İftar programına Osman Cora’nın yanı sıra, İş insanları Adnan Bayram, Muharrem Durmuş, Cafer Kurt, TTSO Yöneticisi Murat Zeki Solak, Gümüşhanespor Asbaşkanı Mutlu Gürler, gazeteci Tacettin Çebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Emek İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ergin Aydın, Meteoroloji Genel Müdür Yardımcısı Erol Aydın, İller Bankası Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun katıldı. Cora iftar programının ardından İstanbul’a geçti. Cora Büyükliman bölgesi bağlı mahalle derneklerinde seçim çalışması yapacak.
 
Türkocağı’ndan Dersim İsmine Tepki

 
Türk Ocağı Genel merkezi ‘Tunceli Belediyesinin adının Belediye Meclisi tarafından Dersim Belediyesi olarak değiştirilmesinin yasa dışı bir eylem olduğunu bildirdi.  Açıklama şöyle: ‘Küçük bir ilçede yaptıklarıyla şişirilmiş bir şöhret kazanan ve bu sayede komünistliği bile sempatiyle karşılanan Belediye Başkanı’nın gerçek yüzü böylece ortaya çıkmıştır.  Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Millî Mücadele ateşini yakmasının 100. yıldönümünün kutlandığı bu günlerde, böyle kanunsuz bir kararın alınması manidardır. Cumhuriyet’e karşı isyan eden Seyit Rıza’nın heykelinin dikilmesine gösterilen müsamahanın ileride yol açacaklarının öngörülememesi de devlet aklı açısından sorgulanması gereken bir husustur. Türk vatanının bölünmez bütünlüğüne ve Türk milletinin birliğine yönelik hiçbir eylem müsamaha ile karşılanamaz.’
 
Hekimoğlu Sohbeti

Hekimoğlu Trabzon FK, Hekimoğlu Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Celil Hekimoğlu, bir İftar programı öncesi Gazeteciler Zeki Sancak, Levent Ustabaşı, ve Hakkı Emiroğlu ile sohbet etti.  Hakkı Emiroğlu, “İyi ki hocaları değiştin yoksa şampiyon olamazdın” dedi. 

Bunun üzerine Hekimoğlu gülerek, ‘Yahu değişirken hocaları bana ‘yapma etme’ diye eleştiriyordunuz. Beni eleştirmeyen Trabzon’da kimse kalmadı. 3 hoca değiştik. Herkesin bu takıma katkısı var tabi ki. Ama sonuçta 3 hoca değişiminden sonra şampiyon olduk.” dedi. 

Hekimoğlu Trabzonspor Kulübü ile de arayı sıkılaştırıyor. 

Trabzonspor’da oynatılmayan ama yetenekli olan oyuncuları takımına alacak ve yetiştirecek. Yeniden Trabzonspor’a verecek.
 
Sağlık Müdürlüğünden Mevlid

Trabzon il Sağlık Müdürlüğü tarafından; ahrete intikal eden ve görevi başında şehit edilen tüm sağlık çalışanları için 27 Mayıs 2019 Pazartesi günü akşam namazını müteakiben, Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan İskenderpaşa Camiinde Mevlid-i Şerif okutulacak. Mevlide tüm sağlık personeli ve basın mensuplarını davet edildi.

Vali Ustaoğlu Fabrikada

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle Arsin'de kafes balıkçılığı üretimi yapan firmayı ziyaret ederek sezon hasadını yerinde inceledi.

Ardından ihracatı yapılan balıkların işlendiği Politek İnş. Amb. Gıda ve Su Ürünleri San. Tic. A.Ş. fabrikasını gezerek balık üretimi hakkında firma yetkilisi Tayfun Denizer’den bilgi aldı. Ziyaretleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu’na Arsin Belediye Başkanı M. Sait Gürsoy, Trabzon Arsin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı eşlik etti.

Örs’ten "Bedelli" Açıklaması

İYİ Parti Trabzon Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu üyesi Dr. Hüseyin Örs, Kanun teklifinde bedelli askerlik için yapılması gereken ödeme ile ilgili söz alarak yaklaşık 31 Bin TL seviyesinde öngörülen bedelin yüksek olduğunu ifade etti. Örs, komisyonda yaptığı konuşmada, “Çok yakın bir zamanda 15 bin lira iken 31 bin liraya geçişin böyle çok sert olması noktasında kaygılarımız var. Yani daha henüz 15 bin lira ödeyenlerin askerlik için sıra beklerken bu gelen teklifteki 31 bin liranın çok ağır olduğunu düşünüyorum. Bununla ilgili bir orta yolun bulunması noktasında neler yapılabilir? İyice düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz. Toplumda “altı ay evvel öyleydi, şimdi nasıl böyle oldu gibi” farklı noktalara gidecek bir tartışmanın önüne geçmeliyiz.  En azından ciddi manada düşündüğümüz düzenlemenin, reform diye nitelendirdiğimiz bu düzenlemenin toplumda, millet nazarında daha kabul görmesi, toplumun bütün katmanlarında, dar gelirlisinde, orta gelirlisinde daha kabul görmesi açısından burada aşamalı bir plan uygulanması daha iyi olur kanaatindeyim. ” dedi.

Özür Yerine İnkar
 
CHP’li Ömer Dayı, “Esenler AK Parti'li Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun Ekrem İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara Yunan benzetmesi yaptıktan sonraki konuşmalarda özür dileyeceği yerde Trabzonlulara hakaret etmediğini inkar etmesi insanların daha çok tepkisine neden oluyor. Hani bir söz vardır, konuştukça batıyor diye, insan hata, yanlış yapabilir, özür dileyerek hatasını kabul ederek erdemlik gösterir. Erdemliği gösterebilmekte Adam olabilmekten geçer, buda herkese mahsus bir davranış değildir.”
Editör: TE Bilisim