"Yağını doğaya dökme, geleceğini kirletme" sloganıyla düzenlenen atık yağ yarışmasında birinciye televizyon, ikinciye tencere takımı, üçüncüye çatal bıçak takımı ödülü verilecek. Ayrıca, 5 litre atık yağ getiren herkese hediye verilecek.  

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, temiz çevre bilincini toplumun bütün katmanlarına yaymak için çevre temizliğiyle ilgili birçok yarışma düzenlediklerini söyledi. Atık yağ ve pillerin toprağı ve suyu en çok kirleten unsurların başında geldiğini belirten Başkan Genç, "Hep beraber yaşadığımız ilçemizin toprağını, havasını ve suyunu kirletmemek ve her yönüyle ilçemizi daha temiz bir hale getirmek için bütün vatandaşlarımıza görev ve sorumluluklar düşüyor. Belediye vatandaş işbirliğiyle ilçemizi daha temiz ve daha sağlıklı hale  nasıl getirebiliriz, bunun uğraşısı içindeyiz. Çevre temizliğini, ancak vatandaş belediye işbirliğini sağlayarak tam bir başarı elde edebiliriz. Bunu da şimdiye kadar başardığımızı düşünüyorum." diye konuştu. Yarışmanın bitiş tarihi 18 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Konuyla ilgili bilgi almak isteyenler Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ait 444 61 44 numaralı telefondan bilgi alabilirler. 

Şiir Ve Resim Yarışması

Diğer yandan Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği ilk ve ortaokullar arası "İstiklal Marşımız, Mehmet Akif Ersoy ve Bağımsızlık" konulu Resim/Şiir yarışması yapılacak. İlkokullar arası  resim yarışmasında birinciler Forum Toyz Shop Hediye Çeki, ortaokullar arası resim yarışmasında birinciler Forum D&R Hediye çeki, ortaokullar arası şiir yarışmasında ise birinciler Forum D&R Hediye Çeki kazanacak. Yarışmaya başvurular Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yapılacak. Başvurular 28 Şubat 2018 tarihine kadar devam edecek. Ödül töreni ise 12 Mart 2018 tarihinde yapılacak. Yarışma ile ilgili şartnameye Ortahisar Belediyesi ile Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sayfasından ulaşılabilecek.
 
Editör: TE Bilisim