Saldırıdan sonra başka bir operasyonda yakalanan İdris Taysi ile davası devam eden Özer, Taysi’nin tutuklu bulunduğu Elazığ Cezaevine kargo ile mektup ve ayyıldız Türk Bayrağı rozeti gönderdi. Özer, mektubunda, “Cumhuriyetimizin ilanının 96. yılında İdris Taysi ile devam eden davamızdan dolayı bu mektubu kaleme alma gereği duydum. Silahlı terör örgütü pkk üyesi olan Taysi, 19.07.2017 yılında devletimizin simgesi şehitlerimizin örtüsü ayyıldızımızı Pülümür’de asarken bize ateş ettiğini yakalandıktan sora sorgunda itiraf ettin.
 
Pişmanlık duyduğunu, kandırıldığını söyledin. Bundan sonraki hayatında devlete, bayrağa karşı sorumlu vatandaş olmak istediğini mahkemede söyledin. Ben de söylemlerinde samimi olup olmadığını görmek için sana ayyıldız rozeti gönderiyorum. Bu rozeti 08.11.2019 tarihindeki duruşmada yakanda görmek tek dileğimdir” dedi.

Özer, pişmanlık moduna giren terör örgütü üyesi Taysi’nin mahkeme salonunda rozeti takıp takmayacağını merak ettiğini belirterek, dava günü mahkeme söylemlerindeki samimiyetini bekleyip göreceğini söyledi. 
 
Yavuz Kardeşler
 
Yavuz Cam’ın İskenderpaşa Mahallesindeki ofisinde Faik ve Şener Yavuz kardeşlere uğradık. Cam sektöründe 50 yıllarını geride bıraktılar. Trabzon’un düzgün, sözleri senet kabul edilen esnaflarındandırlar. Hem doğduğu topraklardan kopmadılar hem de Trabzon merkezde önemli bir konuma geldiler.
 
Arsin Organize Sanayi Bölgesinde ürettikleri cam ürünleri ile birlikte Türkiye’nin dört bir yanına satış gerçekleştiren işadamı haline geldiler. Trabzon’u, Trabzon’un sporunu da konuştuk. Faik Yavuz, hentbol sporuna ciddi hizmetler verdi. Trabzon’da kültür, sanat faaliyetlerini her zaman destekledi. Şener Yavuz da Trabzonspor’da görev yaptı. Trabzonspor’u sıkıntı günlerde ayakta tutmayı başardılar. Bugün alınan güzel sonuçlardan dolayı mutlular. Kendilerine bir kez daha üreten isimler oldukları için teşekkür ediyoruz.
 
Ağabeyini Uğurladı
 
MHP Trabzon eski İl Başkanı Muammer Demeli’nin ağabeyi Mahmut Demeli, Organ nakli sonrsaında hayatını kaybetti. Demeli ağabeyine şunları yazdı: "Canımın yarısını değil tamamını kaybettim. Abim benim, canım, kanım her şeyim abim. Bilesin ki dünya adam gibi adam kaybetti.

Mekânın cennet olsun ağabeycim. Seni çok özleyeceğim.’  Cenaze dün öğle namazında Aktoprak (Tirzik) camiinde kılınan namazdan sonra aile kabristanlığında defnedildi. Cenaze merasimine katılanlar Aktoprak camiinin avlusuna sığmadılar.
 
Cumhursuz Balo Olmaz
 
İYİ Parti’nin Ortahisar Belediye Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu kendisinin ve arkadaşlarının cumhuriyet balosuna davet edilmemesini eleştirdi ve ‘Cumhursuz bayramı kutladılar’ dedi.

Çakıroğlu şöyle devam etti: ‘Mevcut protokol listesi hala 12 Eylül 1980 tandanslı. Halen cumhuriyet baoluna banka müdürleri ve kamu müdürleri davet ediliyor. Artık bu yanlıştan dönülsün ve Cumhuriyet cumhur ile birlikte kutlansın.’
 
Makinecilere Vefa
 
Trabzon Makine Mühendisleri odasının başkanı Fulya Bankoğlu, odanın duayenleri Trabzon belediye eski başkanı Orhan Karakllukçu, Şair yazar Haydar Çoruhlu, İsmail sağlam ve Osman Gökhan Bali için yazdıkları kitaplara bu akşam saat 17.007da imza günü yapıyor.
 
Tonya’da Aygün Sesleri
 
AK Parti il ve ilçe kongreler için süreç başladı. Yeni yılla birlikte kongrelerin yapılması planlanıyor. Tonya ilçemizin sevilen isimlerinden, eğitimci Mehmet Salih Aygün’e ilçe başkanlığına aday olması için yoğun bir baskı var.

Mehmet Salih Aygün’ün partililerden ve Tonyalı vatandaşlardan gelen mutlaka aday olmalısın isteklerine karşı nasıl bir yanıt vereceği merak konusu. Ancak Mehmet Salih Aygün’ün adaylık kararı alması halinde dengelerin değişeceği ve arkasında büyük bir halk desteği olacağı kesin.
 
Geçmiş Olsun Hayri Başkan
 

Vakfıkebir eski Belediye Başkanı Hayri Birinci geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hastanede tedavi görüyor. Soğuk algınlığına bağlı bir takım rahatsızlıkları meydana gelen Hayri Birinci’nin İmperial Hastanesi’ndeki tedavisi sürüyor. Hayri Birinci Başkan’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Yüce Allah’tan şifalar diliyoruz.
 
Ramis Başkan’ı Ziyaret Ettiler
 

Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin ile birlikte Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’u makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun misafirlerine teşekkür etti.
 
Kaymakam Herkesin Yanında
 
Köprübaşı kaymakamı gönülleri fethediyor. Köprübaşı ilçe kaymakamı Uğur Tutkan, ilçeye bir yıl oldu geleli gidilmeyen ev bakılmayan hasta gidilmeyen cenaze kalmadı. Kısa bir zamanda ilçe halkının gönlüne taht kuran Kaymakam,  sporculara ve okuyanlara başka bir değer veriyor.  

Kaymakam Tutkan,  en son ilçede esnaflık yapan Erdoğan ailesini ziyaret etti.  Erdoğan ailesinin 4 çocuğu var 3’ü üniversitede okuyor, biri Trabzon Hukuk Fakültesi, diğeri Trabzon Mimarlık Fakültesi öteki kardeş Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyor. Kaymakam Tutkan, her zaman okuyanların yanında olacağını söyledi.  Aile yaptığı açıklamada, “3 tane öğrenciyi okutmak çok zor devletimizin ve iş adamlarının burslarıyla ve ben her gün ilçemizin sanatı olan kaşık yaparak çocuklarımı okutmaya çalışıyorum devletten isteğimiz.  Bizler gibi çocuklarını okutmak isteyenlere hiç olmasa iş kur aracılığıyla yılda 9 ay iş imkanı sağlayarak öğrencilerimizi okutabilmemizdir.  Devletin kaymakamı her zaman yanımızda olduğu için kaymakam beye teşekkür ediyoruz.  Böyle bir kaymakamımız olduğu için ilçemiz çok şanslıdır.”
Editör: TE Bilisim