‘Trabzon’un birkaç ilçesinden büyük olan ve Büyükşehirle birlikte mahalle olan Çayırbağı’nın sıkıntısı çok. Yayla yollarını bu yaz Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın çalışma ve çabalarıyla kısmen yapıldı ve devam edecek. Sayın Bakanımız Düzköy ilçe kongresinde Spor Sahası ve bir Gençlik Merkezi sözü verdi. 

İnşallah Çayırbağı eksikliklerini böyle tamamlar. Çayırbağı’nın Büyükşehir Belediyesinden de büyük beklentileri vardı. Merkezde projesi hazır park ve çocuk oyun alanları. Düğün salonu bunlar Büyükşehir Belediyesinden beklenen hizmetler. Çayırbağı organize bir hizmet bekliyor. Bunun yapılmasını acilen istiyoruz. Çayırbağı adına İl Genel Meclisi eski üyesi Bahattin Köroğlu.’

Işıklı Köyünü Hırsızlar Bastı!

Fındığın para ettiği her yıl hırsızların mesken seçtiği mahallerden birisi de Arsin Işıklı Mahallesi. Mahallenin sırtında evi olan Eczacı Celal Sarı ve komşularının 6 evine birden giren hırsızlar el emeği göz nuru fındıkları çalarak kayıplara karıştılar. 

Celal, Jandarma’ya durumu bildirdiklerini, daha önceki yıllarda olduğu gibi ortaya net bir isim veya isimler çıkarılamadığını ve evlerine girilenlere savcılıktan, ‘Hırsızlar bulunamamıştır dava düşmüştür’ yazılarını gittiğini söyleyerek bu kez böyle olmasın, Jandarma olaya ciddi sarılsın’ dediler.

Uğur Dündar'dan Prof. Dr. Baş'a Teşekkür

Usta gazeteci ve haber programcısı Uğur Dündar 'halk arenası' programında Prof. Dr. Haydar Baş'ın kaleme aldığı 'Hoş Geldin Atatürk' kitabını tanıttı ve eserin müellifi Prof. Baş'ın kendisine gönderdiği özel mesajı okudu. Prof. Dr. Haydar Baş'ın yazılı mesajının okunması salonda alkış tufanı koparırken Uğur Dündar "Bizde hocamıza bize lütfedip gönderdiği Hoş Geldin Atatürk kitabı nedeniyle teşekkür ediyoruz" dedi. Duayen Gazeteci Uğur Dündar hazırlayıp sunduğu Halk Arenası programını Aydın’ın Didim ilçesinde kalabalık bir seyirci topluluğunun katılımıyla gerçekleştirdi. 

Halk Tv ekranlarında yayınlanan programın konukları; İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal CHP Trabzon Milletvekili Haluk Peksen ve Gazeteci Metin Uca idi. Programın en dikkat çeken ve heyecanın doruk noktada yaşandığı anlardan biri Uğur Dündar’ın Prof. Dr. Haydar Baş’ın kaleme aldığı ‘Hoş Geldin Atatürk’ kitabını eline almasıyla yaşandı. Prof. Baş’tan Uğur Dündar’a mesaj Dündar ‘Hoş Geldin Atatürk’ eserini tanıtırken, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş’ın mesajını okudu. “Hocamıza bize lütfedip gönderdiği Hoş Geldin Atatürk kitabı nedeniyle teşekkür ediyoruz” diyen Duayen Gazeteci Uğur Dündar mesajı okurken salonda alkış tufanı koptu. 

Salih Özkan Tonya’da

Trabzon Valiliğinin emekli efsane Basın Müdürlerinden Salih Özkan Tonyalıdır. Zaman, zaman İlçesine gider ve eş ve dostları ile hasret giderir. Dün de Tonya’da idi. Tonya’dan kar manzaraları paylaştı. Muhteşem. Tonya’da 45 cm.’ye kadar çıkan karda yürüyen Salih Özcan, soğuk ve kara da meydan okurcasına bir fotoğraf  verdi.

HAK-İŞ’ten Teşekkür
 
HAK-İŞ Genel Başkanı ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan taşeron düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu ve tüm bakanlara teşekkür eden Arslan, bugünü taşeron emekçiler açısından tarihi bir gün olarak değerlendirdi. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’in uzun yıllar gündeminde olan taşeron sorununa köklü çözüm getirilmesi konusunda önemli bir adım atıldığını belirten Arslan, “Bugünü aslında hem taşeron işçiler, hem mevsimlik işçiler, hem de 4 C’liler için tarihi bir gün olarak değerlendirmek gerekiyor. Kamuoyunu yakından ilgilendiren çok önemli bir konuya ciddi bir çözüm getirildiğini görüyoruz. Yapılacak olan düzenlemelerden dolayı hükümetimizi tebrik ediyorum, taşeron çalışanlarımıza hayırlı olsun dileğinde bulunuyorum. Sendikalarımıza üye olan birlikte mücadele yürüttüğümüz taşeron, geçici ve mevsimli işçi olan yürekli emekçi kardeşlerime de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Çoban’a Aktif Görev

Trabzon Sürmene il genel meclisi üyeliği yapan Salih Çoban, bir dönem Cevdet Erdöl’ün de TBMM’sinde komisyon başkanlığı yaptığında yakın çalışma ekibinde yer almıştı. Çoban daha sonra Muhammet Balta’nın Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcılığı döneminde de danışmanlığını yaptı. Bir dönem Çoban, Tabu Kadastro Genel Müdürlüğünde şef pozisyonunda yeni bir göreve başladı. 

Gedikli Haçkalı'da

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde yönetim değişikliği yaşandı. Yapılan son değişiklikle Fatih Kurt'tan boşalan hastane idari ve mali işler müdürlüğüne  Davut Gedikli getirildi.  Davut Gedikli daha önce Ahi Evren Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapıyordu.   Fatih Kurt ise Yavuz Selim Kemik Hastalıkları ve Rehabilitasyon Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürlüğüne atandı.

Sağıroğlu’ndan Ziyaret

Trabzon’un gözde ilçelerinden olan Yomra ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu dün akşam saatlerinde ilçenin sahil bölümünde Jandarma ekipleri tarafından kurulan yol kontrol merkezini ziyaret etti. Başkan Sağıroğlu her zaman olduğu güler yüzüyle ziyaretini gerçekleştirdi. Kontrol merkezini ziyaret eden Sağıroğlu, görevli güvenlik güçlerine hayırlı olsun tebriklerinde bulundu.
Editör: TE Bilisim