Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ile bir süre sohbet eden Harun Demirci, “Şeref Bey ilimizin yetiştirdiği önemli değerlerden birisi. Kendisine bizlere gösterdiği ilgi ve alaka dolayısıyla teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum” dedi.
 
Görele’nin Tarihine  Işık Tutacak
 
Görele Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında basımı tamamlanarak, yayına sunulan ‘Görele Tarihi Kuruluşu ve Yükselişi’ kitabı okuyucularıyla buluştu. Feridun M. Emecen, Ayhan Yüksel ve İshak Keskin’in kaleme aldığı “Görele Tarihi Kuruluşu ve Yükselişi” adlı kitap Görele’nin tarihine ışık tutacak. Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, “Görele Tarihi kitabımız, Görele’nin yerleşim safhalarını, iskan tarihini, idari ve iktisadi yapısını incelemeyi hedeflemektedir.
 
Tarihi süreç içerisinde eski Görele’nin bu günkü Eynesil çıkışında olduğu, çıkan olaylar nedeniyle Elevi denilen yeni yerde Görele adıyla bugünkü kasabanın, ilçe merkezinin ortaya çıktığı, bunun da Türkiye’de yer değiştiren şehirlere ilginç bir örnek teşkil ettiği dikkat çekici temel bir tespit olarak burada ortaya konuşmuştur.
 
Ele alınan Görele kasabası tarihi bugüne kadar pek kullanılmayan arşiv belgeleri ve mahkeme kayıtları, nüfus defterleri gibi temel kaynaklara dayalı olarak incelenmiştir. Bu orijinal kaynaklarla Görele’nin ilk defa geniş kapsamlı bir tarihinin yazılma işi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca XIX. Yüzyılda Osmanlı çizimi iki haritaya da kitapta yer verilmiştir. Kitabın ortaya çıkmasında büyük emekleri bulunan Ayhan Yüksel, Prof. Dr. Feridun M. Emecen ve Prof. Dr. İshak Keskin’e teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Hayırlı Olsun Dediler
 

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi Başkanı Cahit Erdem ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vakfıkebir Belediye Başkanımız Muhammet Balta’yı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Başkan Cahit Erdem ve beraberindekilere teşekkür etti.
 
Miniklerden Anlamlı Davranış 
 
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü‘ne bağlı Kur’an kurslarında ‘Kur’an Eğitimi ve Öğretimi’ gören 4-6 yaş arası öğrencileri temsilen bir grup öğrenci, kumbaralarında biriktirdikleri paraları, ilçede yapımı tamamlanmak üzere olan Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu Eğitim Kompleksinde kullanılmak üzere İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'a teslim ettiler.

İlçe Müftüsü Köksal'ı makamında ziyaret ederek kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları teslim eden minikler, kumbaraları anne-babaları ve büyüklerinin verdikleri harçlıklarla doldurduklarını söylediler. Duyarlılıklarından dolayı çocuklara teşekkür eden Müftü Köksal, "Minikler kumbarayı doldurup getirdi, ben de onlara duâ ettim, ikramda bulundum. Onların bu bereketli paralarını, ilçemizde tamamlanmak üzere olan Bölge Yatılı Kız Kur'an Kursumuzun harcamalarında kullanılmak üzere İlçe Müftülüğümüzün öncülüğünde ve gözetiminde, hayri hizmetleri yürütmek amacıyla kurulan Hacı Ziya Habiboğlu Derneğimizin hesabına kaydettik. Yavrularımızın bu davranışı bizi hem duygulandırdı hem de mutlu etti. Kendilerine ve onlara bu duyguyu aşılayan anne-babalarına ve hocalarına çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
Öğrenciden Valiye Ziyaret
 

AK Parti Akçaabat İlçe gençlik kollarında uzun yıllar görev yapan Safiye Özkurt, eğitimi için 4 senedir Zonguldak'ta. Bülent Ecevit Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde öğrenim giren Özkurt, Zonguldak'ta da aktif siyasetin içinde ve AK Parti teşkilatında gorevini sürdürüyor. Özkurt, dün de Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
 
Gramaj-Fiyat Dengesizliği!
 
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan pidesi fiyatlarına ilişkin, “İstanbul’da 350 gram pide 3 liradan, Ankara ve İzmir’de 300 gramlık pide 2,5 liradan satılacak.” dedi.

Bu açıklamanın ardından Doğu Karadeniz Bölgesi’nde gözler Giresun Fırıncılar Odası Başkanı Hami Demir’e çevrildi.Giresun’da pide fiyatının bu yıl 4 lira olarak belirlendiğini açıklayan Demir’in bu sözünün ardından 5 yıl içerisinde 50 gram değişiklik yapılarak fiyatın değişmemesi tepkilere neden oldu.Bir ekmek fırınında ekmek ustası olarak görev yapan Mehmet Usta:  “ Ramazanında en güzel simgelerinden bir tanesidir pideler.Ancak fiyatlar 2.5’den 4 liraya çıkması manidar.”diye konuştu.
 
Çiçekli Ailesinin Mutluluğu
 

Gazetemiz dizgi servisi çalışanlarından Osman Çiçekli ve Serpil Çiçekli oğullarına kavuştu. Güzel çiftin Emir Agah ismi verdikleri oğulları geçtiğimiz gün hayata merhaba dedi. Biz de Taka Gazetesi ailesi olarak Osman ve Serpil Çiçekli çiftini tebrik ediyoruz. Emir Agah’a sağlıklı ve uzun ömürler diliyoruz.
Editör: TE Bilisim