Çiçek; “bu vatanın istikbali için kâh yönetici, kâh vatandaş olarak ülkemize hizmet etmek için çalışıyoruz. Şahsi istikbalimiz için önseçimde ben çıktımda neden birinci sıraya başkası geldi diye partisinden istifa edip bağımsız seçime girip partisinin oylarını bölmeye çalışanlar, bugün canını dişine takarak gece gündüz fark etmeden Güneydoğu ve Anadolu’nun toprağını arşınlayan bu terörü bitiremezsek bu koltuklar bizlere haram olsun diyenleri anlayamazlar. 

İçişleri Bakanlığını başarılı bir şekilde yürüten kişiye karşı sorumluluk makamındakileri biraz daha nezakete davet ediyorum. Dün Demokrat Parti bugün Ak Parti çatısı altında siyaset yapıyoruz lakin Trabzon’da yaşayıp birbirinin yüzüne bakıyoruz üsluba dikkat edelim” dedi. 

AK Parti Ekibi Ve CHP Ekibi Karşılaştı

Trabzon’da referandum çalışmalarında iki partinin ağırlığı hissediliyor. Biri AK Parti diğeri de CHP, MHP’de son zamanlarda sahaya çıkmaya ve görünmeye başladı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener Trabzon’da misafirdi ve anayasa değişikliği üzerine bir toplantı da gerçekleştirdi. Şener toplantı sonrasında AK Parti Trabzon İl Başkanlığı ve İl SKM binasını da ziyaret etti. Şener’in ziyaretlerinde İl Başkanı Haydar Revi de yanındaydı. Meydan turu da yapan AK Parti ekibi CHP ekibiyle hayır broşürlerinin dağıtıldığı stantta denk geldi. CHP İl Başkanvekili Celal Akaç ve CHP’li yöneticilerin bulunduğu standa denk gelen Revi ve Şener, onlarla selamlaştı. Akça da Şener’e Trabzon’a hoş geldiniz diyerek çalışmalarında kolaylık diledi. İki zıt kutup fakat bakın herhangi bir sorun çıkmadı. 

Avrupa’nın Derdi Erdoğan Mı? 

Ülke ve Trabzon kamuoyunun dikkatini çekmiştir, ülkemiz sınırları içerisinde referandum olacak fakat Avrupa ülkeleri her ne hikmetse bizden daha fazla bu konuyla meşguller. Fakat meşgul olurken terör örgütü PKK çığırtkanlığı yapmaları ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef almaları manidar. İşte bu konuyu en güzel şekilde Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan özetlemiş, işte o ifadeler: “İsviçre Parlamentosunun önünde "Erdoğan’a ölüm" sloganları bu bir yeni Serv planının parçası. Resmen bir ülke en adi bir biçimde hedef, Çığırtkan köpekler batının uşağı PKK. "Bremen mızıkacıları" gibi Avrupa ayakta, Varsa yoksa Erdoğan "Erdoğan’a ölüm" Aynen döneminde Abdülhamit gibi. 16 Nisan için daha bir şey söylemeye gerek var mı? Kafire ve Uşak'larına bakın tersini yapın.” 

Otopark Mı Acil Yolu Mu?

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Acil Servis yolu adeta servis araçlarının park yeri haline geldi. Özellikle hafta içinde okul servisi yapan sürücüler, servis araçlarını acil servis yoluna park ediyor. Adeta bir servis minibüsleri parkı haline gelen acil servis yolunu kullanan vatandaşlar ise araçların arasından zorlukla acil servise ulaşıyor. Yolun her iki tarafının da park haline geldiği acil yoluna park eden sürücüler bir cezai işlem yapılmadığı ise bilinmiyor. Yetkililer, hasta yakınlarının otopark olarak kullandığı alanlardan dolayı anlayış gösterilmesini, acile özel araçlarıyla veya ambulanslar ile gelen hastalara engel olmayacak alanlara araçlarını park etmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Oteller Boş

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen açıklamalarda bulundu. Referandum sürecinin gerilim ortamı oluşturduğunu iddia eden Haluk Pekşen  “Sürekli gerilim sürekli kavga siyasetinin bedelini 80 milyon ödüyor.” dedi. Bu sürecin ülkeyi etkileyeceğini söyleyen Pekşen “Oteller boş ürünler tarlada kaldı yüzbinlerce çalışan işsizlere eklendi.” ifadelerini kullandı. Pekşen gerilimden dolayı ülkeye turist gelmediğini belirterek “Yunanistan son 20 yıldır hiç bu kadar keyiften dört köşe olmamıştır. Türkiye’ye gelmeyen turistler Yunanistan'a rekor doluluk sağladı.” dedi.
Pekşen açıklamasını “Türkiye en sağcısından en solcusuna kadar büyük bir dayanışma içerisinde Anayasa tuzağına karşı direniyor. Büyüksün Türkiye.” diye tamamladı.

Elektrik Kesintisi

Trabzon’un bazı bölümlerin dün uzun süreli kelsen elektrikler vatandaşı mağdur etti. Bahçeçik Mahallesi’nden arayan bir okurumuz sabah saat 8.00’dan- akşam geç saatlere kadar elektriklerin kesildiğini ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı.  Öte yandan ÇEDAŞ Artvin İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Yusufeli ilçesi sorumluluk alanı içerisinde iletken çekimi çalışmaları nedeniyle,  27 ile 31 Mart günlerinde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Yüncüler, Dokumacılar, Köprügören, Yokuşlu, Avcılar, Sütlüce, Yamaçüstü köyleri ile Alanbaşı Köyü Hav Bağlığı mevkisinde elektrik kesintisi uygulanacağını bildirildi. Açıklamada, 1 ile 3 Nisan günlerinde de 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Alanbaşı köyüne elektrik verilemeyeceği kaydedildi.

Aydın’dan İstifa Çağrısı 

Türk Milliyetçileri Hayır Platformu'nun Trabzon'daki toplantısında MHP Trabzon eski milletvekili Koray Aydın günler öncesinde gündeme gelen AK Partili eski yönetici Emine Altuntaş'a ağır sözler sarf etti. Aydın, Altuntaş’ı istifaya çağırarak şu ifadelere yer verdi; ‘’Yandaşları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gönderiliyor. Orada 2 gün çalışıyor gözüküyor. Sonra Trabzon’a gelip müdürlüğe müdür olarak atanıyor. Ama onların elleri yağ da balda. Allah’a reva mı bu! Ben o arkadaşı görevinden istifa etmeye davet ediyorum. Şehitlerin kanı üzerinden Diyarbakır’dan müdür olarak içine nasıl sindiriyor anlamıyorum. Biz bu işi kınıyoruz ve istifaya davet ediyoruz’’

Trabzon’da Sandık Kuruluyor

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasına yönelik hazırladığı seçim takvimine göre, yurt dışında yaşayan seçmenler halk oylaması için yarından itibaren sandık başına gitmeye başlayacak. Oy verme yurt dışında 9 Nisan'a, gümrük kapılarında ise 16 Nisan'a kadar sürecek. Yurt dışında 57 ülkede, 120 temsilcilikte oy kullanılacak. Trabzon'da bugün sandık kuruluyor Yurt dışındaki seçmen sandık başına gidiyor. Yurt dışında yaşayan seçmeler yarın Trabzon Havalimanı gümrük kapısında oy kullanabilecek.
 
Editör: TE Bilisim