Orhan Uzun Rektör Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Bartın, Bayburt ve Pamukkale Üniversitesine rektör ataması gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından; Bartın Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Orhan Uzun’u, Bayburt Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden Prof. Dr. Selçuk Coşkun’u, Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı atamışlardır” denildi. Prof. Dr. Orhan Uzun, Akçaabatlı olup DSİ eski Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun’un ağabeyi.

Beşikdüzü’nden Referamdum Açıklaması  

Beşikdüzü Hürriyet ve Memleket Platformu 16 Nisan 2017 günü yapılan referandumla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “16 Nisan 2017 günü yapılan referandumda iradelerini hayır yönünde ortaya koyan Beşikdüzü halkına Hürriyet ve Memleket platformu adına teşekkür ederiz. Olgun bir ortamda geçen referanduma  YSK’nın son dakika kararı maalesef şaibe kattı. Aynı konuda dün ayrı bugün ayrı karar veren YSK  nabza göre şerbet verir duruma gelmiştir. YSK’nın bu davranışını milletin iradesine yargı yoluyla ipotek koymak olarak değerlendirdiğimizi ve bunu kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşıyoruz” dedi. 

Türkoğlu Uğurlandı

Bir dönemin en popüler mesleklerinden biri olan Deri Minderciliğinin(Oto Döşemeciliği) yaşayan en önemli isimlerinden biri olan, mesleğini Samsun’da Büyük Sanayi’de uzun yıllar devam ettiren, Serdar Oto Döşeme’nin sahibi M.Salih Türkoğlu (70), yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Trabzon Değirmendere mevkiinde başladığı mesleğini Samsun’da idame ettiren Türkoğlu, Trabzonspor’un efsane dönemlerinde efsane futbolcularının otomobillerinin minderlerini de yapmıştı. 
Türkoğlu’nun cenazesi dün Samsun’da kılınan ikindi namazına müteakip cenaze namazının ardından Atakum mevkiindeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Trabzon’da ve Samsun’da oldukça sevilen Türkoğlu’nu ebedi yolculuğuna, uzaktan ve yakından çok sayıda kalabalık uğurladı.

Gedikli’den Başsağlığı

Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, yaptığı açıklamada "Tunceli’nin Pülümür ilçesinde içerisinde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebatımızın bulunduğu, emniyet güçlerimize ait helikopterin kaza sonucu düştüğünü; helikopterde bulunan 12 kişinin şehit olduğu haberini üzüntüyle öğrendik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum." dedi.

Hayrat’a Başbakandan Telefon

Trabzon Hayrat Ak Parti ilçe başkanı Salih Öztel’in cep telefonu çaldı. Telefonun karşı tarafındaki ses, başbakanlıktan arandığını söyledi. Binali Yıldırım’ın görüşeceği ifade edildi. Telefon bağlandı, Başbakan Yıldırım, Öztel’e evet oylarında Trabzon’da kırılan rekor nedeni ile tebrik etti özellikle hayır oyu kullandığını bildiği vatandaşları da kucaklamasını istedi. Öztel, telefon görüşmesini fırsat bilerek Hayrat’ın bazı taleplerini Başbakana da iletti.

MTA Bölge Müdürü Oluyor  

Uzun zamandan bu yana bürokraside önemli bir yere gelmesi beklenen Semih Peker’in Trabzon MTA Bölge Müdürü olması ile ilgili sürecin tamamlanmak üzere olduğu bilgisine ulaşıldı. Daha önce İç işleri Bakanlığında inşaatla ilgili bir daire başkanlığına atanacağı tahmin edilen Peker’in, MTA Bölge Müdürü olarak atamasının yapılması yönünde gerekli mercilerden onay çıktı. Muhtemelen ay sonuna kadar Peker’in bu göreve ataması gelecek. 
 
Editör: TE Bilisim