Başkan Coşkun Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Sayın Milletvekillerimiz, her zaman ilçemizin sorunları ile ilgilenerek, yatırımların gelmesi, sorunların çözülmesi için gayret göstermektedirler. CHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan Balcı hiçbir siyasi parti ilçe başkanına yakışmayacak bir şekilde elinde bilgi ve belge olmadan, sokak ağzı ile Sayın Milletvekillerimizin tarafından söylenmemiş tamamen uydurma söylemeleri, paylaşarak siyasi menfaat elde etmeye çalışıyor. Kendisi daha önce de bu tür yanlışların içerisinde olmuş ve geri adım atmak durumunda kalmıştır. CHP İlçe Başkanını yazdıklarını ispat etmeye davet ediyoruz. İspat edemezse çıksın tüm Çarşıbaşılılardan özür dilesin. Aksi takdirde Sayın Milletvekillerimize ve partimize atılan bu iftira karşısında yasal yollara başvuracağımızın bilinmesini isteriz” dedi.

Ödülünü Bugün Alıyor

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ile Konrad AdenauerStiftung (KAS)’ın 20 yıldır birlikte düzenlediği Yerel Medya Ödülleri’ni kazananları 1 Mart 2018’de belli olmuştu. Trabzon’un yetiştirdiği önemli gazetecilerden biri olan İpek Cansel Şahin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden Sonnokta Gazetesi’nde yayımlanan ‘Tarihe Merdiven Dayadılar’ başlıklı fotoğrafı ile ödül almaya hak kazanmıştı. Şahin, bugün yapılacak olan törenle birlikte ödülünü Ankara’da düzenlenecek olan törenle alacak. Meslektaşımız İpek Cansel Şahin’e başarılarının devamını diliyor, tebrik ediyoruz.

Trabzonspor’a Başarı Diledi

Ortahisar Belediyesi ve Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi imza töreni Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da gerçekleşti. Törende açıklamalarda bulunan Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Trabzonspor’a başarı diledi. Arslan; “Trabzon’da her şey iyi gidiyor. Belki bir tek Trabzonspor var. Trabzonspor’unda iye gitmesi için hep birlikte dua edelim. Hep beraber Trabzon’un futbolda da hak ettiği yere, hak ettiği şampiyonluklara ulaşmasını temenni ediyoruz. Ama görünen ki bu sene biraz zor. Gelecek sene için diyelim. Şimdiden Trabzonspor’a başarılar dileyelim. Yeni yönetimi ile yeni anlayışı ile yeni bir vizyonla başarmış olur” dedi.

TÜRKEŞ’i Anacaklar

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı Milliyetçi hareket Partisi Kurucusu Alparslan Türkeş’i ölümünün 21’inci yılında anmaya hazırlanıyor. İl Başkanlığı bu kapsamda Trabzon’da çok sayıda etkinlik düzenleyecek. İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada çeşitli etkinlikler düzenleneceği ifade edildi.Yapılan açıklamada; “04.04.1997 yılında, Rahmeti rahmana kavuşan, Başbuğumuz Sayın Alparslan Türkeş beyin 21. seneyi devriyesinde, kendisini rahmet, mihnet ve şükranla anıyoruz. Allah C.C mekânını Cennet eylesin. M.H.P Trabzon İl başkanlığı olarak, 04.04.2018 çarşamba günü, akşam namazına müteakip, Gülbahar hatun camiinde mevlidi şerif ve Kuran'ı kerim kıraat olunacaktır. Tüm Trabzonlu kardeşlerimiz ve dava arkadaşlarımız davetlidir” Günün anısına bugün  saat 10.00 – 18.00 arası meydan parkında, resim sergisi açılıp, MHP Kadın Kolları tarafından lokma tatlısı dağıtılacak. İl Ülkü Ocakları Alparslan Türkeş anısına Meydan Parkı’nda resim sergisi gerçekleştirecek.

Akçaabat’ta Görev Değişikliği

Akçaabat Seçim Müdürü Güngör Pektaş, Maçka İlçe Seçim Müdürlüğüne atandı. Müdür Güngör Pektaş için mesai arkadaşları tarafından bir veda yemeği düzenlendi. Horon Restaurant'a yapılan veda yemeğinde Güngör Pektaş'a adliye personeli tarafından yapmış olduğu hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi. Akçaabat Seçim Müdürlüğüne ise Bilecik Seçim Müdürü Fevzi Arslan atandı.

Üreticiye Uyarıda Bulundular

Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, fındık üreticilerine yabancı ot mücadelesi hususunda uyarıda bulundu. Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, uygun zaman, doz ile tarım makine ve ekipmanlarla mücadele edildiğinde bitkisel hastalık, zararlı ve yabancı otların kontrol altına alınabildiği ifade edildi. Fındık bahçelerindeki yabancı otların (ısırgan, eğrelti otları, böğürtlen ve benzeri) fındık bitkisinin ihtiyacı olan besin maddelerine ortak oldukları, fındığın vejetatif olarak gelişimine ve verimini olumsuz etkilediği kaydedilen açıklamada, "Genelde tek yıllık bitkiler oldukları için topraktaki besin maddelerini daha kolay bünyelerine alabilmektedir. Bu rekabeti ortadan kaldırmak ve topraktaki besin maddelerinin fındık tarafından alınmasını sağlamak amacıyla yabancı otlarla mutlaka mücadele yapmak gerekmektedir. Öncelikle kültürel ve mekanik mücadele yöntemleri tercih edilmelidir. İstenilmeyen yabancı otlar; tohum oluşumundan önceki dönemlerde sökülerek veya biçilerek yok edilmelidir." ifadeleri kullanıldı.

BİRSEN Vali Memiş’i Ziyaret Etti

Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkan Yardımcısı Erol Birsen, GümüşhaneValisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.Başkan Birsen bir süre görüşen Vali Memiş ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Birsen’e teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim