Özetle aktarıyoruz: ‘Cumartesi günü akşamı şiddetli yağan yağmur dolayısı ile yanbolu vadisinde heyelan dolayısı ile Celal Korkmaz kardeşimizin evi yıkılmıştır. Şükürler olsun can kaybı yoktur. Yanbolu’dan Arsin’e gelen su şebekesi şiddetli yağmurdan dolayı zarar gördü. Arsin Belediye Başkanımız sayın Muhammet Sait Gürsoy ekibi ile birlikte olay mahalline intikal etti, sabaha kadar çalışmaları yerinde takip etti heyelan bölgesi temizlendi yollar açıldı. TİSKİ su şebekesini yaparak ilçeye suyu verdi.

Pazar günü sayın Trabzon valimiz İsmail Ustaoğlu jandarma Tugay komutanımız ilçemize gelerek belediye başkanımız ile birlikte olay yerine intikal ettiler. İncelemeleri tamamladıktan sonra valimiz İsmail Ustaoğlu ilçemize vekaleten bakan Yomra kaymakamımız, jandarma tugay komutanımız ve belediye başkanımız Muhammet Sait Gürsoy ile Elmaalan Holefter de bulunan organik pazarı ziyaret ettiler.

Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ın söylediği gibi ‘valilerimiz kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız benim işiten kulağım gören gözümdürler’ Biz bunu ilçemizde gördük. Sayın valimiz İsmail Ustaoğlu’na jandarma tugay komutanına sayın belediye başkanımız Muhammet Sait Gürsoy’a Tiski genel müdürü Ali Teketaşa Arsin’in içerisinde yaşıyan bir esnaf olarak teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum.’

Rahmet Ve Minnetle Andı
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu yazılı açıklama yaparak 29 Ekim Cumhuriyet bayramını tebrik etti. Ayvazoğlu şöyle dedi: ‘Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna vesile olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyorum.
 
Asırlardır vatanımız olan Anadolu topraklarının her bir karışının korunup kollanmasında malını ve canını hiç düşünmeden feda eden tüm ecdadımıza, şehitlerimize ve gazilerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Bugün, herkesin kapısını ve kalbini kapattığı mazlum ve mağdurlara evini ve yüreğini açan, ekmeğini bölüşen, her konuda tercihini haktan ve adaletten yana kullanan, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı olan Türkiye, kuruluş öncesinde verdiği kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi ile milletimizin egemenliğini kendi elinde tuttuğunu, kurduğu Cumhuriyet ile tüm dünyaya ilan etmiştir. Bizler, 96 yıllık bir Cumhuriyet, binlerce yıldır bağımsız yaşayan bir millet ve binlerce yıldır kurduğumuz devletler ile ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tebrik ediyorum.’
 
Sert’ten Mert Adama Ziyaret


Trabzon Cumhuriyet (Hacıkasım) Mahallesi Muhtarı Kadir Sert Trabzon’un yeni Emniyet Müdürü Metin Alper’i makamında ziyaet etti ve hayırlı olsun dileklerini iletti. Alper ise muhtarların kent asayişi için çok önemli konumda olduklarını söyleyerek ziyaret için teşekkür etti.

Hacı Kaya’nın Önerisi Var

Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya’nın engelliler adına önerileri var. Kaya, Ortahisar ve Büyükşehir Belediyelerine seslenerek, ‘Hafta sonlarında engellilere uygun bir araçla birlikte şehrin belli bir yerinde tüm engelliler alınsın, Trabzon’un doğusuna veya batısına tur yaptırılsın, gerekirse engelliler için bir piknik alanı oluşturulsun.

Evinden çıkamayan engelliler de böylece hayata bağlanmış olur’ dedi.

Türk Çayını İnceledi
 
Dünyanın en büyük çay üreticisi ülkelere arasında yer alan Sri Lanka’nın Türkiye Büyükelçisi Mohamed Rizvi Hassen, Trabzon’da da çay fabrikalarını inceledi. Trabzon Fahri Konsolosu ve aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili de olan Atilla Ataman ile birlikte Trabzon’da başta çay üretenler olmak üzere sanayi kuruluşlarını gezen Büyükelçi Hassen, Türkiye’nin sanayileşme ve kalkınma yolunda çok hızlı ilerlediğini gözlemlediğini söyledi.

