Uzun bir tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuşan eski Belediye Başkanı Hayri Birinci'yi evinden ziyaret eden Milletvekili Salih Cora ziyaret sonrası yaptığı açıklamada: 

"Sayın başkanımız bir süre önce iki kez kalp ameliyatı geçirdi. Bu zorlu süreci atlatmasından son derece mutluluk duydum.
Kendisini çok iyi gördüm. Bundan sonraki hayatında sayın başkanımıza sağlıklı ve güzel günler diliyorum" dedi.
Vakfıkebir eski Belediye Başkanı Hayri Birinci de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ziyaretçilerine teşekkür etti.

Beşikdüzü’nde Hüzün
    
Beşikdüzü’nde ilçenin saygın esnaflarından Gürol Cora tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
 25 yılı aşkın bir zamandır Beşikdüzü’nde mobilya ve beyaz eşya sektöründe hizmet veren 3 çocuk babası Gürol Cora, dün Beşikdüzü Merkez Eski Cami avlusunda öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Adacık Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
73 yaşında hayatını kaybeden Gürol Cora’ya Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

Ahmet Kurt Başladı
   
Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevine atanan Tonya eski Belediye Başkanı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Kurt yeni görevine başladı.
Ahmet Kurt, “1990 yılında sosyal hizmet uzmanı olarak memuriyete başladığım Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne 22 yıl sonra "müdür" olarak dönmek nasip oldu.
Başkanlık baki olsa da pazartesi itibarıyla başladığımız devlet memuriyetinde Allah, müracaatçılarımızın, çalışanlarımızın ve bizim hayallerimizi gerçekleştirmeyi nasip etsin” diyerek duygularını dile getirdi.

Tonya’nın Kurtuluş Törenleri Ne Zaman?
     
17 Şubat Cuma günü yapılması planlanan Tonya’nın Kurtuluşunun 99. Yıldönümü etkinlikleri hava muhalefeti nedeniyle 21 Şubat Salı günü gerçekleştirilecek.
17 Şubat’ta sadece Atatürk Anıtına Çelenk konulmuştu.
Diğer etkinlikler ise 21 Şubat’ta Cumhuriyet Meydanın da yapılacak. 

Kurumsal Yapıya Önem Veriyoruz 
   
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta belediyenin kurumsal yapısına büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Balta, “En büyük hedeflerimizden bir tanesi bizden sonra gelecek nesillerimize yönetilebilir bir belediye bırakmak istiyoruz. Fiziki problemlerini halletmiş belli bir yolda yürüyen bir planı projesi vizyonu olan belediye bırakmak istiyoruz.

Bizden sonra gelen kardeşlerimiz düşüncelerini ve ideallerini mutlaka hayallerini de bu işe yansıtacaktır. Her yönüyle kurumsal alt yapısı tamamlanmış bir belediye bırakmak istiyoruz.

Bundan sonrada hiçbir şekilde hizmetlerimizi aksatmadan vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Verdiğimiz sözlerin arkasındayız. Bizim arkamızda Bakanımız var, bizim arkamızda 4 tane milletvekilimiz var, arkamızda güçlü bir AK Parti Hükümeti var” dedi.

Demircioğlu’nun Başarısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi ve Avrasya Sosyal Bilimler Eğitimcileri Derneği başkanı olan Prof. Dr. İsmail Demircioğlu,  Türkiye’yi uluslararası düzeyde tanıtmaya devam ediyor. Prof. Dr. Demircioğlu, İsviçre merkezli uluslararası blog journal olan Public History Weekly isimli derginin usta yazarları arasında yer alan tek Türk akademisyen. 

Demircioğlu, Public History Weekly isimli dergideki son yazısında Osmanlı Arşiv belgelerinin barış eğitiminde nasıl kullanılabileceğini kaleme aldı. Yazısında 1463 yılında Fatih Sultan Mehmed’in Bosnalı papazlara verdiği haklar üzerinde tarih derslerinde barış eğitiminin nasıl destekleneceğini anlatan Demircioğlu, yazısıyla Avrupa’da Osmanlı ve Türklere yönelik olumsuz algıyı da kırmaya çalışmıştır. 

Terzioğlu’nun Sürati

Ak Parti’nin Trabzon ilçelerinde ilçe danışma toplantılarının çoğu, son üç günde yağan kar nedeni ile toplanamadı.
Ama Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu, değil kar kıyamet de kopsa ben ilçe danışma toplantımı yaparım dedi ve yaptı.
Böylelikle, siyasi kulislerde Terzioğlu’nun hızını hiçbir şey kesemiyor yorumu yapıldı.
Terzioğlu, ilçe danışma ile birlikte gençlik kollarının toplantısını da yaparak, faaliyet programlarını bu ay en çok şekillendiren il olarak genel merkezin ajandasında yer aldı.

Bekar Kınadı

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Şanlıurfa’da meydana gelen terör olayını kınadı. Bekar, “Şanlıurfa Viran şehirde meydana gelen terör olayını, gerçekleştiren hain ve o kadarda şerefsiz satılık alçakları şiddet ve nefretle kınıyorum. Ölen yavrumuza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Devletimiz ve milletimiz bu alçaklara pabuç bırakmayacak kadar güçlü ve büyük bir ülkedir. Türkiye bir bütündür. Birlik içinde bu kalleşlerin kırıntılarını da Allah’ın izni ile süpürüp bu ülkeden onları, leşleri ile birlikte bertaraf edecektir. Bu yolda her türlü destek ve güç birliği içinde devletimizin yanındayız.”
 
Editör: TE Bilisim