‘Çaykara Belediye Başkanı Aday Adaylığı müracaatımı yaptığım 12 Kasım 2018 tarihinden itibaren; parti disiplinine uygun olarak yürüttüğüm siyasi çalışmalarımı tamamladım. İlçemizin diğer Aday Adaylarıyla karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde çalışmalarımızı yürüttük. Çaykara’ya daha iyi hizmet ortak paydamız oldu. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ülkemize üst düzey yönetici ve işadamları yetiştiren İlçemizin; hakettiği yatırımlar olarak da lider ilçe olmasını arzuluyorum. Hayallerimi, projelerimi yüz yüze ve basın yoluyla anlatmaya çalıştım. Dikkate alınacağını umuyorum. Ben ve dostlarım, “hakkımızda hayırlısı neyse o olsun” duasını yaptık. Demek ki hayırlısı böyleymiş. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın olurları ile Hanefi Tok kardeşimiz aday olarak gösterildi. Çaykara’mıza ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Beş yıllık deneyimini de kullanarak; kayda değer icraatlar yapacağına inanıyorum. Rabbim cc utandırmasın. Aday adaylığım sürecinde, gönülden desteklerini esirgemeyen; Çaykara Halkına, Sivil Toplum Kuruluşları Başkan ve Yöneticilerine, Ak Parti Çaykara İlçe Teşkilat Mensuplarına, Muhtarlarımıza, Basın Mensuplarımıza, telefon açan ve sosyal medyadan paylaşımlar yapan dost ve kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız. Her ne olursa olsun Çaykara kalkınmış olsun.’

 

Ülkücüleri Buluşturacak Düğün

 


MHP’nin Trabzon il eski Başkan Yardımcısı Şevki Çubukçu kızı Irmak’ı evlendiriyor. Irmak ile Ömer Faruk Kayıkçı’nın kına geceleri 23 Ocak 2019 Çarşamba akşamı Sofram Cafe’de yapılacak. Düğün ise 26 Ocak 2019 akşamı Hanedan düğün salonunda gerçekleştirilecek. Seçim dönemi olması sebebiyle düğün töreni MHP’lilerin ve ülkücülerin gövde gösterisine dönüşecek. Gençleri tebrik ediyor ve Şevki Çubukçu’ya kız vereceği için kolaylıklar diliyoruz.

 

Efsane Muhtar Meclise Yürüyor

 

Trabzon’un efsane muhtarlarından olan Hilmi Avcı yeni dönemde Trabzon Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği için tüm hazırlıklarını yaptı. İYİ Parti’den müracatını yapacakve millet ittifakından meclise girmeye çalışacak olan Hilmi Avcı’ya tabandan büyük destek var. Akçaabat ve Düzköy ağırlıklı olan Fatih Mahallesi Erdoğdu ve Trabzon’un özellikle batı yakasında büyük gücü bulunan Hilmi Avcı’nın CHP’nin listesinde iyi parti kontenjanından makul bir yere konulması bekleniyor. Avcı, ‘Trabzon’u tek, tek dolaşacağım ve partim için çalışacağım’ dedi.

 

Ulusal Kanaldan Kriz Kurultayı

 

