacak. Gümüşhane üniversitesinin yeni rektörü ile ilk töreni olacak.

Ak Parti Kongreye Hazırlanıyor

AK Parti’nin 21 Mayıs’ta yapılacak olağanüstü kongresine ilişkin hazırlıklar sürüyor… Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 yıl aradan sonra kurucusu olduğu AK Parti'nin başına 21 Mayıs'ta yeniden geçecek. AK Parti'nin bu 3. olan olağanüstü kongresi de yine Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Son rötuşlar atılıyor. Program saat 10:00'da başlayacak. Ana teması 'Yeni atılım dönemi' olan kongrede demokrasi, değişim ve reform vurgusu yapılacak.

Bu kongrenin ardından illerde il ve ilçe kongreleri başlayacak. Trabzon’da da gerçekleşecek olan kongrede nasıl bir yarış olacak herkes bunu merak ediyor. Başkan Haydar Revi yeniden görevine devam edecek gibi duruyor. Peki Başkan Revi’nin rakipleri kim olur? Daha önce il başkan adayı olan Faruk Kanca ve Ömer Topaloğlu yeniden aday olacağı kulislerde konuşuluyor. Mevcut yönetimden Hasan Dilekoğlu ve Murat Zeki Solak’ın isimleri de konuşuluyor. Selahattin Çebi de son dönemlerde çıkışta olan isimlerden… Kongre ateşi yaklaştıkça gelişmeleri sizlere aktaracağız.

Önce İstanbul 3.Havalimanı Sonra Sevilla! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan Trabzonlu Mazhar Yıldırımhan geçtiğimiz gün İstanbul üzerinden İspanya’ya seyahat etti. İstanbul’da 3. Havalimanının inşasını ziyaret eden Yıldırımhan, “Ülkemizin iftihar projelerinden, dünyanın en büyük havaalanı olacak 3. Havaalanı inşaatındayız. İnşaatta yaklaşık 30 bin kişi, 3000 iş makinesi, 2000 civarında kamyon çalışıyor. İş sağlığı ve güvenliği konusuna dikkat çekmek için bakanlığımızın çalışma programı için geldiğimiz 3. Havaalanı inşaatını görünce ülkemizle ve devletimizle bir kez daha gurur duyduk.” dedi. Yıldırımhan İstanbul’dan İspanya’nın Sevilla şehrine geçiş yaparken burada da programları öncesinde kısa bir şehir turu yaptı. Yıldırımhan, “Müslümanların 750 yıl kalıp büyük bir medeniyet kurdukları Granada bölgesine bağlı Sevilla da çalışma programı sonrası şehri tanıma imkanımız oldu. Güzel yapılanmış sakin bir şehir Sevilla.” dedi.

Kurukız’ın İsteği

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, gelecek yıl turizm haftasının Şalpazarı’nda kutlanacağını açıkladı. Kurukız, “Bilindiği üzere her yıl Trabzon’un farklı bir ilçesinde 15-22 Nisan tarihleri arasında turizm haftası  kutlaması yapılmaktadır. Bizlerde her platformda Şalpazarı’nın kültürünü ve doğasını anlatarak Şalpazarı’nın güzelliklerini ön plana çıkarıyoruz. Trabzon Valiliğinde yapılan toplantıda da Şalpazarı ilçemizin gezilebilecek güzelliklerinden bahsettik. İnsanlarının misafirperver, güler yüzlü insanlar olduğunu ve kültürünü yaşatmaya devam ettiklerini, ilçemizin her yönüyle cennetten bir köşe olduğunu ifade ettik. “Şalpazarı’nı gezen cennette yabancılık çekmez” dedik.  Ardından gelecek yıl 15-22 Nisan tarihlerinde yapılacak olan Turizm Haftası etkinliklerinin ilçemizde yapılmasına karar verildi. Turizm haftası kutlamaları çerçevesinde ilçemizin muhteşem doğal güzellikleri olan yaylaları; Sisdağı, Kadırga , Alaca, Ağakonağı, Göllüalan, doğal maden suyumuzun bulunduğu Acısuyumuzun tanıtacağız. Turizm haftasında yöresel yemeklerimiz, günlük yaşantımızda kullandığımız su değirmenlerimizi, semenderleri, sepet yapımını, hiç bir zaman vazgeçilmeyecek çıngıllı gelinlerimizi ve düğünlerimizi ön plana çıkaracağız. Özellikle yayla göçünü canlandıracağız” dedi. 
Editör: TE Bilisim