AKP’nin Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına atayacağı isimlere, Türkiye’nin bölünerek 4 eyalet tipi bölge yüksek valiliği kurulacağı ve buralara vali olarak atanacak kişilerin isimlerine yer verilen bu paylaşım tamamen asılsız ve uydurmadır. Bahsi geçen paylaşımda yer verilen konularla ilgili ne basın yayın organlarında ne de resmi sosyal medya hesaplarımdan şahsım tarafından böyle bir açıklama ya da paylaşımda bulunulmamıştır.

Birkaç ay önce de tamamen asılsız olan aynı içerikteki paylaşımla bilgi kirliliği yaratılmak ve kamuoyu manipüle edilmek istenmiştir. O tarihte de yaptığımız açıklamayla bu tür bir paylaşımın şahım tarafından yapılmadığını ve dikkate alınmaması gerektiğini belirterek bu paylaşımı yalanlamıştım. Ancak daha önce yalanladığım bu paylaşımın bugünlerde yeniden dolaşıma sokulduğunu ve şahsım üzerinden Türkiye gündemine taşınmaya çalışıldığını görmekteyiz. Şahsım üzerinden gündem yaratmaya yönelik bu tür maksatlı girişimlerin takipçisi olacağımı, şahsım ve resmi sosyal medya hesaplarım üzerinden yapılan açıklamalar dışındaki hiçbir açıklamanın dikkate alınmamasını kamuoyunun bilgisine sunarım.” dedi.

Şen’in Kızına Onur Ödülü

Trabzon’un gençleri üst düzey üniversitelerde eğitimlerini başarıyla tamamlıyor. Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’de kızının üniversite diploması heyecanını yaşadı. Şen kızının mezuniyeti ile ilgili şu düşünceleri paylaştı: ‘’Boğaziçi İşletmeyi Onur derecesi ile bitiren kızımla gurur duyuyorum, yolu ve bahtı açık olsun.’’ Yarın ülke yönetiminde, bürokraside ve iş dünyasında yer alacak tüm gençlerimizi tebrik ediyor, hayatlarında başarılar diliyoruz.

Liman Raporu

TTSO Meclis Üyelerinden Mimar Sayım Adanur, Trabzon Limanının şehir dışına taşınması yerine Turizm limanı olarak hizmet vermesi gerektiğini söyledi. Adanur: ‘Liman işletmecisinin tüm hak ve imtiyazları korunarak ve gerekirse ilave haklar verilerek mevcut limanın turizm amaçlı değerlendirilmesi ilgili firma talep ederse mevcut firmanın işletmesi dahilinde yeni, kapasitesi daha büyük tüm alan ihtiyaçları planlı bir şekilde düzenlenmiş yeni bir yük limanı projelendirilmeli ve hayata geçirilmelidir. Bu konuda hızlı davranılmalı ileriki ticaret potansiyelimizi sıkıntıya sokmadan şimdiden harekete geçmeliyiz. Ticaret ve sanayi odası olarak gerek ilgili firma gerekse kamu kurumları ile bu konu ele alınmalı hem kamunun hem de ilgili firmanın haklarını koruyacak bir çözüme aracılık etmeliyiz.’ dedi.

Enflasyon üzdü zam sevindirdi!

Haziran ayı enflasyonu vatandaşı üzerken, emekliler daha yüksek zam oranları ile nispeten daha mutlu oldu. Enflasyon, haziran ayında yüzde 2,61 artarken, yıllık bazda yüzde 15,39 oldu. Bu son 15 yıldaki en yüksek oran. TÜFE'deki 6 aylık artış yüzde 9,17 olarak gerçekleşti. Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu. Enflasyon farkı ve Temmuz zammı toplamı:  Böylece yılbaşında yüzde 4 zam alan memur ve memur emeklileri, ortaya çıkan 5,17 puanlık farkı temmuz ayında yapılacak zamla alacak. Toplam zam (3,5+ 5,17) olacak. Memur ve memur emeklisine yılın ilk yarısında yüzde 4, ikinci yarısı için yüzde 3,5 zam kararı alınmıştı. Memur ve memur emeklisi toplam zammı : Buna göre temmuz ayında memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi yüzde 8,67 zam alacak. İşçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı ise yüzde 9,17 oldu. Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor.