Türkiye’nin yaşamakta olduğu ekonomik krizin asıl nedeninin Atlantik sisteminin Türkiye’ye dayattığı Serbest Piyasa Ekonomisi olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Birçok büyük şirketin iflas ettiği ve yine birçok büyük şirketin iflasın eşiğine geldiğini şirket yöneticileri açıklıyor. Büyük şirketlerin yanında, küçük esnafımız, sanayicimizde bu krizden nasibini alıyor. Tarım üreticisi, sanayici, küçük esnaf artık kepenk açamaz duruma geldi. Her gün yüzlerce esnaf ve sanayici kepenk kapatıyor.  Hükümet yetkilileri bile bu ekonomik krizin ancak “Üretim Ekonomisi” ile aşılabileceğini dillendirmeye başladı. Peki, Türkiye bu krizden nasıl kurtulacak? Türkiye’nin çıkarları nerede? Sanayide ve tarımda nelerin yapılması gerekiyor? İş adamlarını, sanayiciyi, esnafı, çiftçiyi ne gibi sorunlar bekliyor? Nelerin yapılması gerekiyor? Bu gibi sorunlara yanıt bulmak ve çözüm üretmek için, Ulusal kanal, Aydınlık Gazetesi ve iş adamlarımızla “Ekonomik Kriz Ve Çözüm Kurultayı”düzenleniyor. 19 Ocak 2019 Cumartesi günü saat: 14.00’de Trabzon Ticaret Borsası Konferans Salonunda düzenleyeceğimiz ve Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Dr.Doğu PERİNÇEK, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı ve Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sayın Sebahattin ARSLANTÜRK ile Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkan Vekili Sayın Ahmet Hamdi GÜRDOĞAN’ın konuşmacı olarak katılacağı ‘Ekonomik Kriz Ve Çözüm Kurultayı’na bütün halkımızı davet ediyoruz.  Ve diyoruz ki gelin hep beraber Türkiye’yi bu krizden kurtaralım.’

 

Çarşıbaşı İyi Parti Adayını Açıklayacak

 

Çarşıbaşı’nda İyi Parti’nin adayının kim olacağı sorusu yanıtını buluyor. CHP’nin desteğini alan İYİ Parti Çarşıbaşı’nda eski Belediye Başkanı Mehmet Turan ile seçime girecek. İYİ Parti Çarşıbaşı’nda Cumartesi günü düzenlenecek olan aday tanıtım töreni ile Mehmet Turan’ın adaylığını açıklayacak.

 

CHP Tonya Adayını Açıkladı

 

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde, CHP’nin adayı olarak halen belediye meclis üyesi olan Şuaib Aydın oldu.  Aydın’ın adaylığını İYİ Parti Tonya İlçe Teşkilatı da desteklediğini açıkladı. Uzun zamandan beri aday belirleme çalışmalarını sürdüren CHP ilçe örgütü nihayet kararını verdi. İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, yaptığı açıklamada, “İlçe örgütü olarak birkaç aydan beri aday belirleme çalışmalarımızı sürdürdük. Bu arada muhalefet partileri ile de görüşerek fikir alışverişinde bulunduk. Halen Tonya Belediyesi Meclis Üyesi olan arkadaşımız Şuaib Aydın’ın aday gösterilmesine karar verdik. İYİ Parti yönetimi de adayımıza destek vereceğini açıkladı. Bugünden itibaren seçim çalışmalarımıza başlayacağız.” dedi. İYİ Parti Tonya İlçe Başkanı Ali Paşa Latifoğlu ise şunları söyledi: “İki partinin genel merkezinde Millet İttifakı kapsamında çalışmalar yürütülüyor. Güzel kararlar alınıyor. Biz de Tonya’da benzer bir birliktelik içindeyiz. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İyi Parti’den belirlendi. Büyükşehir’de İYİ Parti, ilçe belediyesi seçimlerinde CHP’nin adayı Şuaib Hocamız hepimizin adayıdır” dedi. Halen CHP Tonya Belediyesi Meclis Üyesi olan Şuaib Aydın, Tonya’nın Sayraç Mahallesi’nde doğdu. Sayraç İlkokulu bitirdikten sonra ortaokul ve liseyi Tonya’da tamamladı. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Fen Bilgisi öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Tonya’da değişik okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptı. Adıyaman ili Gerger Lisesi Müdürlüğü, Tonya Öğretmenevi Müdürlüğü, Şalpazarı Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2010 yılında emekli oldu. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP’den Tonya Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. CHP örgütü içinde Parti Okulu Parti Eğitmeni olarak görev yapıyor.

 

Coşkun Yılmaz’a Aday Ol Baskısı

 

AK Parti ve MHP ittifakının belediye başkan adaylarının açıklamasının ardından gözler Trabzon’un en çok konuşulan ilçelerden birisi olan Çarşıbaşı’nın Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz’a çevrildi. Kararın resmîleşmesinden sonra Çarşıbaşı’nda çok sayıda vatandaşın Belediye Başkanı  Coşkun Yılmaz’a ulaşarak aday olması yönünde baskı yaptıkları öğrenildi. Coşkun Yılmaz’ın bu baskılar karşısında kayıtsız kalamayacağı ve çok büyük bir ihtimalle aday olacağı belirtiliyor. Yılmaz’ın bir siyasi parti çatısı altında mı yoksa bağımsız olarak mı adaylığını açıklayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak. 

