Trabzon’da başarılı çalışmaları ile göz dolduran, uzun süre Trabzon gibi zor kentte istikrarlı şekilde görev yapan Çiftçi, Ankara İl Müdürlüğüne atanarak takdir edilmiş oldu. Trabzon İl Müdürlüğü’ne ise Sakarya İl Müdürü Uğur Korkmaz geliyor.
 
Halasını Kaybetti
 
Araklı’nın  hayırsever işadamlarından  Dursun Ali Arslantürk’ün  kızkardeşi, Trabzon  ticeret odası borsa  meclis  başkanı Sebahattin Arslantürkin  halaları  Hayriye Arslantürk hakkın rahmetine kavuşmuştu. Cenazesi  Pazartesi  ikindi namazına mütakip Araklı Küçük camii önünde kılınarak son yolculuğuna uğurlandı.
 
Fatih Yılmaz Bağımsız Aday Oldu
 
Şalpazarı’nda MHP’li Belediye Başkanı Refik Kurukız ile seçime girileceğinin açıklanmasından sonra AK Parti’den istifa eden Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Fatih Yılmaz, Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday oldu. Şalpazarı Belediye Başkanlığı’na bağımsız aday olarak müracaatını Şalpazarı İlçe Seçim Kurulu’na yapan Fatih Yılmaz, “Şalpazarı’nın zaman kaybına tahammülü kalmamıştır. İnsanlar yıllardır  hizmet bekliyor.” diyerek, tüm siyasi partilere gönül vermiş olan seçmenlerden destek beklediğini söyledi.
 
İyi Parti Akçaabat Adayını Açıkladı
 
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmaları sürüyor. CHP ile İttifak yapan İYİ Parti'nin Araklı Belediye Başkan Adayı belli oldu. İYİ Parti Araklı Belediye Başkan Adayı Eğitimci Tarihçi Araştırmacı Yazar Hasan Suiçmez olarak belirlendi.
 
Çebi Çalışmaları İnceledi
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi çalışmaları yerinde inceliyor. Sahil Projesini yerinde inceleyen Çebi projenin ilçeye büyük katkı sunacağını söyledi. Çebi, “Sahil projemizi takriben inşa ettiğimiz sosyal tesisi güzel bir mimari ile bitirmeyi hedefliyoruz. Bu sosyal tesisimiz belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza hizmet verecek. Vatandaşımız nasıl istiyorsa öyle olacak” ifadelerini kullandı.
 
Rize’de Aday Akyüz
 
Cumhuriyet Halk Partisi  adaylarını açıklamaya devam ediyor. CHP,  Rize Belediye Başkan Adaylığına Harita ve Kadastro Mühendisi Ayhan Akyüz’ü aday gösterdiğini duyurdu. Rize İl Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Rize Belediye Başkan Adayının Harita Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Harita ve Kadastro Mühendisi Ayhan Akyüz olduğu ifade edildi.
 
Mezarların Bakımını Yaptılar
 
Doğankent İlçe Emniyet Amirliğince şehit polis memurlarının mezarlarının bakım ve onarımı gerçekleştirildi. Emniyet Amiri Nurşani İlter, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin Güvenlik köyünde şehit polis memuru Zeki Kaya ve Oyraca köyünde şehit polis memuru Orhan Turan'ın mezarlarının bakım ve onarım çalışmaları tamamlandığını belirtti.

Şehit mezarlarındaki Türk bayraklarının da yenilendiğini ifade eden İlter, "Vatanın savunmasında, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü yolunda canlarını feda eden aziz şehitlerin hatırasının yaşatılması için kabirlerinin bakım ve onarım çalışmalarını gerçekleştirdik. Mezarlarında bulunan Türk bayraklarını yeniledik." dedi.
 
Vatandaşları Dinledi
 
Artvin Valisi Yılmaz Doruk, halk gününde vatandaşların sorun, talep, ihtiyaç ve şikayetlerini dinledi. Halk günü toplantısı Vali Yılmaz Doruk başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vatandaşların talep ve şikayetlerinin bütün ayrıntılarıyla görüşüldüğü toplantıda Vali Doruk, ilgili kurum amirlerine, müracaatların yasal mevzuat ve imkanlar çerçevesinde yerine getirilmesi konusunda gereken talimatları verdi. Toplantıya, Vali Yardımcısı İdris Akça, ilgili kurum amirleri ve müracaat sahibi vatandaşlar katıldı.
 
Çaykara’da Eğitime Ara Yok
 
Çaykara Anadolu Lisesi ve Çaykara Şehit Ahmet Çamur Anadolu İmam Hatip Lisesi 12.Sınıf Öğrencileri yarıyıl tatilinde üniversite sınavlarına hazırlık için ara vermeden tüm hızıyla devam ediyor. Mahallelerden gelen öğrenciler mağdur olmaması için Çaykara Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu ve Yerekaban Erkek Öğrenci yurdunda barınma hizmetleri kesintisiz karşılanıyor.

İlçe bazında büyük başarılara imza attıklarını ifade eden İlçe Milli eğitim müdürü Ahmet Çamurali, “Mesai mefhumu olmadan gece ve gündüz öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle beraber yaptığımız özverili çalışmalar, sınavlar da başarı ile birlikte mutluluklar getirmektedir. Öğrencilerimizi istedikleri Üniversitelere yerleşmek ve ideallerdeki bölümleri kazanmaları için bazı fedakârlıklarda bulunmaları gerekmektedir. Sınava büyük bir azim ve özveriyle hazırlanan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Emeği olan tüm eğitim camiasına teşekkürlerimi iletiyorum,” dedi.
Editör: TE Bilisim