Cenazeyi duyduğunda İstanbul’a geçen Yıldırımhan aileyi yalnız bırakmadı. Trabzon programını da ötelediğini biliyoruz. Dün de Trabzon’a geldi. Konuştuk. Neşat amcayı anlattı: ‘Dik yaşadı, dik öldü. Kimseye yük olmadı. Çok ekmeğini yedim. Ali Soylu’yu yetiştiren amcama rahmet dilyorum.’ dedi Trabzon’da kurum adına SGK’lıların evlerini ziyaret etti ve onlarla sohbet etti. 

SGK Türkiye’nin en önemli kurumlarından birisi. Yıldırımhan da o kurumda önemli bir görev üstlendi. Hem siyasetin hem de bürokratın tüm kılval damarlarını bildiğinden ve hayatın imbiğinden geçtiği için kısa sürede Ankara bürokrasisinde sıyrıldı ve sevildi. Başarılar diliyoruz.  

Sürmene Kar’ı Nasıl Yendi?

Trabzon’un Sürmene ilçesine gitmiş iken karla mücadele konusunda biraz nabız yokladık. Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan ile Belediye Başkanı Rahmi Üstün kar mücadelesinde büyük efor sarfetmişler. 

Elbette ki, Trabzon’dan Büyükşehirin de katkısı gelmiş. Kar, deniz suyu da kullanılarak eritildi ve temizlendi. Ancak önceki gün bu kez şehir merkezindeki çukurlar bize gösteriliyor. Bizde ‘Her nimetin bir külfeti var onları da kapatırlar’ dedik

Efsane Muhtar

Trabzon’un Sürmene ilçesi Zeytinli Mahallesi’nin muhtarı Süleyman Karali’nin basınla diyalogları iyidir. Zira basının itici güç olduğuna inanır. Sürmene’de cenaze çıkışında çay sohbeti yaptık. Yoğun karda en kısa sürede mahallesinin yolunu açtıran Karali, ‘hem Başkanımıza hem de kaymakamımıza teşekkür ediyorum’ dedi.

Bilgin’in Kara Kazanı!

Süleyman Bilgin. Nazmi Bilgin’in oğlu. Babası tam 7 dönem il genel meclis üyeliği yaptı. Yani 35 yıl. Sürmene’de önemli hizmetlere imza attı. Nazmi ağabey işyerinde onlarca Valiyi, Kaymakamı ve Belediye Başkanını ağırladı. Süleyman Bilgin de hem gazeteci hem yazar hem de iş adamıdır. Hala yayla otlarını toplar ve ihraç eder. Sürmene’de çayını içtik. Dükkana girdik ki içeride bakır kazanlar güğümler, kara zincirler asılıyor.  İstanbul’dan Trabzon Park TİAB’tan yakın arkadaşı aramış ve kendisinden kara kazan ve zincir istemiş. Süleyman Bilgin’de kazanı işyerinden vermiş, zinciri de Trabzon’dan almış. Adrese göndermiş. Arkadaşı aramış, ‘Süleyman faturalarını da içine koy. Ödeyelim’ demiş. Bilgin’in Cevabı şu olmuş. Borcunuz yok, kazan doğurursa haberim olsun!

Virdiloğlu Açıkladı!

Beyler Virdiloğlu. Devlet Bahçeli’nin tüm mitinglerine giden isim. Giderken de dava arkadaşlarının desteklediği ülkücü. Elinde bayrağı ile önümüzdeki günlerde İstanbul referandumunun startını verecek. Peki kararı: Evet oyu vereceğini açıkladı.

Başkan Çelik Korkuttu

Trabzon’un Düzköy İlçesi Belediye Başkanı Abidin Çelik, Düzköy yolu üzerinde aracıyla seyir halindeyken karşı yönden gelen kamyonun çarpmasıyla 500 metre sürüklendi. Kazada Başkan Abidin Çelik yara almadan kurtulurken araçta maddi hasar meydana geldi. Başkan Çelik’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Zabıta Müdürlüğü’ne Araç Takviyesi

Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü hizmetinde kullanmak için yeni araç alındı. Akçaabat Belediyesi bünyesinde zabıta hizmetlerinin daha hızlı işlev görmesi sebebiyle yeni bir araç alınarak hizmet vermeye başladı. Zabıta Müdürlüğü otoparkını güçlendirdiklerini kaydeden Başkan Türkmen, "Zabıta Müdürlüğümüzde yılın ilk günlerinde hizmet ağımıza katılan aracımızla daha iyi hizmet verme olanağını oluşturduk. Arkadaşlarımın, Akçaabatlıların sorunlarının en aza indirilmesi konusunda çalışmalarını sürdüreceklerine inancım tamdır. 

Zabıta Müdürlüğümüzün personeli, anlayışlarıyla; hemşerilerimizi memnun edecek davranışlarıyla hizmet etmeye devam edecekler. Yeni alınan araçla ilçe genelinde zabıta görev alanları içersinde daha aktif ve daha kaliteli hizmet verecek. Bu araç da onların sahada sürdürdükleri çalışmalarda önemli bir destek olacaktır" dedi. Alınan araçla birlikte Akçaabat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün 3 olan araç sayısı 4’e yükselmiş oldu.  

MİGEM'e Gümüşhaneli Genel Müdür

Türkiye’de madencilik faaliyetlerinin çatı kurumu olan Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevine Gümüşhaneli hemşehrimiz Mithat Cansız atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne (MİGEM) Genel Müdür olarak atanan 43 yaşındaki Cansız, 4 yabancı dil biliyor ve hem öğrencilik hem de iş hayatı başarılarla dolu. 

22 Aralık 2016 tarihinde Enerji Bakanlığı Müşavirliği görevine getirildikten sonra, 02 Ocak 2017 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır. İleri derecede İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Arapça bilmekte olan Mithat Cansız, evli ve bir çocuk babasıdır.
 
Editör: TE Bilisim