 

Görele’de Mutlu Son

 

Görele Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yapılan iş sözleşmesinin işçilere hayırlı, uğurlu olmasını dileyerek, işçilere göstermiş oldukları performanstan dolayı teşekkür etti. Belediye Başkanı Tolga Erener, “Görele Belediyesi beş yıl içerisinde çok başarılı işlere imza attı. Buda sizlerin üstün gayretleri neticesinde oldu. Ben sizlerden memnunum. Verilen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştınız. Gelecek yıllarda da aynı performans içinde çalışarak, Görele’yi hep beraber kalkındırmaya devam edecek olduğumuza inanıyorum. Biz ne kadar iyi olursak, işlerimizde o derece güzel işliyor. Ben sizlere teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe ise, yapılan toplu iş sözleşmesinin diğer belediyelere örnek olmasını dileyerek, Erener’e teşekkür etti.Konuşmaların ardından Erener ve Belediye İş Sendikası Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, toplu iş sözleşmesine imzalarını attı.

 

Güvenliğimiz İçin Yapılan Bütün Hamleler

 

Milliyetçi Harekete Patisi Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım açıklamalarda bulundu. Tarım, “Bekâ sorunu yoktur diyenlere ibretle duyurulur, şayet Kürt diye bahsettikleri, terörist gurupları vurursanız, ekonominizi bitiririz diyor Trump, aslında işin ana teması da, MHP’nin pozisyon alması da burada ki düşüncenin temelindedir. Kürdistan projemizden vazgeçemeyeceğiz demektedir Trump, Hükümet direndikçe, arkasında ülkücü hareket dağ gibi durdukça başaramayacaklar. Gerekirse bu millet 1 ay kira almaz, kira vermez, halkımız başka seçenekleri de bulur, şayet mesele ülkemizin bölünmez bütünlüğüyse.

İnanıyorum ki özgürlüğü olmayan bir ülkenin ezanı da okunamaz. Ben onun için Mustafa Kemal’i çok seviyorum, çan sesleri yerine, ezanımızın özgürlüğünü kurtarmıştır. Türkiye vahim durumdadır, mevcut hükümete karşı olmak, devlete karşı olmakla eş değerdedir. Güvenliğimiz için yapılan bütün hamleler planlı ve doğrudur. Bir silkelenip kendimize gelmeli ve bazı kızgınlıkları bu ülkenin geleceği için genel başkanımız gibi buz dolabının dondurucu kısmına koymalıyız. Bunun aksi bu ülkeyi zayıflatır, birde Allah göstermesin, milletimiz bizi anlayamazsa, perde kapanmaya yakin gireriz sahneye ve Dünya sadece bizi hatırlar” ifadelerini kullandı.

 

Giresun’da Dahil Olsun

 

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, kenevir ekimi izni verilecek iller arasına Giresun'un da dahil edilmesini istedi. Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kenevir ekimiyle ilgili açıklamalarını anımsattı. Başta tekstil sanayi olmak üzere birçok sektörde kenevirin kullanıldığını belirten Karan, Türkiye'de yasal kenevir üretimini artırmak için başlatılan projede Giresun'un da yer alması gerektiğini ifade etti. Karan, 19 ilde, lif, tohum, sap ve benzeri amaçlara yönelik izinli kenevir yetiştiriciliği yapmak isteyen çiftçiler için başvuru süresinin başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Baktığımızda 19 il arasında Karadeniz Bölgesi'nde Samsun, Ordu ve Rize yer almakta. Haklı olarak kenevir ekimi izni verilecek iller arasına Giresun'un da dahil edilmesini istiyoruz. Geçmişte ilimizde kenevir dikimi ve üretimi yapılmaktaydı. Atalarımız, dedelerimiz kenevir üreterek, lif ve ip elde ediyorlardı."
Editör: TE Bilisim