Trabzon’da kaliteli çay üretimi yapan Gürçay’ın Of’daki yaş çay işleme ve paketleme fabrikasını da gezen Sri Lanka Büyükelçisi Hassen, Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Öztel’den bilgiler aldı. Hayrullah Öztel, çok özel bir sistem kullanarak kuruçay da kaliteyi azami düzeyi çıkarmayı başardıklarını belirterek, Büyükelçi Hassen’e, “En kaliteli ve natürel çaylar bizdedir” dedi.
 
Cumhuriyet Doktoru

Cumhuriyetin 96. yaşını kutladığımız bu özel günde karşımıza özel kutlama biçimleri çıkıyor. Atatürk’ün 100 yıl önce söylediği sözler tekrarlanıyor.

Trabzon’da dün gece böyle bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Bu güzel ayrıntı Imperial Hastanesi’nde. Hemde acil servisinde. Doktor Dr. Ahmet Cem Örgün giydiği tişörtüyle hasta ve yakınlarının önüne 29 Ekim Cumhuriyet mesajıyla  çıktı. Mustafa Kemal Atatürk görseliyle. Bazı hastaları,” İşte tam bir Cumhuriyet” doktoru diye kutladılar.

Ülkücüler Uyanık

MHP’nin Trabzon Ortahisar ilçe başkanı Murat Gedikli yazılı açıklama yaparak cumhuriyet bayramını kutladı. Gedikli şöyye dedi: ‘Cumhuriyet Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etmesinin anısına her yıl 29 Ekim günü Kutladığımız; Cumhuriyetimizin kurucusu Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin 10.yıl kutlamalarında yani 29 Ekim 1933 günü yapmış olduğu 10. Yıl Nutkunda bu günü Türk milleti için en büyük bayramlardan biri olarak nitelendirmiştir.

Büyük Türk Milleti'nin 4000 yıllık şanlı tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve sevincini hep birlikte bugün tekrar yaşıyoruz. 29 Ekim 1923 günü hürriyetinden, bağımsızlığından, asaletinden ve topraklarından asla taviz vermeyen asil bir milletin küllerinden yeniden nasıl doğduğunun ispatı, milletimizin ise ayaklarına pranga vurulamayacağının Dünya’ya bir kez daha hatırlatıldığı bir gündür. Bundan sonra da dün olduğu gibi her daim uyanık olacağız. Çünkü bizler yani ÜLKÜCÜ TÜRK GENÇLİĞİ olarak çok iyi biliyoruz ki dahili ve harici düşmanlarımız her zaman vardır.’

Cumhuriyet Ruhu
 
AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Ahmet Uzun, Cumhuriyetin 96. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. İlçe Başkanı Ahmet Uzun mesajında,’ millet olarak birlik ve beraberliğimizin coşkuyla tezahür ettiği bu anlamlı günde, ortak değerler etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenerek geleceğe güvenle bakacağımızı dile getirerek  Türk Milletinin tıpkı 29 Ekim 1923'te olduğu gibi 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin yüzlerce şehit binlerce gazi pahasına gösterdiği şanlı direniş, bugün ise Barış Pınarı Harekatı ile destan yazan Türkiye'nin kendi iradesine ve bağımsızlığına hiç kimsenin müdahil olamayacağını tüm dünyaya kanıyla ve canıyla ilan etti.

Ne zaman ki bu topraklarda gözü olanlar, milletimizin cesareti, kararlığı ve mücadelesi karşısında büyük bir yenilgiye uğramışlardır. İstiklal Harbimizi zafere taşıyarak Cumhuriyetimize hayat veren o ruh, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde dimdik ayaktadır. DEAŞ, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri bizi hedeflerimizden alıkoymasına asla izin vermedik, vermeyeceğiz.’ dedi.
Editör: TE Bilisim