Gelen yorumlar Soylu’nun gerçekten gelmiş geçmiş en iyi İçişleri Bakanı olduğunu göstermiş oldu. Memlekette, koltuğuna oturur oturmaz teröre meydan okuyan Soylu’yailk başlarda şüpheli güven vardı. Çünkü İçişlerinde bugüne dekiçi boşbu tür söylemleridiline dolamış çok sayıda bakanlar olmuştu. Kimse Soylu’nun farklı olacağınainanmamıştı bile. Halkın nezdinde güven kazanması için söylemlerini eyleme geçirmesi lazımdı. Bundan ötürü Bakan Soylu’yu bekleyen zorlu bir süreç vardı.Güveniçin önce terör örgütünü köşeye sıkıştırması lazımdı.

Fakat zaman Soylu’nun kimselere benzemediğini gösterecekti. Öyle de oldu. Soylu, rüşdünü ispat edip söylemlerini eyleme geçirdi. Hem hiç beklemeden hemencecikgeçirdi.Kimsenin gözünün yaşına bakmadı. Başta vatana ve millete dil uzatan siyasetçi bozuntularını içeri tıkarak işe başladı. Sonra devamı geldi. Memleketin her köşesini plato edinmiş teröristleri teker teker avladı. Meydanlardan tertemiz etti.Aslında  kimsebu kadarını ummuyordu. Demek ki isteyince oluyormuş. İşte Soylu bize bunu öğretti. Cesaret edince olabileceğini öğretti. Şimdi kendi Platolarına sıkışan teröristlerin duası ise Soylu’nun bir an evvel görevden alınması yönünde oluyormuş. Umarız daha uzun sürer. Son kelle gidene dek ve ay yıldızlı bayrağımıza hürmet edene kadar devam eder. 

Ankara Çıkarması

Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün ve Ak Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu Ankara'da temaslarda bulundu. Başkan Üstün ve Azizoğlu Ankara ziyaretlerinde TBMM de Trabzon Milletvekilleri Av.Salih Cora, Dr.Adnan Günnar ve Muhammet Balta ile bir araya geldiler.

Bu birliktelik Sonrasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu makamında ziyaret eden Başkan Üstün ve Azizoğlu Bakan Soylu'yu 25 Şubat Sürmene'nin Kurtuluşu etkinliklerine, yapımı tamamlanan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ilkokulunun  açılışına ve Hamsi şölenine davet ettiler.

Spor Sohbeti

Trabzonspor’un yetiştirdiği iki önemli isim. Trabzonspor alt yapısından Cemil Canalioğlu ve Hekimoğlu Doğanspor’un hocası Cemal Menteşe. Basının önemli isimleri. Habertürk’ten Haluk Ayyıldız, TRT sporun yorumcusu Halil Şanlı ve Anadolu Ajansından Hakan Yoloğlu. Dün öğle yemeğini birlikte yediler ve Trabzonspor’u, alt yapıyı konuştular.

Esnafı Dinledi

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, önceki gün akşam saatlerinde Değirmendere Mahallesi Büyük Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ziyaret ederek, sohbet etti. Vali Yavuz’u işyerlerinde görmekten dolayı memnuniyetlerini dile getiren esnaflar, sıkıntılarını,  şikâyetlerini, ya da memnun oldukları uygulamaları Vali Yücel Yavuz ile paylaştılar. Ziyaret sırasında esnaflar duygularını, “Devletin sıcak, gülen ve anlayışlı yüzünü Trabzon’a geldiği günden itibaren sürdüren, her daim halkla iç içe olan, vatandaşların sorunlarıyla yakından ilgilenen Valimize yapmış olduğu bu anlamlı ziyaret için teşekkür ediyoruz ” şeklinde dile getirdiler. Cadde üzerindeki dükkan ve mağazaları tek tek dolaşarak esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan Vali Yavuz’a, esnaf ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Beyşehir Ve Akçaabat Kardeş Oluyor

Konya'nın Beyşehir ilçesi ile Trabzon'un Akçaabat ilçesinin, kardeş şehir olabilmesine imkan tanıyan karar onandı. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun başkanlığında toplanan mecliste, Beyşehir ile Akçaabat ilçelerinin kardeş şehir olmasına ilişkin gündem maddesi de görüşüldü. Daha sonra yapılan oylamada, karar onandı. Özaltun, yaptığı konuşmada, Beyşehir'in göreve geldiği dönemde, kardeş şehir olduğu tek kentin Norveç'in Drammen şehri olduğunu söyledi. Başkan Özaltun, kararın her iki ilçeye de hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Gedikli Sert Çıktı

MHP Orthisar İlçe Başkanı Murat Gedikli Afrin'de yapılan Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkanları sert bir şekilde eleştirdi. Gedikli yaptığı açıklamada; “Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmek, parçalamak isteyen dış gülerin taşeronluğunu yapan PKK, PYD, YPG’ye yapılan operasyonlara karşı içimizdeki satılmışlar yine ayağa kalkmaya uğraşmaktadırlar. Bu zamanlar Kandil Dağına, Pensilvanya’ya gidip Murat Karayılan ve FETÖ’ nün önünde el pençe durunlar şimdi ise Türk Ordusu’nun Afrin operasyonunu eleştirmektedirler. Büyük Ortadoğu Projesini hayata geçirmek için şimdiye kadar sinsice hareket eden güçler artık taşeronları ile kanlı dişlerini göstermeye başlamışlardır.

Türkiye’nin başlattığı bu operasyona karşı olmak düşmanın azmini körükler, düşmana moral verir. Türk devleti olarak milli çıkarlarımıza karşı duranları susturmalıyız. Bozguncu faaliyetlere baş vuran emperyalistlerin uşaklarıdır. Onlar dış güçler tarafından beslenmektedirler. Hangi ad altında olursa olsun Türk devletini tehlikeye düşürecek açıklamalara karşı tek yürek olmalıyız.

Müslüman Türk dünyasını yok etmek isteyen güçlere karşı herkes birlik ve beraberlik içinde olmalı. Türk ordusunu desteklemeli, Milliyetçi Hareket Partisi olarak iktidarda kim olursa olsun ülkemiz menfaatine olan her türlü adımı desteklemek boynumuzun borcudur. İlle de muhalefet yapalım diye yanlışa doğru, doğruya yanlış demek bizim ülkümüze, duruşumuza uymaz. Bu operasyonlara karşı çıkanlara Türk milleti gerekli derslerini sandıkta verecektir. 

Alkışlanacak Hareket

Ortahisar ilçesindeki Şehit Ünal Bıçakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki teröristlere yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı’nı yürüten askerlere destek amacıyla okul kapılarını Türk bayrağı motifi ile boyamaya karar verdi. Yarıyıl tatilinde çalışma yürüten öğretmenler ve okul personeli, 24 sınıfın kapısını ay yıldızlı Türk bayrağı motifi ile boyadı. Okul Müdürü Murat Bayram, Afrin'de düzenlenen harekatta Mehmetçiklere destek amacıyla böyle bir uygulama gerçekleştirdiklerini belirterek “Mehmetçiklerimizle gönül bağı kurmak istedik" dedi.

 
Editör: TE Bilisim