Gönderdiği mektubunda dört duvar arasında İşgalcı İsrail’in Doğu Kudüs’te Filistinlerin yerleşim yerlerini yıkmasına isyan ettiğini söyleyerek ‘Kudüsün Demografik yapısını değiştirmeye çalışan İsrail’i şiddetle kınıyorum. Müslüman topraklarındaki bu zülmün durması için herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum ve Zülme seyirci kalanlar felaketi yaşar’ diyorum.


 
Cumhuriyet Mahallesi Ağırladı



Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Kadir Sert Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile İlçe Başkanı Temel Altunbaş’ı ağırladı.Kadir Sert ve azaları Yaşar Kayıkçı, Musa Sarı, Fatih Köse, Ayhan Sünger mahalle halkının davetleri sonucu; daha fazla ne gibi katkılar sunulabileceğinin yerinde görülmesi amacıyla Ortahisar Belediye Başkanı Sayın Ahmet Metin Genç, Belediye Başkan yardımcısı Selahittin Çebi, yol şefi Abdurrahman Öztürk, Muhtarlardan sorumlu müdür Cemalettin Ergün, Belediye meclis üyesi Hayrullah Baytar tüm Belediye yetkililerini toplayarak Hacıkasım’a geldi. Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Başk yard Hasan Hatipoğlu, Şener Satılmış, Fikret Sert, Mahalle başk Numan Öztürk, Ahmet Öztürk ve ekibi ile muhtar Kadir Sert’i yanlarına alarak, mahallenin azaları ile Cuma namazı sonrası mahalle halkı ile tek, tek görüşmek suretiyle sorunları ve yapılması gerekenleri yerinde inceledi. İki başkan özel bir ihtimam ile tüm Cumhuriyet mahallesini sokak sokak gezerek, yapılmakta olan öğretmenevi, yeni hizmet verecek Cudibey Orta okul, doğalgaz çalışmaları, yeni yapılacak muhtarlık ofisi, sokaklara dökülen ve dökülmesi gereken asfalt çalışmasını, kaldırımları  ve yeşillendirilmesi gereken yerleri başta  Belediye Başkan yardımcısı Selahattin Çebi olmak üzere Belediyenin ilgili yetkililerine gerekli bilgilendirmeleri yaparak, hiç bir verilen sözlerin havada kalmaması talimatı verdi. Başkan Kadir Sert hem Ahmet Metin Genç hem de Temel Altunbaş’a teşekkür ederek memnuniyetlerini belirtti.
 
Çavuşoğlu Babasını Kaybetti

  
Trabzon basın camiasının sevilen ismi Orhan Çavuşoğlu ile ORBEL eski Genel Müdürü Sezgin Yılmaz’ın babası ve FKB eski Genel Müdürü Nihat Yılmaz’ın kayınpederi Ali Çavuşoğlu yaşamını yitirdi. Merhum Ali Çavuşoğlu’nun cenazesi bugün öğleyin 1 Nolu Erdoğdu Mahallesi Camiyanındaki camiden son yolculuğuna uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Veteriner Ve Cenaze Hizmetleri 10 Numara


 Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde yıllardır saat gibi işleyen mezarlıklar müdürlüğü ve cenaze hizmetleri 10 üzerinden 10 puan alıyor. Kayırma olmadan tüm vatandaşların defin hizmetini gören Daire Başkanından müdürlere kadar, şoförlere kadar herkese teşekkür ediyoruz.  Büşükşehir’de diğer bir merkez de Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve ona bağlı veteriner ve ilaçlama müdürlüğü. İlaçlama ile ilgili olarak bir iki hatırlatma yapalım. Bu birim bireysel ilaçlama yapmayacak. Kamuya açık yerler, Parklar Bahçeler veya  cadde ve sokaklarda ilaçlama yapacak. Sağlık Sosyal İşler Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı’yı da bir kez daha tebrik edelim.
 
Görele’de Örnek Uygulama   


                                                                           
Görele Belediyesi tarafından Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında ‘Hayalleri biriktiriyoruz” adı altında Kumyalı Mahallesi Osman Zeki Dülger Çocuk parkının oraya ‘Oyunca Kumbarası’ konuldu. Belediye tarafından başlatılan Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında çocuklarımız kullanmadıkları ihtiyaç fazlası oyuncaklarını oyuncak kumbarasına atarak, ihtiyaç sahibi çocukların kullanmasına vesile oluyor.  Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, ‘Kumbara bir umuttur, paylaşmak mutluluktur’ diyerek ailelerden de bu konuda destek istedi. Proje kapsamında amaçlarının toplumda yardımlaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirmek olduğunu belirten Erener, “Oyuncak kumbaramızda toplanan oyuncaklar belediyemiz tarafından toplanıp, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır. Projemizin amacı paylaşma kültürünü de yaygınlaştırmaktır. Ailelerimizin de evlerinde kullanmadıkları ihtiyaç fazlası oyuncaklarını getirerek, projemize destek vermelerini bekliyoruz. Oyuncak kumbaramızın yeterli ilgiyi görmesi halinde ilçemizin farklı noktalarına da yerleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
 
Öğrenci Azlığı Nedeniyle Kapanıyor   

 
                                          
 
Öğrenci mevcudunun azlığı nedeniyle Tonya’da 72 yıllık Şehit Cemil Küçük Ortaokulu ve Sayraç İlkokulu kapanıyor. Geçen yıl ilkokul kısmı kapanan Şehit Cemil Küçük Ortaokulunun öğrenci mevcudu yetersizliği yüzünden 2019-2020 eğitim öğretim yılında ortaokul kısmının da kapatıldığı öğrenildi. Daha önce ortaokul kısmı kapanan Sayraç Ortaokulunun 2019-2020 eğitim öğretim yılında  ilkokul kısmının da kapatılarak İskenderli Kenan Kumaş İlkokuluna taşınacağı bildirildi. Yetkililer, iki okulun öğrenci mevcudunun yetersizliği yüzünden Bakanlık onayı ile kapatıldığı ifade etti. İki okulun kapatılmasından sonra Tonya’da 22 mahallenin dört mahallesinde (İskenderli, Büyükmahalle, Karağaçlı ve Hoşarlı) ilk ve ortaokul bulunuyor.
 
Vakfıkebir Ekmeği İçin Denetim


 

 Vakfıkebir Belediyesi tarafından Coğrafi İşareti alınan Vakfıkebir Ekmeği ile ilgili ilçe içerisinde ve ilçe dışında denetimler yapılıyor. Alınan Coğrafi İşaretle Vakfıkebir Ekmeği’nin belirlenen standartlarına göre yapılan denetimler sonucunda oluşturulan tutanaklar Türk Paten Kurumuna gönderilecek.

Editör: TE Bilisim