Aydın’ın makamında bir süre görüşen Revi, kentteki  yatırım ve çalışmalar hakkında müdürden bilgi aldı. Trabzon’un enerji anlamında iyi noktada olduğunu kaydeden Revi, Aydın’a ve çalışma ekibine başarı diledi.
 
UMD Yönetim Kurulu Toplandı

 
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) toplantısı başkan Çetin Nuhoğlu başkanlığında UND’nin İstanbul’da ki merkezinde yapıldı. UND Karadeniz Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özer’de toplantıya katılarak yönetim kuruluna sektörle alakalı sıkıntıları anlattı. Uluslararası nakliyecilerin sıkıntıların konuşulduğu toplantıda 2020 yılı planlaması da yapıldı.
 
Duyarlı Turist
 
Trabzon kaşüstu aile plaji Kumsal restorant çevresinde yüruyemeyen bir baykuşa denk gelin yabancı uyruklu  adını vermek istemeyen TURİST  yakındaki ‘’ kumsal restorant yetkililerine teslim ettiği sonradan  baykuş olduğu öğrenilen yaralı baykuş  Doğa koruma Milli parklar genel müdürlüğu Trabzon şube müdürlügünce teslim alındı.

Baykuşu  Teslim alan  Bayram Aydın ise çok korkmuş ve  sabah çıkan fırtınadan etkilenmiş tedavisi bitince yaban hayatına bırakacağız kuşu teslim eden golden tur sahibi Gökhan Çakır iste bize bunu teslim eden yabacı turistin duyarlılığı herkeste olmalı hayvanı terk edip gidebilirdi kendisine teşekküğr ederiz dedi.
 
Çebi Öğrenciler İle Buluştu
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, belediye meclis üyesi Ekrem Reis ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Küçükdurmuş ile birlikte okulları ziyaret ettiler. Burada hem öğrencilerle sohbet ettiler. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi beraberindekilerle birlikte Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesinde Müdür olarak göreve başlayan Yaşar Çebi’yi ve İstanbul Ticaret Odası Şehit Er Zeki Ayvenli İmam Hatip Ortaokulunda Müdür olarak göreve başlayan Halil Yıldız’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi mesajında; ”Öğrencilerimizin hedeflerini daima yüksek tutarak planlı ve düzenli çalışması, öğretmenlerimizin bilgiyi aktaran değil, bilgiye ulaşma yollarını sunan kişiler olmaları, velilerimizin ise her alanda çocuklarına destek vermeleri gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle eğitim-öğretim yılının ilçemize, tüm eğitim çalışanlarımıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını diliyor, başarılı bir eğitim-öğretim yılı temenni ediyorum. Onurlu mesleği temsil eden öğretmenlerimize başarı dileklerimle sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.
 
ARTSO Bilgilendiriyor
 
Artvin Ticaret ve Sanayi Odası (ARTSO) ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı ve TOBB iş birliğinde KOBİ’lerin dijital dünyada iş yapabilme ve E-ticaret Ekosisteminin sağlayacağı konularda farkındalığı arttırmak üzere  E-Ticaret eğitimi düzenlendi.

Üretime odaklanan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) dijital dünyada iş yapabilme ve e-ticaret ekosisteminin sağlayacağı faydaların farkındalığını artırmak amacıyla TOBB, her ildeki sivil toplum kuruluşları işbirliğinde ‘Dijital dönüşüm, e-ticaret ve e-ihracat’ eğitimi düzenliyor. Bu kapsamda ARTSO’da düzenlenen eğitimde, e-ticaret ekosistemi ve dijital dünyanın ince çizgilerinden verimli ve sürdürülebilir bir iş modeli yaratmaya kadar birçok konu ele alındı. Eğitimde E-ticaret Merkezi Direktörü Mehmet Erdemi, e-ticaret ödeme yöntemleri, kargo ve lojistik entegrasyonları e-ticaret vergi mevzuatı, mali işler yönetimi, e-ticaret hukuku e-ticaret personel ihtiyacı ve insan kaynakları yönetimi CRM ve müşteri ilişkileri yönetimi ürün fotoğrafları ve web için görsel optimizasyon konularını işledi.
 
Karan Uyardı
 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık üreticilerine yönelik verim ve kalite için toprak tahlili yaptırmaları önerisinde bulundu.  Karan, yaptığı açıklamada, üreticilerin fındık bahçelerinde toprak analizi yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.

Her iki veya üç yılda bir toprak analizi yapılması gerektiğini belirten Karan, şöyle konuştu: "Toprağın zaman zaman gıdaya ihtiyacı var. Bunları ölçmek ve belirlemek için toprak analizinin tam zamanı. Ziraat Odası bünyesinde tarım danışmanlığı yapan arkadaşlarımız toprak analizinin önemini sahada anlatmaya çalışıyor.  Üreticilerimizin topraktan üst düzeyde verim alabilmeleri için iki, üç yılda bir analiz yaptırmaları, analiz sonucuna göre de toprağı işlemesi gerekmektedir. Analiz sonucu bakımı yapılan toprakta verim ve kalite artacaktır." Toprak analizinin şu an tam zamanı olduğunu ve yılbaşına kadar yapılaması gerektiğini anlatan Karan, "Yılbaşından sonra kireç uygulaması kullanmak çok zor. Yılbaşından önce kullanması gereken bazı materyaller var. Bu yüzden bir an önce üreticilerimiz toprak analizlerini yaptırması gerekiyor" dedi.
 
İş Kadınları Bilgilendirildi
 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yürütülen “Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele” seminerleri kapsamında iş kadınlarına yönelik bilgilendirme yapıldı.Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı firma temsilcisi kadınların katıldığı semineri Giresun Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü yetkilisi Yeter Demir verdi.
Editör: TE Bilisim