Önümüzdeki günlerde aday adaylığı ile ilgili geniş bir açıklama yapacağını ifade eden CHP Beşikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Bozbaş, daha yaşanabilir ve daha mutlu bir Beşikdüzü için gayret göstereceğini söyledi: Bozbaş, “İstihdam oluşturacak yatırımlar yaparak göçü önlemeyi hedefliyorum. Belediye bütçesinden bir kuruş harcamadan özellikle kırsal kesimler de sosyal projeler yapmayı planlıyorum. İnsan odaklı yaşama önem vereceğim. Beşikdüzü’nün erozyona uğrayan misyonunu eski haline döndürmek istiyorum. Beşikdüzü’nü coğrafi konumuna uygun merkez bir kent haline dönüştürmek için çok çalışacağım” dedi.
 
CHP’nin bir diğer Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar ise, yaşamı boyunca yaptığı tüm akademik çalışmaların yanı sıra, yazdığı kitaplarla eğitim camiasına büyük katkılar sağlayan bir isim. Yıldızlar, “Hayatım boyunca eğitimi her zaman ön planda tutmuş ve sorgulayabilen bir toplumun fikrini savundum. Bu gün bir Beşikdüzü sevdalısı olarak halkımızın ve esnaflarımızın talepleri doğrultusunda yapılabilecek projeleri en kısa zamanda hayata geçirmek adına halkımızın teveccühünde talip oluyorum” diye konuştu. Doç. Dr. Mehmet Yıldızlar’da önümüzdeki Cuma günü aday adaylığı ile ilgili bir basın açıklaması yapacak. Beşikdüzü’nden Ramis Uzun, Cahit Erdem ve İlçe Başkanı Şakir Yenigün’ün de CHP’den aday adayı olması bekleniyor. 
 
Muhtar Olmanın Kriterleri Olsun
 
Vakfıkebir Çarşı Mahallesi Muhtarı Gökhan Bahadır yaklaşan yerel seçimler öncesi gündem oluşturacak açıklamalar yaparak, muhtarlık seçimleri için özel oy pusulası hazırlanması ve muhtar olabilmek için bazı kriterlerin belirlenmesini önerdi. Muhtar Gökhan Bahadır, “Yüksek İhtisas yapmış yerel yönetimlerde görev alan bir muhtar olarak bilime uygun yönetim anlayışına geçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çağımızın gereği olarak muhtar olabilmenin kriterlerinde de değişiklik ve reformlar yapmamız gerekiyor. Örneğin muhtarlarımızın başvurularının yerel seçimlerden iki ay önce alınarak oy pusulalarının muhtarlar tarafından değil devletimiz tarafından hazırlanması gerektiği görüşündeyim. Aday olan muhtarların fotoğrafları ve isimlerinin bulunduğu oy pusulalarına mühür basılarak vatandaşlarımız tercihlerini rahatlıkla ve hızlı bir şekilde yapabilirler. Muhtarların kendi oy pusulalarını hazırlamaları kabinlerde birçok sıkıntıların yaşanmasına ve husumetlerin başlamasına neden oluyor. Muhtar adayı olacak kişilerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 18 yaşını doldurması, sabıka kaydı olmaması ve en az lise mezunu olması gibi kriterlerin istenmesi durumunda seçilen muhtarların hizmet kalitesinin daha da artacağı düşüncesindeyim.  Bir muhtar olarak buradan devlet büyüklerimize seslenerek gerekli yasal değişikliklerin yapılmasını talep ediyorum” dedi.
 
Açıl Yeniden Görevlendirildi
 
Görevlendirme ile göreve gelen Beşikdüzü MHP İlçe Başkanı Erdal kurucu başkan olarak yeniden atandı. Konu ile ilgili olarak MHP Beşikdüzü İlçe Başkanlığında yapılan açıklamada; “ Bugün itibari ile Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin talimatı ve Trabzon İl Başkanımızın teveccühü ile Trabzon il ve ilçelerinin yeniden yapılanmasında Beşikdüzü ilçe kurucu başkanlık görevi yine yeniden ilçe başkanımız Erdal Açıl a verilmiştir” denildi. Beşikdüzü MHP İlce Başkanı Erdal Açıl ise,“Genel Başkanımız ve genel merkezimizin bize yine aynı yerde görmek istemesi dolayısıyla gururluyuz. Her zamankinden daha da fazla çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milliyetçi Hareket Partisi önümüzdeki yerel seçimlere Beşikdüzü’nde dengeleri bozacak şekilde hazırlanmaktadır” denildi.
 
Şerif Yola Çıktı
 
Trabzon’un Beşikdüzü İlçesi ‘Kasabanın Şerifi’ lakaplı Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ilçede projeleri hayata geçiriyor.  Başkan Bıçakcıoglu yaptığı açıklamada, “ bizde hedef bitmez bir çoğunun hayal bile edemediği şeyleri gerçekleştirdik bir tek Beşikdağı Teleferik Projemiz ile Beşikdüzü’nü marka şehir olma yolunda büyük bir ivme kazandırdık. Simdi küçük sanayi bitişiğindeki araziyi uygun hale getirip ilçemizin gençlerine binicilik sporunu yapma imkanı sağlayacağız çocuklar aileleriyle gelip profesyonel eğitimciler eşliğinde atlı binicilik eğitimi alacaklar güzel zaman geçirerek ilçemizden ayrılacaklar ben ilklerin belediye başkanıyım atlı sporunu yeni nesillere sevdirip yeni şerifler yetiştireceğiz” dedi.
 
Uluslararası Sanat Günleri Başlıyor
 
Trabzon Sanatevi tarafından organize edilen ve bu yıl 17-21 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 10.Uluslararası Sanat Günleri hazırlıkları tamamlandı. Sanatevi Başkanı Adnan Taç, ‘Dünya genelinden önemli sanatçıların katılacağı, sergi, söyleşi, dinleti ve imza günleri ile katılımcıların sanat dolu günler yaşamasını sağlayacak olan Sanat Günlerine tüm Trabzonlu sanat severleri bekliyoruz’ dedi. Taç, organizasyona büyük emek harcadıklarını ve destek verenlere de teşekkür ettiklerini söyledi.
 
Büyükşehir’de Şevket Arz Sesleri
 
CHP Trabzon’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili olarak arayışlarını sürdürürken son günlerde CHP kulislerine eski milletvekili Şevket Arz’ın adı geçmeye başladı. Parti tabanında Arz’a dönem bir çalışma yapılırken, Arz’ın şehir merkezli olması, milletvekilliği döneminden bu yana Trabzon ile ilişkisini kesmemesi, adaylığı konusunda gündem oluşmasına neden oluyor.. Arz, Trabzon CHP’de iki dönem milletvekilliği yaptı.. Bir dönem de CHP il başkanlığı görevinde bulundu. Özellikle CHP il başkanlığı döneminde CHP’ye Trabzon’da ivme kazandırdı..
 
İki dönem CHP milletvekilliği döneminde Volkan Canalioğlu’nun belediye başkan adayı olarak gösterilmesinde çok emekleri oldu. Arz o dönem Canalioğlu’nun adaylığı sürecinde partinin önemli isimleri ile de tartıştı.. Canalioğlu’dan yana tavır koydu.. Ve seçimlerin kazanılmasında büyük rol oynadı. Şimdi CHP kulisleride Şevket Arz’ın  adının seslendiriliyor olması CHP’de nasıl bir sinerji yaratacak merak ediliyor.,
 
Öğrenciler İle Bir Araya Geldiler
 
 AK Parti Akçaabat Kadın Kolları ile AK Parti Akçaabat Gençlik Kolları’nın gerçekleştirdiği ortak faaliyette partililer Akçaabat Kaleönü Mahallesi’ndeki  Kaleönü Murat Köse İlkokulu/Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Dünya Çucuk Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe ekipleriyle birlikte katılan Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Çavuş, minik öğrencilerle bir araya gelerek Okul Müdürü Mustafa Kolaylı’dan durumlarıyla ilgili olarak bilgi aldı.Ziyaretlerinde öğrencilerle birebir diyalog kuran ve kendilerine çeşitli hediyeler veren Şahin ve Çavuş, ziyaret sonrasında öğretmenlerle de sohbet ederek sorunlarını dinlediler ve bunların çözümü için kendilerine söz verdiler.
 
İlk Defa Kadın Müftü Yardımcısı
 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Gümüşhane’ye yeni müftü yardımcısı atandı. Tarihinde ilk defa kadın müftü yardımcısının atandığı Gümüşhane’de Sümeyra Güvendi görevine başladı.

Atama kararnamesinin ardından Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yüksek lisans mezunu olan Güvendi, İl Müftüsü Osman Ayas’la birlikte Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni yapılanma kararı doğrultusunda her ile kadın müftü yardımcısı atanacağının açıklamasının ardından Gümüşhane’nin ilk kadın müftü yardımcısı olarak görevlendirilen Güvendi, Yalova’nın Çınarcık İlçe Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapıyordu.
Editör: TE Bilisim