Kahve sohbeti saat 09.10 gibi başlar ve 10.00 ya da 10.15 gibi biter. Son buluşmanın fotoğrafını Musa Başak paylaştı. Muhammet Öztürk ile telefonda kritik yapmamızı sağladı.

Öztürk’ten bir değerlendirme aldık. Şunu söyledi: ‘Sayın Devlet Bahçeli 23 Haziran sonrasında ne dedi, Cumur ittifakı devam ediyor dedi. Sayın Tayyip Erdoğan’da Cumhur ittifakı devam edecek dedi. Bu birliktelikte istenmeyen sonuçlar olabilir. Bunlar telafi edilir. Önemli olan ülkenin birliğinin beraberliğinin korunmasınıdır’ dedi.
 
Kadir Sert Ve Hizmet
 
Trabzon Cumhuriyeti mahallesi muhtarlığına Kadir Sert seçildi. Dün sabah erkenden mahallede seçmenleri ile birlikte çay içerken yakaladık. Bizde masasına konuk olduk. Kadir Sert Trabzon’da herşeyin adil ve adaletli olmasını isteyen bir kardeşimizdir. Yeni dönemde hem Ahmet Metin Genç hemde Murat Zorluoğlu’ndan çok şey bekliyor. Cumhuriyet mahallesinin bu gelecek 5 yıl içinde çok daha iyi imkanlara kavuşacağını söylüyor.
 
Yazarları Ağırladı
 
Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna Ankara’dan gelen 40 genç edebiyatçı ve yazarı ağırladı. Tuna şu bilgileri paylaştı: ‘Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezimizin genç yazar, edebiyatçı üyelerinden 40 kişilik bir kafile, edebiyat ve kültür gezileri mahiyetinde, Ankara ilimizden hareketle TYB Trabzon şube başkanlığımızın misafirleri olarak ilimize gelmiştir.

Bu kapsamda, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla sağlanan temas neticesinde sunulan destekle, Belediyemiz YüzünciYıl Sosyal Tesislerinde ağırlanmıştır. Program akışında, edebi sohbetler ve Trabzon ilimize ilişkin kısa tarihi sunumun ardından, yerel kültürümüze yönelik faaliyetleri İcra edilmiştir. Yomra ilçemizde konaklayacak kafile, takip eden günde Sümela manastırı başta olmak üzere, şehrimizin tarihi mekanlarının gezisine müteakip  ilimizden ayrılacaklardır.’
 
Dozer Cemil Mutluluğu
 
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Hakan Usta ile Trabzonspor’un İzleme Komitesi Üyesi Ertan Sert bizi Monocle Cafe’de kahve sohbetinde ağırladı. Usta ile ilk kendisinin seslendirdiği Dozer Cemil sezonunu konuştuk. Kendisini tebrik ettik.

Usta da spora 50 yıl hizmet veren babasından başladı ve anlattı: ‘Hayatımın en önemli kilometre taşlarından biri olan 50 Yıl aralıksız Necmiati spor kulübünün her kademesinde görev yapan babam Ali Nihat Usta’dır. Trabzon’da sporun içinde yaşadığım duygulandığım ismini sayabileceğim onlarca spor adamıyla büyüklerimle tanışma fırsatım oldu. Heyecanım, sevincim ve gözyaşlarım oldu. Hüseyin Avni Aker Stadı, Yavuz Selim Stadı, Faroz Stadı, Eski İsmiyle Karayolları Altı Ve İlçe Stadları. Buralarda Trabzon sporuna karşılıksız hizmet veren onlarca şimdiki neslin ismini dahi bilmediği onlarca kahraman diyebileceğim şahsiyetler var. Buralarda tanıdım isimlerini hatırladığım hatıralarım olduğu Kenan İskenderler, Kazım Kolotlar, Barbon Ziyalar, Selahittin Arımanlar,  Osman Sakalar, Zeki Erkuloğlular, Temel Barutcular, Kadir Özcanlara Akrep Celaller, Kemalettin Dilaverler, Dozer Cemiller, Kadir Özcanlar, Kara Necatiler, Selahittin Diyadinler, Turan Turdakullar Ahmet Can Satılmışlar, Turgut Özdemirler, Faruk Özaklar,  Ahmet Suatlar, Özkan Sümerler, Şenol Güneşler, Sadi Tekelioğlular, Erdoğdu Diyadinler, Yusuf Yaylı ve Ömer Uzunlar, Giray Bulaklar, Cemalettin Akçaylar, İskender Önallar, Muharrem Kemerkayalar, Celal Gençler, Yusuf Tekeler, Hatay Yurdakullar benim gözümde hepsi birer kahramandır. Sporun Cefasını çekmişlerdir. Gelecek nesiller çocuklarımız onları saygıyla gururla anacaklardır. Buna inancım tamdır. 2019-2020 sezonunun dozer Cemil sezonu olması önemlidir, anlamlıdır. Trabzonspor tüm gücünü ortaya koyarak şampiyon olmalıdır.’
 
Ortahisar tabelası neden yok?
 
Trabzon 2012 yılında büyükşehir statüsü kazandı. 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde ise büyükşehir belediyesi oldu. Trabzon’un merkez ilçesi de büyükşehir yasası ile Ortahisar oldu. 2014 yılından itibaren 5 sene ve 6 seçim geçmesine rağmen ‘Ortahisar’ tabelalarda bir türlü yerini almadı. Bazı vatandaşlar, her gittikleri il ve ilçe merkezlerinde tabelalarda selfie yaparken Ortahisar tabelası olmadığı için selfie yapamadıklarını belirterek, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten şehrin giriş ve çıkışlarına Ortahisar tabelası takmasını istediler.
 
Başsavcı İlhanoğlu’ndan TTSO’ya Veda Ziyareti
 
Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na (TTSO) veda ziyaretinde bulundu.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Sağlam ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Avcı ile görüşen Başsavcı İlhanoğlu, Trabzon’daki görev süresi boyunca herkesin desteğini gördüğünü belirterek, teşekkürlerini iletti. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Başsavcı Gürmen İlhanoğlu’na Ankara’daki yeni görevinde başarı diledi ve ziyaretin anısına plaket takdim etti.
 
RTEÜ Başarısı İle Adından Söz Ettiriyor
 
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Yarışmalar Grubu tarafından, ön lisans ve lisans öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yönelik olarak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla düzenlenen “2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları” kapsamında, Erzurum’da dereceye giren projeler belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) öğrencileri, bölge yarışmalarında 1 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük elde etti. 26 üniversiteden öğrencinin katıldığı ve 95 projenin yer aldığı yarışmada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri yapmış oldukları çalışmalarla; Savunma, Uzay ve Havacılık alanında bir birincilik ve bir üçüncülük, Enerji ve Çevre alanında iki ikincilik ve bir üçüncülük, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında da bir üçüncülük elde ettiler.
Editör: TE Bilisim