Hayırsever işadamlarımız ve partililerimizin desteği ile Ramazan boyunca İmperial Hastanesi karşısında sahilde Kanuni Anıtı önünde İftar Sofrası kurmayı kararlaştırdık diyen CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, “Halkımızla Ramazan boyunca iftar yemekleriyle buluşacağız. Bu sosyal etkinliğimize katkı veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu mübarek ayda yurttaşlarımızın huzur d?lu, mutlu, ve sakin bir Ramazan geçirmesini diliyoruz ve bu vesileyle halkımızın Ramazan ayının mübarek olmasını temenni ediyorum” dedi. 

Daire Başkanlığına Atandı

Çaykara Kabataş Mahallesinden hemşerimiz Aydın Keskin Kadıoğlu İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünde Eğitim Dairesi Başkanlığı görevine atanarak görevine başladı. Kadıoğlu, göreve atanmasıyla ilgili olarak: “Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Milletine hizmet etme yolunda; İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanlığı”na Daire Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Yüce Rabbim beni buraya layık gören ve üzerimde emeği olan büyüklerime mahcup ettirmesin. Devletime ve Milletime hizmet edecek olmanın onurunu taşımaktayım” dedi.

Ankara'da "Trabzon'da Futbol" Konuşulacak

Ankara'daki Trabzon Günleri'nde, 26 Mayıs Cuma günü "Trabzon'da Futbol" konusu konuşulacak. Cuma günü saat 16.00'da yapılacak ve Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın'ın yöneteceği panele konuşmacı olarak Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, TFF Karadeniz Bölge Müdürü ve eski futbolculardan Serdar Bali ile Sonnokta Gazetesi Spor Müdürü Servet Özkara katılacaklar. Panelde, Trabzon'da futbolun geçmişten günümüze olan serüveni ele alınıp, geleceğe yönelik görüşler ortaya konacak ve katılımcıların da soruları cevaplandırılacak

Kura Tarihleri Açıklandı

Araklı Belediye Başkanlığı tarafından TOKİ II. Etap konutlarının kura çekim tarihleri açıklandı. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi TOKİ I. Etap konutlarını ilçeye kazandırmıştı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine TOKİ II. Etap konutları için görüşmeleri sürdüren Başkan Çebi’nin girişimleri sonucunda Yolgören mahallesinde 15 dönüm arazi üzerine 283 adet konutun ve 1 adet işyerinin inşaatı başlatılmıştı. Tahmini olarak 2017 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edileceği düşünülen konutların kura çekim tarihleri belli oldu. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi yapmış olduğu açıklamada; ‘’Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa yürütmekte olduğumuz TOKİ II. Etap konutlarının kura çekimi 5 Haziran 2017 saat 10:00’da belediyemiz kültür salonunda gerçekleşecektir. Vatandaşlarımızın TOKİ ile birlikte kira öder gibi ev sahibi olmaları bizleri son derece mutlu ediyor. TOKİ III. Etap için yine yoğun talepler alıyoruz. İnşallah bu konutlarımızı hak sahiplerine kazandırdıktan sonra 3. Etap konutlarını da ilçemize kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.

Bekar Teşekkür Etti

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, “TMO fındık alımlarına devam ediyor. Piyasada fındık fiyatları 10 TL’nin altında olduğu için, fındık üreticisi serbest piyasa yerine, TMO’yu tercih etmeye devam ediyor. TMO Şu ana kadar Karadeniz bölgesinden 350 ton civarında fındık alımı gerçekleştirdi. Üreticimiz bu durumdan memnun. İnşallah Bu sezonda TMO fındık alımlarını sürdürmeye devam eder. TMO’nun devreye girmesi, fındık üreticisinin daha çok mağduriyetini önlemiştir. Bu bakımdan TMO’yu devreye sokan hükümet yetkililerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Örs’e Son Görev

Hayatını kaybeden MHP Trabzon Milletvekili Adayı Hüseyin Örs’ün ağabeyi, Ortahisar mahallesi Eski Muhtarı merhum Mahmut Örs’ün oğlu, İsmail Örs düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Yeşilova Köyü Merkez camiinde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Merhum Örs’ün cenazesi aile kabristanlığında toprağa verildi. 

Akçaabat Ramazan’a Hazır

Akçaabat Belediyesi yaklaşan Ramazan Ayı öncesi iftar sofrası kurma hazırlıklarını tamamladı.

Ramazan boyunca iftar saatinde ihtiyaç sahipleri, birliktelik ve paylaşma duygusunu yaşamak isteyenler için Akçaabat Belediyesi eski Tekel binasında iftar sofrası kurdu. Daha çok ihtiyaç sahiplerinin doyurucu ve zengin bir mönüyle iftar yapmalarını sağlamak amacıyla yıllardır sürdürülen gelenek bu yıl da bozulmadı. Akçaabat halkını Ramazan ayının manevi atmosferinde aynı sofrada buluşturan Akçaabat Belediyesi, Ramazan Ayı boyunca kurulacak iftar sofralarıyla vatandaşlara iftar yemeği verecek. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, iftar çadırlarının zengin fakir ayırt etmeksizin insanları bir araya getirdiğini vurgulayarak “Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar çadırı geleneğimizi devam ettiriyoruz. Ramazan paylaşmanın, birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Ramazan ayı toplumda birlik ve beraberliğin daha da artmasına vesile oluyor. Toplumun ayrı ayrı kesimlerinde bir araya gelen insanlar, birlik ruhunu oluşturuyor. Ayrıca bir geleneği bir sonraki nesile aktırma fırsatı buluyoruz. ” diye konuştu.

Akçaabat’ta kurulan Ramazan sofrasının her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımız tarafından yoğun ilgi görmesi bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim