Taka Gazetesi’ni her gün takip ettiğini söyleyen Doğanay, “Trabzonspor’un 2. Yarıdaki başarısı, muhteşem futbolu bizi çok mutlu etti. Trabzonspor 50. Yılda birkaç transferle şampiyonluğa oynayacağına inancımız tam” dedi. Doğanay ayrıca Yomralı hemşehrilerine selamlarını iletti.

Taşkın Yurtseven’den Ziyaret

Trabzon’daki şoför esnafının önemli isimilerinden Taşkın Yurtseven TAKA Gazsetesi’nin yeni ofisini ziyaret etti. Yeni ofisi beğenen Yurtseven, ‘TAKA Gazetesi 15 yaşında oldu. Dün gibi, Allah başarılarınızın devamın getirsin’ dedi. Yurtseven, 8 ay sonra yapılacak olan şoförler odası seçimleri ile ilgili bir oluşum yapacaklarını ifade etti.

Yoloğlu Ve Kayacık

Hafta sonunda Trabzonlu Basın Mensupları, Giresun ve Trabzon’un ortak değeri olmuş Ahmet Kayacık’ı 3.anma günü için Trabzon’dan Giresun’a gittiler. Bu anma etkinliğiyle ilgili olarak Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu büyük bir hassasiyet gösterdi. 

Trabzonlu gazetecilerle birlikte Giresun’a Kayacık’ın mezarı başına kadar gitti ve dua etti, onlarla birlikte döndü. Yoloğlu ile ilgili şunu ekleyelim. Her zaman her yerde basın mensuplarının yanında. Ahmet Kayacık ile Yoloğlu arasında güzel bir bağ vardı. Bu bağın gelişmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katkısı çoktu. Yoloğlu Giresun’da tüm bölgeyi temsil etti. 

Sungur’un Sitemi

Cumhuriyet Halk Partisi Arsin İlçe Başkanı Hasan Sungur, Arsin Güzelyalı’da yapılan çocuk parkının kaderine terk edildiğini söyledi. Arsin Güzelyalı’da 1 sene önce yapılıp hizmete giren çocuk parkında bulunan kamelyalar 5 ay önce yağan kar nedeniyle çöktü diyen Hasan Sungur, “Yaptıkları park bir sene dayanmadı. Ne Arsin Belediyesi nede Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu parkın halini görmüyor. Kaderini terk edilmiş olan park sahipsiz kalmıştır. Bu parkın sahibi kimdir. Yetkilileri görevine davet ediyorum bu kadar vurdumduymazlık olmaz” dedi.

Ahilik Paneli Bugün 

Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf ve sanatkarlar ile bunların teşkilatlarında yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması ile çalışma faaliyetlerinin değerlendirilmesi için yapılan Ahilik Haftası kutlamaları, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü’nce yürütülüyor. 

Bu çerçevede bugün Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongrek ve Kültür Merkezi Hasan Turan Salonu’nda Ahilik Paneli düzenlenecek. Saat: 14.00 de başlayacak olan paneli Ahi Evran Üniversitesi’nden Prof.Dr. Ahmet Gökbel yönetecek. Açılışını KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı-Müsteşar Yardımcısı İsmail Yücel’in yapacakları panele konuşmacı olarak KTÜ’den Prof.Dr.Hikmet Öksüz, Gazi Üniversitesi’nden Prof.Dr.Ali Yakıcı ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta katılacak.

Volkan Abi’nin Vefası 

Trabzon’un sevilen siyasetçisi ve bu şehrin abisi olan Volkan Canalioğlu yakın zamanda vefat eden Trabzon’un spor camiasında ayrı bir yeri olan Selahattin Diyadin’in mevlidine katıldı ve ardından sosyal medyada dikkat çeken özel bir paylaşım yaptı. Canalioğlu, “Erzurumspor'dan takım ve mahalleden Arkadaşım, Aynı zamanda Trabzon ve Türk futboluna önemli katkıları olan özü ile sözü bir olan çok sevgili arkadaşımız Selahattin Diyadin'in vefatının 40.nci gününde ailesi, arkadaşları ve sevenleri ile birlikte Gülbahar Hatun camiinde Mevlüt'ünü yapıp dualarla andık.Allah kabul eylesin.mekanı cennet olsun” dedi.

Yavuz Donat’tan Ziyaret

Bir dizi temasta bulunmak için Bayburt’a gelen Sabah Gazetesi yazarlarından Yavuz Donat Belediye Başkanı Mete Memiş’i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Memiş Yavuz Donat gibi usta bir gazeteciyi Bayburt’ta ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade ederek çalışmalarında başarılar diledi.  Belediye Başkanı Memiş’e kendilerine gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Donat ise Bayburt’ta bulunmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, Başkan Memiş’e görevinde başarı temennisinde bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi ile Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak’ın da yer aldığı ziyaret, Belediye Başkanı Memiş’in Yavuz Donat’a Bayburt kültüründe önemli yer tutan ehramdan kravat ve Bayburt taşından yapılmış Bayburt Saat Kulesi biblolarından hediye etmesinin ardından sona erdi.

 ‘Yaşayarak Göreceğiz’

Karadeniz Teknik Üniversitesinde hocalık yapan CHP’den bir dönem belediye başkan aday adaylığı da olmuş olan Prof. Dr. Burhan Çuhadaroğlu referandum sonuçlarının ardından sessizliğini bozdu. 

Çuhadaroğlu: "Referandumdan sonrası için artık her alanda uçuşa geçecek olan bir Türkiye’yi bekliyoruz değil mi? Ulusal gelirimiz 20.000 dolar olacak, terör tamamen kazınacak, işsizlik son bulacak, her alanda “güçlü bir Türkiye” olacak… Temel propaganda buydu değil mi? Bunun böyle olmasını hepimiz diliyoruz ve bekliyoruz. Ama kazın ayağının öyle olmadığını yaşayarak göreceğiz....Hep yaptıkları gibi bunu da unutturacaklar. Yanık bir türkü ile birkaç sahte sevgi görüntüsü ile bir Necip Fazıl şiiri ile toplumun bütün evetçilerini teslim almayı başardılar ve bunu hep yapacaklar.” 
 
Editör: TE Bilisim