Türk Yıldızları ise coşkuya eşlik eden Trabzon halkına teşekkür ederek; “Coşkunuz için teşekkürler Trabzon. Bugün yıldızlarımız gökyüzünde bizimle beraberdi. İyi ki varsın Ferhat Astsubay ve iyi ki varsın Eren” mesajını yayınladılar. Bizlerde diyoruz ki harikaydınız iyi ki varsınız.  Muhteşem gösteri için teşekkür ederiz. 

Gönül Elçileri Farkındalık Oluşturuyor

 “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi", toplumda "gönüllülük" kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildi. Trabzon Gönül Elçileri de Trabzon’da birçok etkinliğe imza atıyor. Deyim yerindeyse çalınmadık kapı bırakmıyorlar. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ve Trabzon Gönül Elçileri; yaşlı, çocuk, kadın, engelli, şehit aileleri, gazi ve gazi aileleri olmak üzere vatandaşların her zaman yanında oluyor.  Bu farkındalık ile günden güne büyüyor. 

Tarihimize Layık Hale Gelecek

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in Harmantepe Şehitliği’nin restorasyonuile ilgili basın açıklaması yaptı. Pekşen açıklamasında;  Osmanlı – Rus savaşında şehit düşen askerlerimizin ebedi istirahatgahı olan Harmantepe Şehitliği’nin harabeye dönmüş, içler acısı halinin herkesin yüreğini burktuğunu ve kamuoyunda büyük bir tepkiye neden olduğunu söyleyen Pekşen, “TBMM’ye verdiğimiz soru önergesi ile gündeme getirdiğimiz bu vahim tablo ilgililerin de dikkatini çekti ve hemen harekete geçtiler.” dedi. Bu konuya duyarlılık göstererek çok kısa bir sürede çalışmalara başlayan tüm ilgililere teşekkür eden Pekşen, görev alanına giren Harmantepe Şehitliği ile ilgilenen Erzurum Askeri Emlak Dairesi’nin önceki müteahhitle yapılan sözleşmeyi iptal ederek 5.000 metre karelik alanın taş döşeme işi için yeni bir ihale açılacağını ifade etti. 

Pekşen şöyle devam etti, “Bütün toplumlar tarihlerine, şehitlerine gereken önemi göstererek sahip çıkmaktadır. Biz de Ulusal Kurtuluş Savaşı vermiş bir millet olarak tarihimize sahip çıkmalıyız. Şehitliklerimiz de bize kalan tarihi miraslardandır. Harmantepe Şehitliği’nin yeniden yapılarak tarihimize ve şehitlerimize layık bir hale getirilmesinde katkımız olmasından dolayı çok mutluyum. Umarım bundan sonra benim ya da başka birisinin gündeme getirmesine gerek kalmadan bu tür tarihsel mirasımıza gereken özeni gösteririz.”

Açıklama Sözleşmenin Feshedildiği Yönündedir

CHP Beşikdüzü İlçe Başkanı Kadem Karadeniz Orhan Bıçakçıoğlu’nun Beşikdüzü  ile ilgili değerlendirmesin yönelik yaptığı açıklamada; “Sayın Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu; basına yaptığı açıklamada Beşikdüzü-Beşikdağı ‘’Teleferik İnşaatı Durduruldu’’ açıklaması yaptığımızı söyleyerek konuyu saptırıyor. 

Tekrarlıyorum: Beşikdüzü Belediyesi Beşikdağı Tepesini Orman Bakanlığı’ndan A tipi mesire alanı olarak 27 yıllığına kiralamış. İnşaatlar başlamış. Ne oldu da karşılıklı olarak sözleşme fesh edildi? 26-05-2017 tarihinde Orman Bakanlığından 49 yıllığına Belediyeye tahsis edilen, Orman Bakanı imzalı kesin izin olurunda, izin konusu 7784 m2 alan ‘’Teliferik Hattı,Yol,ve Varış İstasyonu’’ ile ilgilidir.  Basın açıklamamda Teleferik inşaatının üst istasyonunun yapılacağı mesire alanında mevzuata uygun yapılaşmanın yapılmadığı, inşaatların durdurulduğu ve sözleşmenin feshedildiği yönündedir. 49 yıllığına tahsis edilen Teliferik Hattı,Yol ve Varış İstasyonu ile ilgili değildir” ifadelerini kullandı. 

Yapılması Gerekenleri Paylaştı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Koop-İş Sendikası Genel Başkanı ve TÜRK-İŞ Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Trabzon’lu Eyüp Alemdar, Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli’yi makamında ziyaret etti.  Trabzon’da Türk-iş’e bağlı 13 Sendikanın yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Eyüp Alemdar Sendikal örgütlenme konusunda yapılması gerekenleri Şube Başkanları ile paylaştı. 

Ziyarette konuşan Gökhan Gedikli ise Türk-iş olarak bölgede devam eden çalışmalar hakkında Eyüp Alemdar’a bilgi vererek 15 Temmuz Hain darbe girişiminin ardından Trabzon’da Türk-iş İl Temsilciliği olarak kalbi Vatan sevgisi ile atan her kesimden insanın katıldığı demokrasi mitingi organize ettik, demokrasi nöbetlerini aralıksız sürdürdük. “Söz konusu Vatansa gerisi teferruattır” düşüncesiyle her zaman Devlet kurumlarımızın yanında olduk bundan sonrada olmaya devam edeceğiz dedi.

Şinik OSB’de İnceleme

Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel ve Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen Şinik OSB Müdürü ile birlikte Şinik Organize Sanayi yolunda çeşitli incelemelerde bulundu. Akçaabat Kaymakamı ve Akçaabat Belediye Başkanı Şinik OSB yolundaki incelemelerini tamamladıktan sonra Cuma namazını Şinik Mahallesi’nde kıldılar. Cuma namazının ardından eski Urfa Valisi Şemsettin Uzun’un da katılımı ile Kaymakam Şenel ve Başkan Türkmen yöre halkıyla sohbet etti.

İşçi Alınacak

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu, Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Araklı Çay Fabrikası’na engelli ve eski hükümlü işçi alınacağını açıkladı. 

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çay İşletmeleri (ÇAYKUR) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Araklı Çay Fabrikas’ında geçici süreli istihdam edilmek üzere 11 engelli ve 8 eski hükümlü olmak toplamda 19 işçi alınacağı belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada, ilana başvuracak adayların 15 Ağustos ile 24 Ağustos tarihleri arasında talebin yayınlandığı Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne bağlı Sürmene Hizmet Merkezi’nden veya bulunduğu yere en yakın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri’nden şahsen, ayrıca www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden başvuru yapabileceği belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim