Belediye Başkan adayları ile ilçe başkanları  ve yine mahalle başkanlarına varıncaya kadar fotoğraf çektirdi. AK Parti Pelitli Mahalle Teşkilatı Yöneticisi Osman Eksert’te Başkan Erdoğan ile çıkışta fotoğraf çektirdi ve Pelitli’ye gelmesinden dolayı, ‘Sayın Cumhurbaşkanım mahallemize hoşgeldiniz, şeref verdiniz’ dedi ayak üstü kendini ve çalışmalarını anlattı.


 
Sürpriz Doğum Günü
 
Trabzon’un Yomra İlçesi Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu’na 55. yaş gününde sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu 55. yaşını belediye binasında ailesi, meclis üyeleri ve personeliyle birlikte kutladı. Doğum günü sürprizine teşekkür eden Başkan Sağıroğlu, “Hatırlanmak, hediyeleşmek güzeldir.

Personelimizle sık sık bir araya geliyor, onların mutluluklarına da şahit oluyoruz. Bir araya gelişlerimiz birliğimizin ve beraberliğimizin gelişmesine de katkı sağlıyor. Yeni yaşımda yüce rabbim bizlere vatandaşıma hayırlı hizmetler etmeyi nasip eylesin. Bundan önceki süreçte ilçemiz için çok güzel hizmetler yaptık. İnşallah bundan sonraki yıllarda da büyük projelere güzel hizmetlere birlikte imza atacağız. Durmak yok, yola devam. Her şey Yomra için” dedi.

Rize’de Adaylar Açıklanıyor
 
31 Mart yerel seçimleri için AK Parti’nin Rize ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklanacağı aday tanıtım programının tarihi belli oldu.
 
31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’nin Rize’den aday göstereceği ilçe ve belde belediye başkan adaylarının açıklanacağı aday tanıtım programı AK Parti Genel Başkan Vekili Sayın Numan Kurtulmuş’un katılımıyla gerçekleştirilecek. Aday tanıtım programı 19 Ocak 2019 Cumartesi günü saat 12:00’da Rize kapalı spor salonunda gerçekleştirilecek.
 
 “Başaracağız”
 

Milliyetçi Hareket Partisi Çarşıbaşı Belediye Başkan Adayı Mümin Nuhoğlu ilçede seçim çalışmalarına başladı. Nuhoğlu ilçede esnaf ile bir araya geliyor, sohbet ediyor. Başkan Adayı Nuhoğlu ilçe teşkilatı ile buluştu ve ‘başaracağız’ vurgusu yaptı
 
 “Bu Pazara Trabzon Çiftçisi De Ortak Olmalı”
 
Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU kenevir üreten iller arasına Trabzon da eklenmelidir. Başkan Eyüpoğlu Çiftçilerimizden kurumumuza talepler geliyor. Üretimizni alan iller arasına dahil edilmesi gerekmektedir.
 
Çiftçilerimizin üretimin her alanında daki üretim bilgisi ve çalışma azmi göz önünde bulundurulmalıdır. Türkiye’nin en kaliteli Tütünü nü  üretmiş olan çalışkan Trabzon çiftçileri sanayi için kenevir üretimine taliptir. Eyüpoğlu; Kenevirin lifleri başta sicim, ip, urgan ve kumaş üretiminin önemli hammaddesiydi. Osmanlı donanmasının ihtiyacı olan urgan, halat gibi malzemelerin çoğu da kendirden yapılmaktaydı. Osmanlı topraklarında kenevir daha çok bölgemizde ekilirdi. Trabzon'da 1554'te 345 bin 794 kilo, Akçaabat’ta 1554'te 349 bin 858kilo kenevir üretilmekteydi. Bugün izin verilen iller arasına alınmamız kimyasal ilaca ihtiyaç duyulmadan üretilebilen izinli kenevir yetiştiriciliği ile çiftçilerimizin gelir seviyeleri yükselecektir. 2017'de 4 milyar doları bulan endüstriyel kenevir pazarının, 2025 yılında 11 milyar dolara çıkması bekleniyor bizler çiftçilerimizin bu pazara ortak olmasını istiyoruz.

Editör: TE Bilisim