İşte Müftü küçük bunu yenemedi ve Arabistan’da güçsüz düştü. Yanında Trabzon Belediyesi iç denetçisi Osman Abanoz vardı. Abanoz hemen Faruk Özak’ı aradı. Özak’ta tesadüfen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanında idi. Akdağ ambulans uçak gönderdi ve Küçük İstanbul’da tedaviye alındı.

Şimdi tedavisi sürüyor ve Prof. Dr. Mehmet Sönmez’e teşekkür ediyor. Dün Ferhat Yıldız’ın ofisinde karşılaştı. ‘İyiyim ama biraz güçsüzüm’ dedi, ‘Devletimz sağolsun. Milletimiz varolsun’ diyerek daha iyi günlerin kendilerini beklediğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Ve Türk-İslam Töresi
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, toplumsal olaylar karşısında son derece hassas davranıyor. Diyarbakır’da şehit olan Polis Memuru Miraç Kadir Özcan dün Maçka’nın Gürgenağaç Mahallesi’nde toprağa verildi. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları dikkat çekti. Kısaca soruşturduk. Büyükşehir Belediyesi cenaze için şehir merkezinden Maçka’ya tam 16 ücretsiz otobüs kaldırdı. 

Şehidin ailesinin Trabzon ve Maçka’daki evi Türk bayraklarıyla süslenirken her iki noktada da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerekli tedbirler alındı. Şehidin kabri Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanırken bayrak direği bile Büyükşehir Belediyesi tarafından dikildi ve cenaze alanı Türk bayraklarıyla süslendi. 

Gürgenağaç Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca çadırlar kuruldu. Bu çadırlarda taziyeler gerçekleştirildi, halka ikramlar yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi şehitlerimizin Türk-İslam töresi uyarınca şanlarına yakışır şekilde uğurlanmasında önemli bir yol oynuyor.

Bulancak’a İkinci TOKİ Müjdesi

Bulancak İlçesinde sınırlı sayıda devam eden TOKİ inşaatı yoğun talep üzerine ikinci etap TOKİ için kooperatif nezdinde çalışmalar başlatıldı. 

Yine ilk TOKİ için girişimde bulunan Yeni Aydınkent Kooperatifi bu konuda bir çalışma başlatarak 1. TOKİ alanının üstünde bir araziyi satın alarak 2. TOKİ daireleri için üye kaydına başladı, 2. Etap TOKİ için aşırı bir talep üzerine başlatılan çalışmaların Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın da takibinde olduğu belirtildi.  

İlk etap TOKİ için büyük çaba sarf eden Başkan Yakar, “İlçemizde girişimci arkadaşlarımız kooperatif olarak arsa temini yaparak bu çalışmayı başlattılar. Bizde takip ediyoruz. Şartlar oluşup ilk etapta olduğu gibi bize arsa intikal ettiğinde bizde şu an devam eden TOKİ’de olduğu gibi üzerimize düşeni yapacağız” dedi. 

Efsane Müdür Trabzon’da

Trabzon’da görev yapıp iz bırakan isimlerden birisi de PTT eski Başmüdürü Hasan Dağlı’dır. 1985’li yıllarda gelen ve 5 yıl süreyle Başmüdürlük yapan Dağlı, Başmüfettiş olarak görev yaptıktan sonra Ankara ve Trabzon arasında mekik dokuyor. Trabzon’da öğretmen olan kızına gelen Dağlı ile dün sohbet ettik, bir süre Trabzon’da kalacak ve dostları ile hasret giderecek.

Gelleci Ailesi’nin Dede Acısı

Meslektaşlarımızdan Günebakış Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Gelleci dedesini kaybetti. Dede İsmet Şimşek'in (İsmet Hafız) cenazesi dün Çarşıbaşı Şahinli Mahallesi Merkez Camisinde kılınan cenaze namazı sonrası aynı yerde bulunan kabristanlığa defnedildi.

Gelleci dedesinin vefatıyla ilgili: “Üzerimde çok büyük emeği olan, canım dedem İsmet Şimşek'i kaybettik” dedi. Merhumun Allah mekanını Cennet eylesin. Gelleci Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyoruz…

Müfredat Eleştirisi

Trabzon’da siyaset dünyasının sevilen isimlerinden CHP’li Ömer Dayı müfredat eleştirisi yaptı: 

‘’Milli eğitim bakanlığı, Matematik, Geometri, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde bilgiye dayalı konuları kaldırarak, yerine yoruma dayalı bölümleri getirmiş. Bizim insanımızın yorum konusundaki uzmanlığını teşhis etmiş olacak ki böyle bir uygulamaya geçmiş. Ne diyelim, günümüzde her konuda yorum yapma bilgi birikimi (Uzman) olmadan yorum yapan bir topluma uygun bir müfredat, yorumlamaya devam.’’

TESOB Nabız Tutuyor

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından kentin çeşitli yerlerine öneri, dilek ve şikâyet kutuları yerleştirildi. Kutuların Ticari Taşıt Sürücülerinin Davranış Modellerinin Geliştirilmesi projesi kapsamında yerleştirildiğini ancak tüm esnaflarla ilgili dilek öneri ve şikâyetlerin geldiğini belirten TESOB Başkanı Metin Kara, “Şu anda Ortahisar ilçemizde 15 adet öneri, dilek ve şikâyet kutusu yerleştirdik. Kutuların üzerinde İngilizce ve Arapça ifadeler de yer alıyor. 

Çalışmalarımızın daha verimli olabilmesi için vatandaşlarımızdan kutuları aktif olarak kullanmalarını, her türlü dilek, öneri ve şikâyetlerini bize bildirmelerini istiyoruz. Özellikle turizm sezonu öncesinde yapacağımız çalışmalarda bu kutulardan gelen uyarılar bize yol gösterici olacaktır” dedi. Başkan Kara, kutuların önümüzdeki günlerde diğer ilçelere de yaygınlaştırılacağını vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim