15 Temuzun büyük bir işgal hareketi olduğunu söyleyen Özkurt, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajını milletimiz çok iyi algıladı ve meydanlara indi. Ülkemiz facianın eşiğinden o anda döndü. Çok uyanık olmalıyız. Aslında çok çalışmalıyız. Bir ülke ekonomik olarak ne kadar güçlü olursa siyaseten de o kadar güçlü olur. Çalışıcağız, üreteceğiz ve mutlaka milletimizi zenginleştireceğiz, yediğimiz her lokmada şehitlerimizi unutmayacağız’ dedi.

Yeşilay’dan Proje Hazırlığı

Köksal Boz. AK Parti’nin Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi. Yeşilay Derneği’nin Şuba Başkanı. Yeni bir proje hazırlıyor. Sigaranın ve içkinin zararları ile ilgili en güzel makaleyi yazanları ödüllendirecek. Köksal Boz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin ardından 1 ay süreyle Meydan Parkında ekibiyle nöbet tutan isimdi. Şimdi de diyor ki, ‘Rehavet yok. Aynı kararlılıkla Cumhuriyetimizi savunacağız, düşmanlardan koruyacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun mücadelesine en üst düzeyde katkı vereceğiz’ dedi.
 
Çağılcı Ayrılamadı

Av. Hurşit Bıyık’ın vefatı, çok kişiyi etkiledi. Şunun için, Bıyık’a birçok ismin vefa borcu var. Ak partide herkes bir köşeyi tuttu ama o doğruları söyleme adına yönetimlerden bile feragat etti. Genç sayılabilecek yaşta da aramızdan ayrıldı. Cenaze merasiminde Recep Çağılcı namazı kıldı Fındıkoba köyünden ayrılamadı. Kurana kaldı ve mezarına son kez baktı. Allah rahmet etsin.

Kaya nereye gitti?

Of dönüşü Ali Rıza Akdeniz ve Osman Kaya ile birlikte seyahat ettik. Hurşit Bıyık’a yanan isimler onlar. Mekanı cennet olsun dediler. Ali Rıza Akdeniz ile Trabzon yerel ve Genel siyasetini konuştuk. Önemli tespitleri var. Osman Kaya 10 günlük yola çıkıyor. İstanbullu o. Hem kızı orada hemde oğlu. Ailece bir haftalık kaplıca tatili de organize etmiş. Sağlık diliyoruz. Kaya’nın siyaseten beklentisi var mı? Diyor ki, ‘Biz donanımlı kişileriz. Nerede görev verilirse yaparız.’ 

Kanal T Öksüz Kaldı

Uydudan yayın yapan ve Karadenizlilerin yoğun takip ettikleri kanallardan birisidir Kanal T.  Sahibi İlyas Keskinci. Büyük fedakarlıklar yaptı  bu televizyonu  buralar getirmek için. O değerli isim yaşamını yitirdi. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Güngören köyiçi camiinde kıldırılacak.  Cenaze namazının ardından Güngören mezarlığından uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet basın ve televizyon camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Onursal Başkanın Hayatını Yazacak

Alaattin Hatayoğlu. 1967 Trabzonsporlular Derneği Başkanı. Trabzon’da. Cumartesi günü TAKA Gazetesini ziyaret etti. Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut ve Yazı işleri Müdürü Harun Yavruoğlu ile sohbeti oldu. Hatayoğlu, Trabzonspor’un tranferlerini borçlanarak yaptığını, böyle giderse kulübün zor durumda kalacağını söyledi ve Muharrem Usta ve ekibini uyardı. Hatayoğlu önümüzdeki günlerde Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz’ın Trabzonspor’daki hayatını kaleme almayı düşündüklerini söyleyerek bu konuda Trabzon’dan bir yazarla fikir birliğine vardıklarını söyledi. Hatayoğlu, ‘Sayın Onursal Başkan bana espri yaptı, benim hayatım ancak ansiklopedilere sığar.’ diye konuştu.

Esnaflarımız Arasında Ayrımcılık Yapılmasın 
 
 Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Günaçtı, 21 Eylül 2016 tarihinde ilçede meydana gelen sel felaketinde sonrası esnafların mağduriyetlerinin giderilmesi için planlaması yapılan KOSGEB'den kredi desteği konusunda yazılı bir açıklama yaptı. 

Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günaçtı sel felaketi sonucu Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarları büyük zarara uğradığını dile getirerek: "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun girişimleri sonucu Kaymakamlığımız ve Belediye Başkanlığımızın yapmış olduğu yardımlar yetersiz kalmıştır. Bu sebeple Esnaf ve Sanatkarlarımızın istekleri olan kendilerine faizsiz kredi verilmesini geri çevirmeyen Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Milletvekillerimiz Sayın Salih Cora ile Sayın Muhammet Balta’nın girişimleri ile KOSGEB tarafından Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkarlarının tamamına mağduriyetlerini gidermek için kredi verileceği duyuruldu.  

Ancak son aldığımız bilgiler doğrultusunda adi ortaklık, kahvehane, çay ocakları, emlakçılar ve arıcılık mesleği ve buna benzer meslek gruplarındaki esnaflarımız,  Bakanlar Kurulunun çıkarmış olduğu KOSGEB kanunu gereğince, KOSGEB desteğinden yararlanamayacağını öğrendik. Biz, esnaflarımız arasında ayrımcılık yapılmasını istemiyoruz. Bu yüzden durumu Milletvekilimiz Sayın Salih Cora’ya ilettik. Sayın vekilimiz KOSGEB Genel Müdürü ile görüştüğünü bu durumu görüştüğünü ve en kısa zamanda sonuca bağlayıp durumla ilgili bizlere bilgi vereceğini iletti. Esnafımızın temsilcisi olarak bu konunun takipçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz Esnaf ve Sanatkarlarımıza tekrar geçmiş dileklerimizi ileterek, hayırlı işler diliyoruz" şeklinde konuştu. 

Tonya Ak Partide Kim Başkan Olacak? 

Ak Parti İlçe Kongreleri 19 Ağustos tarihinde başlayacak. Tonya’da mevcut İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu’da üç dönem kuralı nedeniyle yeniden aday olamıyor. Bu ilçemizde yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu. Partinin önemli isimlerinden Muhammet Sezgin, Olgun Cora, yine mevcut yönetim kurulunda görev alan Mehmet Salih Aygün, Cafer Köroğlu ve Şakir Tokul’un ön plana çıkan isimler.  Bu isimlerden Mehmet Salih Aygün’ün önümüzdeki günelerde adaylığını açıklaması bekleniyor. 
 
Editör: TE Bilisim