Tüneller çare oldu mu?

Trabzon-Akçaabat Karayolu yaşanan trafik yoğunluğu gurbetçilerin ve yabancı turistlerin gelmesine bir de üniversite sınavı eklenince adeta çileye sönüştü.Karadeniz Sahil yolunun Akçaabat geçişinde bir süre önce proje ihalesi yapılan ancak aradan nerdeyse b1,5 yıl geçmesine karşılık hala hiçbir çalışma yapılmayan bölümünde trafik yoğunluğu sürücüleri çileden çıkartıyor Trabzon'dan Akçaabat istikametine gitmek isteyen sürücüler neredeyse durma noktasına gelen yoğun trafik nedeniyle adeta çile çekti. Yıldızlı'da nerdeyse tünel çıkışında başlayan ve Akçaabat Yaylacık Mahallesi Hastane kavşağına kadar uzayan araç kuyruğu sürücüleri adeta çileden çıkarttı. Söğütlü mahallesinde Fatih Eğitim Kavşağı'nda sağ şeridin Trabzon istikametine dönmek isteyen sürücüler nedeniyle tek şeride inerken, aynı şekilde Yaylacık Hastane Kavşağında da Düzköy yoluna dönmek isteyen sürücülerin bir şeridi kapatmasıyla Karadeniz Sahil yolu neredeyse tek şeride indi.Şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, her iki yönde de uzun kuyrukların oluştuğu Karadeniz Sahil Yolu Akçaabat  ve Söğütlü geçişlerinde bir an önce çalışma başlatılması gerektiği aksi takdirde trafik yoğunluğunun bölge ekonomisine önemli kayıplar yaşatacağını dile getiriler.

Murat Yiğit’in ‘Tepkisizlik’ İsyanı

Türkiye Eylül’den sonra Leyla Aydemir’in ölüm haberiyle bir kez daha kahroldu. Ağrı’da 18 gün önce kaybolan 4 yaşındaki kız çocuğu Leyla Aydemir ile ilgili kötü haber önceki gün geldi. Tüm Türkiye yasa boğulduğu olayla ilgili bir tepki de MHP Ortahisar ilçe eski yöneticisi, Kavakmeydan eski Ülkü Ocakları Başkanı Murat Yiğit’ten geldi. Yiğit hem yaşanan istismar olayına isyan etti, hem de Trabzon’da bir tepki yürüyüşünün olmamasını hayretle karşıladığını dile getirdi. Yiğit, “İnsanlar alışmamalı, alıştırmalıyız, sadece ‘üzüldük, kahrolduk’ deyip geçmemeliyiz. Tepkimizi sonuna kadar, sokaklara çıkarak en kalabalık yürüyüşlerle göstermeliyiz” dedi.

Peker yeniden aday adayı!..

AK Parti Trabzon Milletvekili aday adaylarından Jeoloji Mühendisi Semih Peker, adayların açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına her dönem olduğu gibi bu dönemde AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora’yla birlikte devam etti. Cora’yla her dönem omuz omuza olan Peker, seçimin ardından Karayolları’nda ki görevinin başına döndü.

Peker, “Milletvekilliği hayali bitti. Artık işimize geri döndük. Mesleki üstatlarımız Bölge Müdür Yardımcımız Aytuna Sayın ve Başmühendisimiz Suat Sümengen ile birlikteyim” dedi. Ancak Peker’le ilgili çok net bir bilgiyi öğrendik. AK Parti’den belediye başkan aday adayı olacak. Aday adayı kesin olarak olmayı düşünen Peker’in henüz hangi belediye başkanlığı için oraya çıkacağını kestiremiyoruz. Ortahisar mı? Büyükşehir mi? Bu da önümüzdeki zaman içerisinde netleşecek.
Editör: TE Bilisim