Demirtaş’la turizmi konuştuk. Demirtaş şöyle dedi: ‘Trabzon ticareti turizm üzerine kurulu. Araplar her kesime önemli kaynak sağladılar. Benim işyerimin karşısından 1 bavul alırken gelip benden 8 abiye satın alıyorlardı. Gemi ile yüzde 90’ı Körfez ülkelerinden gelen turistleri taşıdım. Bu yönden bakmalıyız ve turizm sektörünün devamı Trabzon esnafını ayakta tutuyor.’

Sorduk, yazın yapılan satışlar kışı da sübvanse eder mi? Demirtaş, ‘Hayır etmez. Ama Nisan ayına kadar direneceğiz’ cevabını verdi.

Türkiye’nin yönetmeni..

Halil Demirci. Trabzon’un bağrından çıkan isim. Diyarbakır başta olmak üzere birçok belgeseli ve sinemayı ve reklam filmlerini çekti. Türkiye’nin birlik ve beraberliğine her zeminde vurgu yaptı. Demokrat ve özgürlükçü bir isim. Yeni projelerinin peşinde. Yaklaşık 20 kişilik bir ekiple birlikte çalışan Demirci oğlunu da yönetmen olarak yetiştirdi. Yolun açık olsun usta.

Cevat Hoca’nın Başkanlık Anısı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesi Dörtyol Belediye eski Başkanı Cevat Hoca ile sohbet ettik. Her anı dolu olan bir isimrin. Cevat hoca kendi kızının düğünün olduğu gün bile 6 düğüne gitmiş. Cenazeler de öyle. Herkesin acısından sevincinde yanında.

Sohbet ederken İmamlıktan Belediye Başkanlığına geçişini anlattı: ‘Almanya’da imam olarak görev yaptım. Döndükten sonra Belediye Başkanı olmam için ısrar ettiler. Bana ‘Hocam gel yemeğe gidelim’ dendi. Yıllarca bize hep ikramda bulunuldu. Sonra Başkan olduk. Bu defa vatandaşlar kolumuza girmeye başladılar: ‘Başkanım yemeği nerede yiyoruz’ dediler. Bende dedim ki, ‘Uşaklar durun bakalım biz hoca olarak bugüne kadar hep yedik. Yemek yedirmeye alışmadık!’ Cevat hoca işin espri noktasında. O Akçaabat Belediyesinin yükünü çeken insan. Soyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı.

Hacıoğlu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakın çalışma arkadaşı, danışmanı Ali Faik Hacıoğlu Trabzon’da. Dün Cuma namazını Meydan İskenderpaşa’da kıldı ve Sayın Bakanın verdiği bazı görevleri yerine getirdi, ziyaretler yaptı. Hacıoğlu bugünde Başkente dönecek.

Elmaalan’dan Sesleniş Var

Trabzon’un Arsin ilçesi Elmaalan köyünden eski Muhtar Fehri Kalyoncu aradı. Rahatsız olduğunu söyleyen Kalyoncu, ‘Osman Keleş’in çitfliğinin bulunduğu bölgeye bir inek çifliği yapıldı. Ancak tüm uyarılara rağmen arıtma yapmadı. Derelerimiz pislik içinde ve ciğerlerimizi rahatsız eden bir koku salıyor. Tüm yetkilileri göreve çağırıyorum. Hayvancılık yapılsın ama sağlığımız tehdit edilmesin.’

Gürsoy’dan Şen’e Övgü

Arsinli iş adamı Cemal Gürsoy Kaçkar Tv’de Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen’in programını izlemiş. Başkan Şen’in bugüne kadar yaptığı icraatları, tv’deki anlatımları ve Arsin’in pozisyonuna göre milletvekilliğini hak ettiğini, aday olması halinde de tam dezstek vereceklerini ifade etti.

MHP’de Kongre Günü

MHP Trabzon İl Başkanı Nihat Birinci, kongre süreci ile yaptığı açıklamada, “ Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il teşkilatı 12. Olağan Kongresi 12.11.2017 Pazar günü saat 10.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde başlayacak. Ülkemizin ve Türk Milletinin teminatı olan Milliyetçi Hareket Partisi İl Kongresinde İl Başkanı adayı olarak, ben ve ekibim bu onuru tekrar yaşamanın hazzı ile delegenin vereceği görevin onuruna layık olmak için yeniden yola çıktık. Bütün ülkücü camianın ve halkımızın katılımıyla kongremizin, bir şölen havasında geçeceği, camiamızın kucaklaşması adına sebep teşkil edeceği inancıyla tüm halkımızı kongremize davet ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilisim