Taşkara hasret gidermek için Trabzon’a geldi. Her Yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Ahmet Nuhoğlu, Adnan Cevher, Ahmet Sarı, Ahmet Sancak, Günhan Üçüncüoğlu, Prof. Dr. Hasan Dinç, Doç. Dr. Zafer Aksoy ve arkadaşları masada Trabzon ve Trabzonspor sohbeti yaptılar. Cephanelik Arap turistlerin de çok sevdiği bir mekan. Ancak önceki akşam cephanelikte kedi operayonu vardı. Kediler bu yıl bir hayli fazla. Cephaneliğe de birçok yerden kedi bırakılıyor, onlarda besleniyor. Bir masada Körfez ülkelerinden gelen turistler yemeğini yerken bir kedi yavrusu masanın üzerine çıktı ve onlarla birlikte yemeğe .başladı. Bu sırada turistler, ‘Tüm servisin değiştirilmesini istedi’ Ahmet Sarı güzel bir işletmeci, yenilikçi bir isim. Hemen servis ve yemekleri değişti ve içeriye otel bölümüne aldı konuklarını. Sonrasında da telefona sarıldı ve şefe talimatı verdi, ‘Kedilerin tamamını kafesleyin ve barınaklara bırakın’ İstanbul’dan getirlen bir kafes var. Kafesin içine Adana kebap bırakılıyor ve kedilerin girmesi sağlanıyor, ancak kedi giriyor, kebabı yiyor çıkıyor ve Ahmet kızıyor! Sonunda kafesin hassas bölümü ayarlandı ve kediler tek tek girdi kafes kapandı. Ahmet Sarı  kedilere karşı olmadığını evde 2  kedisi bulunduğuu söylerken, ‘müşteri rahatsız olursa bende rahatsız olurum’ dedi.

Ak Parti Trabzon’da Korkulan Olmadı 

AK Parti Trabzon’da hafta sonu toplam 5 ilçenin kongresi gerçekleşti. Of, Çaykara, Köprübaşı, Akçaabat ve Sürmene. Bu 5 ilçe kongresinde 3 ilçe değişime gitti. Genel Merkezin belirlediği isimler başkan oldu. Maçka’da yaşanan çift liste krizi Sürmene’de de bekleniyordu fakat korkulan olmadı. Maçka’da ikinci listeyi çıkaranlar Bakan Soylu’yu karşısına almış olurken Sürmene’deki parti içi muhalefetin söylemleri de lafta kaldı. Bu 5 ilçe kongresinin 4 tanesine Bakan Soylu katılırken 1 tanesine TBMM’deki olağanüstü toplantı nedeniyle katılamadı. AK Parti Trabzon’da hafta sonu sadece kongreyle değil 3 Bakanlı temel atma töreniyle de geçti.

Aslan Hoca’ya Övgü

Doktorlardan konuşurken Beşikdüzülü İstanbul’da görev yapan bir Albay da masaya geldi. Babası Fatih Devlette yoğun bakımda.  Günlerdir hastanede ve acilinde. Orada doktor Arslan Kalay’ı gözlemlemiş. ‘Trabzon için büyük bir şans. Sabırlı ve işini biliyor. Acil hekimi. İnsanları tek, tek bakıyor, ilaçlarını yazıyor ve en güzel şekilde tedavilerini yaparak uğurluyor. Ben hayatımda böyle hassas ve etkili dokunan bir hekim görmedim’ 

Derin Üzüntü Yaşadık

Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci’nin babası Fevzi Birinci yaşamını yitirdi.  Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci’nin babasının vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Başkan Türkmen mesajında "Akçaabat Belediye Başkan Yardımcılarımızdan Cevat Birinci’nin değerli babası Fevzi Birinci’nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim." ifadelerine yer verdi.

TSGİAD 3. Dergisini Yayınladı

Trabzon Sanayici ve Girişimci İşadamları Derneği şehirde önemli projelere imza atıyor. Aktif ve projeci bir dernek olan TSGİAD, ayrıca İŞTE DERGİ adında 3 aylık olarak dergi de yayınlıyor. Dergide dernek faaliyetleri, projeler, röportajlar ve köşe yazıları yer alıyor. TSGİAD’ın 3. Dergisi olan Eylül sayısında, dernek üyesi olan iş adamları Dursun Ali Sakarya, Alper Sözen, Adem Kahraman, Köksal Seymen, Abdül Aziz Baş ve iş kadını Filiz Yumuk’un önemli açıklamaları yer alıyor. Ayrıca Trabzonlu bürokratlar ve işadamlarının da söyleşileri bulunuyor. Dergi hakkında bilgi veren TSGİAD Başkanı Vekili Dursun Ali Sakarya, “TSGİAD olarak dergimizin 3. sayısını yayınladık. Posta yoluyla birlikte dergimizi Türkiye’nin dört bir yanındaki Trabzonlu iş adamları, bürokratlar ve siyasilere de gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Zor Anlara Uzanan El

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, İtfaiye Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Kasap, mesajında, itfaiye teşkilatının Rize Belediyesi'yle beraber güçlenerek ve daha da büyüyerek hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.

İtfaiye ekiplerinin görevlerini yerine getirirken her türlü felaket ve acil durumlarda kendi hayatlarını tehlikeye atarak zor şartlarda çalıştıklarını kaydeden Kasap, şu ifadeleri kullandı:

"İtfaiyecilik zor anlarda uzanan eldir. Asansörde kalan kişileri kurtarmaktan, denize düşen araçları çıkarmaya, çatıda kalan kediyi indirmekten, kuyuya düşen insanı kurtarmaya kadar değişik konularda özveri ile çalışmaktadır. Canımızı, malımızı, doğal ve tarihi zenginliklerimizi yangına karşı korumada hepimize görev düşmektedir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun itfaiyenin başarısı halkımızın aldığı yangın güvenlik önlemlerine ve yangından korunma konusundaki bilgi seviyesine bağlıdır."

Bize Emanetler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun eşi Hamdiye Soylu Trabzon’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.  
İlk olarak 2015 yılında şehit olan Murat Durmaz'ın ailesini ziyaret eden Bayan Soylu şehidimizin ailesiyle bir süre sohbet ederek, “Bu kutsal vatan toprağımız uğruna canını feda eden şehitlerimizin yakınları bize emanettir dedi. Buradaki ziyaretinin ardından Hamdiye Soylu üç yıl önce iki kız kardeşi koruyucu aile olarak alan Nurşen ve Harun Kantarcı ailesini evlerinde ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Daha sonra Akçaabat Ortamahalle'deki girişimci olarak işyeri açan Havva ve yaşlı ziyareti olarak Cevahir hanımı ziyaret eden Bayan Soylu kendisi ile sohbet etti.
 
Editör: TE Bilisim