Aydın, Cafer kardeşimize Allah’tan rahmet diledi ve ‘Canımız gitti bu çok önemli ve telafisi yok. O hatların yüksekliği 5-6 metre civarındadır ve Trabzon’da 30 bin kilometrelik bir hattımız vardır. Bunların sürekli olarak bakımını yaparız. Burada iki nokta var. Birisi balık avlama çubuğunun 6 metreye yakın olması diğeri ise iletgen olmaması. Acıları paylaşıyorum ve Tüm önlemleri alacağımızı belirtiyorum’
 
Bayrak Fm’den Ziyaret
 
Trabzon Bayrak FM radyosu yönetim kurulu üyeleri Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’ü makamında ziyaret etti. Kenan Sarı, Mehmet Mutluoğlu, Ali Bakır ve Ömer Durmaz Küçük’e başarı diledi ve birde plaket takdim ettiler.
 
Sera Gölü Karanlık
 
Dün KTÜ’den bir Yüksek Makine Mühendisi uyardı. ‘Sera gölüne gittiniz mi’ diye sordu,.Son dönemde gitmedik dedik. Ve uyarılarını anlattı: ‘Burada defalarca facialar yaşandı. Sera gölünün hemen yukarısı karanlık tehlike büyük bir an önce ışıklandırılmalı’ diye konuştu.
 
Kenan Kuru Babasını Kaybetti
 
Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru babasını kaybetti ve dün Sürmene Zarha Camiinden son yolculuğuna uğurladı. Kuru ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Yılmaz’dan Şok İstifa
 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Turkuaz Şirketinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevlendirilen Çarşıbaşı eski Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz görevinden istifa etti. Coşkun Yılmaz büyük bir şaşkınlıkla karşılanan istifasının nedeni ile ilgili olarak, “Şartlar oluştuğunda ve zamanı geldiğinde gerekli açıklamaları yapacağım” dedi.  
 
Mehmet Hoca Hakka Yürüdü
 
Vakfıkebir Cumhuriyet Mahallesi’nden, Merkez Eski Camii İmam Hatibi Osman Hacıahmetoğlu’nun babası, MHP Vakfıkebir Belediye Başkan Adayı Murat Aksoy’un kayınpederi, Hacı Hafız Mehmet Hacıahmetoğlu, Hakkın rahmetine kavuştu. Mehmet Hacıahmetoğlu’nun cenazesi dün öğle namazına müteakiben Merkez Eski Camii’nde kılınarak, Cumhuriyet Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Mehmet Hoca’ya Yüce Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
 
Büyük Sorumluluğumuz Var 
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından, Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile Arapça okutabilecek uzman kişiler yetiştirmek amacıyla ‘Arapça Öğretici Eğitimi Kursu’ düzenlendi. Kurs sonucunda birinci yılını tamamlayan din görevlilerine tebrik belgesi verildi. Törende konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Kursun birinci yılını başarılı bir şekilde tamamladınız. Vaizimiz Ekrem Hocamızı ve her birinizi başarılı çalışmalarınız ve üstün gayretlerinizden dolayı tebrik ediyorum. Burada öğrendiklerinizi unutmamanız ve gelecek yılın programını da başarılı bir şekilde tamamlayabilmeniz için her gün mutlaka Arapça fıkıh metinleri okuyun ve anlamaya çalışın. Okumadan anlayamazsınız. Anlayanlar, sürekli okuyanlardan çıkmıştır. Şimdiye kadar, okumayanlardan anlayan çıkmadı. Sizler bu çalışmanızla, aynı zamanda toplumda kifa-i bir ödevi de yerine getirmiş oluyorsunuz; yani bu toplumda bu işi hiç kimse yapmazsa bütün toplum sorumlu, o nedenle sizler bu sorumluluğu da üstlenmiş oldunuz. İlmin zekatı, öğrendiklerini başkalarına anlatmak, onlarla paylaşmaktır. İlmi sarfetmekte cimri davranan adam ilimden nasiplenememiştir. Anne-babalar çocuklarının başarılarından dolayı nasıl iftihar ederse hoca da kendisinden ilim öğrenenlerin başarılarından dolayı iftihar eder. Onun için önemli bir göreviniz var. Zor bir iştir ama zorun karşılığında ona göre de mükafatı vardır" dedi.
 
Yollar Sıkıntılı Araçlar Yetersiz
 
Taka Gazetesi Muhabiri Bahattin Baştürk, şoför camiası ile iç içedir. Ara arada dolmuşa çıkarak bir tur atar ve hem şoför esnafının hem de yolcuların sorunlarını dinleyerek bu sütunlara taşır. Dün de dolmuş esnafı ile yolcuların sıkıntılarını dinledi. Dolmuş şoförleri, özellikle yolların bozukluğundan dert yanarken, sık sık araçları sanayiye götürdüklerini söylediler. Yolcular da yaz mevsimi ve artan hava sıcaklığı ile nemden dolayı çok bunaldıklarını ifade ederek, klimasız araçlarda yolculuk yapmanın eziyet olduğunu, Trabzon’da dolmuş araçlarının bir an önce yenilenmesi gerektiğini dile getirdiler. Her iki tarafın da istek ve temennilerini sütunlarımıza taşımaya devam edeceğiz.
Editör: TE Bilisim