Böyle bir isimde AK Parti Trabzon İl Başkan yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş. Demirtaş 2009 seçim kampanyasında Trabzon’a geldiğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘ yanımda gözüpek iki adam var, sabah namazını onlarla kılıp başlıyoruz’ diyerek övdüğü ve sonra meclise taşıdığı bir isim. Mecliste de Trabzon için ne gerekiyorsa yaptı. Zaman, zaman olmaz işlerde elbette ki kırdıkları da vardı. Zaten siz herkesi memnun ediyorsanız bir yerde sorun vardır demek. Demirtaş AK Partide il Başkan yardımcısı olarak Trabzon’da Milletvekili adayı gösterilen Süleyman Soylu’nun da ilk 10 kişilik ekibinin içinde yer aldı. Soylu için çalıştı, elbette ki İçişleri Bakanı da buna kayıtsız kalmadı. 

Trabzon’a geldiğinde yanından ayırmadı. Sıkıntısı olduğunda da çözdü. Halil İbrahim Demirtaş’ın Trabzon’da yatırımları var. Bunların üzerine koydu. Turizm işine girdi. Ve herkesin hizmetine sunduğu bir de Tekne ortaklığı yaptı. O tekne ile ağırlıklı arapları taşıdı ve mutlu etti. Tekne’de düğünlerde gerçekleştirildi ve yaz sezonunda bu turlar yine yapılacak. Mavi Saray ismi ile tur yapan Teknenin reklamlarını da elektrik direklerine astırdı. 

Bu elektrik direklerindeki reklam panolarının kullanımı Nuri Albayrak ve kardeşlerine ait. İstedikleri zaman kullanıyor istedikleri zaman da kiraya veriyorlar. Demirtaş ve ortakları da bunları Bordo-Mavi reklam ajansında kiraladı ve kullanıyor. Bunda ne var? Direkler Aksa’nın, kullanım hakkı Albayraklar da ve kiraya veren taşeron olarak reklam satışını yapan Bordo-Mavi Ajans. Diyeceğimiz şu, bırakın genç iş adamları yürüsün, önlerini açın. Yardımcı olun, size katkıları olmaz ise Trabzon’a olur ve şehirdeki istihdam sorunu bir nebze çözülür.    

Bahadır’ın Kardeş Acısı

Giresun’un  Espiye ilçesinden olan ve uzun yıllar Trabzon’da basın sektöründe kalan Halil Bahadır’ın ağabeyi turizmci Erkan Bahadır yaşamını yitirdi. Cumartesi günü iskenderpaşa camiinde kılınan cenaze namazının ardından Bahadır’ın cenazesi Espiye’de baba ocağında toprağa verildi. Merhuma Allah’tan rahmet sevgili Halil Bahadır’a sabır diliyoruz.

Ela’yı Kurtaralım

SMA hastalığına yakalanan Ela Birinci’nin ilacının tanesinin 700 değil 7 bin Tl olduğu, Akçaabat Tütüncüler köyünde değil Karşıyaka’da oturduğu ve sadece 6 aylık olduğu bilgileri verilerek haber için düzeltme yapıldı.

Köksal Öztürk Münih’te

‘Her yönüyle Trabzon Platformu Başkanı Köksal Öztürk, Almanya’ya gittiğinde mutlaka hemşehrilerini ziyaret eder. Münih’te de Trabzon derneğin ziyaret etti ve Derneğin Başkanı Süleyman Aydın ile yardımcısı Şeker Tost’u böyle bir derneği kurdukları için kutladı. Bahçeli ve iki katlı dernek Mühin’te Trabzonluları çatı altında toplaması sebebiyle Öztürk’ü de mutlu ediyor.

Efsanesin İsa Abi

Trabzon Kavakmeydan denince akla İsa Akbulut gelir. Yıllarca pastacılık, ardından Lokantacılık derken İsa ağabey emekli oldu. Sahilde kardeşi Ahmet Akbulut ve AK Parti Arsin ilçe Başkanı Tolga Şengül’ün babası Nedim Şengül ile karşılaştık ve bu kareyi ölümsüzleştirdik.
  
Direkler Dikildi

Akçaabat'ta MOBESE kamera sistemi için direklerin dikimi sürüyor. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ (KGYS) çalışmaları kapsamında Akçaabat'ta MOBESE direkleri için çalışmalar başladı. Akçaabat'ta uzun süreden beri gündemde olan fakat bir türlü başlanamayan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi’ (KGYS)  MOBESE için çalışmalar devam ediyor. Akçaabat'ta daha önce belirlenen 48 noktaya konulacak kameralar için daha önce angarajları atılan yerlere mobese direkleri dikilmeye başlandı. Vinç yardımıyla montajları yapılan özel direklere kısa süre içerisinde kamere sisteminin monte edilmesi bekleniyor.

Malkoçoğlu Benzetmesi

Trabzon eski Belediye Başkanı ve Trabzon eski Milletvekili olan Asım Aykan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Malkoçoğlu’na benzetti. Aykan o paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Malkoçoğlu Erdoğan Bey... Referandum öncesi işaret etmeye çalışmıştım. Dünya kurtlar sofrasına dönüşüyor. Bu sofradan ekmek çıkartacak LİDER lazım. Rusya, Hindistan, Kuveyt, Çin, Amerika, Brüksel. Peşpeşe yapılan hamlelerin bir hedefi var kuşkusuz. Aktif ve dengeli bir dış politika. Edilgen değil etken. Türkiye Erdoğan’ı güçlendirdi. 85 milyon bundan hayır görecek. Parti farkı olmadan. Avrupa'nın "hayır "diyerek niçin çırpındığını şimdi çok daha iyi anlıyoruz.”
 
Editör: TE Bilisim