Evet arazi yok, topoğrafya sıkıntılı şu neden bu neden derken hem denize hem de güneyde yeşil alanlar daraldıkça daralıyor. Şehir gelişirken konut fiyatları da uçuyor. Arap turizminin bunda etkisi var kuşkusuz. Trabzon’da daire almak artık zorlaşıyor. Bazı rakamlar var inceleyelim. Gayrimenkul değerlendirme sitesinin hazırlamış olduğu verilere göre Trabzon genelinde ortalama konut fiyatının 266 bin TL olduğu belirtildi.
 
Trabzon genelinde ortalama konut fiyatı 266 bin TL olurken geri dönüş süresi ise 25 yıl olarak gösterildi. Ortalama birim metrekare fiyatı ise bin 675 TL olarak belirtildi. Öte yandan Trabzon’da ortalama konut büyüklüğü ise 161 metre kare olduğu görüldü. Trabzon’da en pahalı ortalama konut fiyatının 296 Bin TL ile Yomra ilçesinde bulunduğu görülürken, Trabzon’un Merkez ilçesi Ortahisar’da ortalama konut fiyatı 272 Bin TL olduğu belirtildi. Trabzon’da en ucuz konut fiyatı ise 128 Bin TL ile Beşikdüzü ilçesi olduğu öğrenildi.
 
Külekçi’den Kınama Mesajı
 
Meslektaşımız Ahmet Külekçi Artvin Hopaspor ile Kelkit Belediye Hürriyetspor arasında oynanan maç sonrası çıkan olaylardan ötürü açıklama yaptı ve kınama mesajı yayınladı. Külekçi çıkan olayları tasvip etmenin mümkün olmadığına vurgu yaparak: ‘’Misafir takımın otobüsüne yapılan taşlı sopalı saldırıyı bir Artvinli olarak esefle kınıyorum. Bu olay Artvin ve Gümüşhane arasındaki dostluğa gölge düşürmemeli. Spor barış ve dostluk, kardeşliktir. Taraftar olmak önce ahlâklı olmayı gerektirir.”
 
Göktaş’tan Kızına Tebrik
 
Trabzon siyasetinin renkli isimleri arasında yer alan Sultan Göktaş güzel bir eğitim fotoğrafı eşliğinde güzel temennilerde bulundu. Göktaş şöyle dedi: ‘Bir baba ve anne için güzel bir mutluluk. Mevlama şükürler olsun. Kızım Diyetisyen Yrd.Doç.Zeynep sınavını başarı ile vererek Doçent oldu. Bütün çocuklarımıza başarılar nasip olur inşallah.’
 
Yılmaz’dan Çok Güzel Bir Hatıra
 
Trabzon’un yetiştirdiği saygın doktorlarından olan ve bir dönem Fatih Devlet Hastanesi’nde başhekimlik yapan Atilla Yılmaz, çok güzel bir anısını aktarırken herkese ders ve örnek olacak bir iş yaptı. Yılmaz’ın konuşması şöyle: ‘Yıl 1983 KTÜ TIP Fakültesine girdiğimiz yıl ve tabiki KTÜ’nün sembolü Bahattin Köroğlu.Tıp fakültesi kafeteryasının sahibi. Bütün bölümlerin ve bütün dönemlerin öğrenci dostudur. 34 yıl öncesinden öğrenci iken çay ve kahve borçlarını okulu bitirin sonra ödersiniz diyerek almazdı, okul bitti, ihtisas bitti hâlâ almadı. Bizde kendisinin tespit ettiği yeni öğrencilerin borçlarını ödedik. Var olasın sağ olasın Bahattin abi.’’
 
Saral kimi hedef aldı?
 
Ofspor Başkanı Olcay Saral kimi zaman ilginç açıklamalar yapıyor, ilginç mesajlar veriyor. Saral oğlunun Avrasya maratonuna katıldığını yazarken işi Yomraspor maçına getirdi. Saral şunları yazdı:
‘39.Avrasya Maratonunda 15.km parkuru Ofspor forması ile bitirip Ahtapot selamı veren oğlum Orhan Saral’ı tebrik ediyorum. Bugün oynanan Yomraspor maçı mı? Biz kötü oynadığımız için kaybettik, ilerde telafi ederiz. Ama bazıları adamlığını kaybetti, telafisi yok. Öyle gezecekler.’
 
Dilber’in Teşekkürü
 
Türkiye Kamusen İl Temsilcisi Coşkun tebrik mesajı yayınladı. Dilber, teşekkür mesajında şunları aktardı: ‘’Pazar günü yapılan şubemiz 6. olağan genel kuruluna katılarak şahsıma ve yönetim kurulumuza büyük bir sorumluluk yükleyen delege, üye, temsilci ve misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlk günkü azim, kararlılık ve inançla bu bayrağı bir öncekinden daha ileri taşıyacağız. İyiki varsın Türk Eğitim-Sen, iyiki varsın Türkiye Kamu-Sen, iyiki varsınız bize güvenen ve inanan dava arkadaşlarım. Çabamız bir sonsuzluktan gelip, bir sonsuzluğa taşıma azim ve kararında olduğumuz o ulvi davanın; bu zaman diliminde bize düşenleri iyi niyetle yapmaktır... Allah yar ve yardımcımız olsun, bizleri, bize inanlara ve güvenenlere karşı mahcup eylemesin, utandırmasın.’’
 
Düzköy’ün Su Sitemi
 
Trabzon’un Düzköy İlçesi çimenli mahallesinden arayan bahri şahin adlı okurumuz şikayetini dile getirdi. “75 yaşındayım. Biz köylüyüz yıllardır bu dağların bekçisiyiz. Devletten çok bu dağları biz koruduk kolladı. Suyumuzu dağlardan kanallar yararak getirdik. Şimdi ise yetkililer gelip bizim emek vererek bağladığımız suyumuza saat takıp bizden ücret talep ediyorlar. Böyle bir düzen varmı. Resmen hakkımızı yiyorlar, bizi sömürüyorlar. Bu konuda Ankara’ya başbakanlığa dilekçe yazdık cevap gelmedi. Devlet bizi cezalandırdı. Zamlardan boğulduk zaten. AK Parti’nin en fanatik insanıydım. Bir daha bu partiye çalışmayacağım oy vermeyeceğim” dedi.
 
Felsefe Sempozyumu
 
Türkiye’de ilk defa Felsefe gurubu öğretmenlerinin katılımıyla Trabzon’da Felsefe sempozyumu yapılacak.  Akçaabat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 17 Kasım’da yapılması planlanan Sempozyumda Bilge Saral: Sevgi Dili, Saydan Emrah DAVRAN: Dil ve Anlam Üzerine, Kemal Bektaş: Felsefe, Dil ve Türkçe, Cevdet ÖZTÜRK: Dil ve Toplumsal Çözülme üzerine konuşmalar yapacak. Sempozyuma Trabzon ve bölgede görev yapan Felsefe gurubu öğretmenleri katılacak.
Editör: TE Bilisim