Mustafa Durmuş Yönetimde
 
Trabzon’da Kültür, Sanat ve Basın Derneklerine ciddi katkı sağlayan ve Başkanlıklarını yapan Mustafa Durmuş İstanbul’da gerçekleştirilen Trabzon Dernekler federasyonunun seçiminde yönetim kurulu üyesi oldu. Ayrıca Federasyonun Trabzon temsilciliği görevini de üstlenen Durmuş, önümüzdeki günlerde de festivale hazılanıyor.
 
Veisoğlu’nun Anne Acısı
 
Trabzon’un duayen gazetecilerinden Nedim Mollaveisoğlu annesini kaybetti.  Emine Mollaveisoğlu’nun cenazesi bugün Arsin Yenimahalle’den son yolculuğuna uğurlanacak. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Atilla Yılmaz Beylikdüzü’nde
 
Geçen yıl İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi’nin Başhekimliği görevine atanan Opr. Dr. Atilla Yılmaz Sağlık Bakanlığı tarafından terfien Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nin Başhekimliği görevine getirildi. Tebrik ediyor başarılar diliyoruz.
 
Kamil Han Rize’de
 
TAKA Gazetesi’nin müdavimlerinden olan Kamil Han Trabzon cezaevinden Rize Kalkandere cezaevine nakledildi. Buradan mektup gönderen Han, rahat olduğunu tek sıkıntısının TAKA Gazetesi’ni ancak 15 günde bir okuyacak olması olduğunu söyledi.
 
İlerleme Cumhur İttifakı İle Gerçekleşecek
 
Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım 24 Haziran Genel Seçimi İle ilgili açıklamada bulundu. Tarım; “Ülkemiz çok zor şartlar altındadır. İç ve dış sorunlar yaygınlaşırken risk ve tehditlerin cüreti de giderek yoğunlaşmaktadır. Küresel güç odakları tertip ve tacizlerle vatan ve milletine kast etmenin çalışması içerisindedirler.  24 Haziran’dan sonra itibarlı istiklal ve ülkemizin yoluna emin adımlarla ilerleyebilmesi, Genel Başkanımızın gösterdiği istikamet olan Cumhur İttifakıyla gerçekleşebilecektir” dedi.
 
Çebi Vatandaşı Dinliyor
 
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi vatandaşlar ile bir araya gelmeye devam ediyor. Çebi  vatandaşlara 24 Haziran’da gerçekleşecek olan genel seçimlerde herkesin sandığa gitmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti; “Teravih namazı sonrası Yeşilköy’de vatandaşlarımızla bir aradayız. 24 Haziranda dış güçlere karşı en sert cevabı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a destek çıkarak vereceğiz. Birlik ve beraberliğimizi asla bozamayacaklar. Önümüzde 3 hafta var. 24 Haziran’da bizlerle birlikte bütün genç kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, komşumuzu, akrabalarınızı, bütün okul arkadaşlarımızı sandığa götürmeliyiz. Millet iradesinin güçlü bir şekilde sandığa yansımasını sağlamalıyız. Karşımızda bir ittifak var. Bu ittifak, ‘Yaptırmam, durdururum, yıkarım.’ diyor. İşte bu ‘Yıkım ittifakına’ karşı 16 yıllık demokratik kazanımlarımıza, ekonomik kazanımlarımıza ve diplomatik kazanımlarımıza hep birlikte sahip çıkmamız lazım.”
 
Kozoğlu Uyardı
 
Arsin Ziraat odası başkanı Hasan Kozoğlu ilçedeki tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Fındık Bahçelerinde Yaptığımız İncelemelerde Külleme Hastalığı görülmeye Başladığından Fındık Bahçelerimizde Külleme ile Kültürel Mücadele Yapmamız gerekmektedir. Bu Kapsamda öncelikli olarak Fındık Bahçelerimizin Altında Bulunan Otları Motorlu Tırpan ile Temizlememiz gerekmektedir. Bu ot Temizliğini yapmamız halinde Küllemenin Etkisi azalacaktır. Ayrıca Fındık Ocaklarının altında bulunan Sürgünleri de Temizlememiz Halinde büyük Oranda Küllemenin Etkisi azalmış olacaktır. Ayrıca Külleme ile Kimyasal Mücadele yapacaksak Ziraat Odalarına , İl ve İlçe Tarım müdürlüklerine giderek Kimyasal Mücadele Hakkında Bilgi almamız gerekmektedir. Kısacası öncelikle Fındık altı temizliğini yaparak bu hastalıkla Kültürel Mücadele yapmış oluruz ve Hastalığın etkisi azaltılmış olur. Bu temizliği yaptığımız da Fındık Bahçelerinde Hava Sirkülasyonunu sağlayarak Hastalığın etkisini büyük Oranda azaltmış olacağız. Ürününüz böl bereketli olsun Fiyatı da emeğinizin karşılığı olması dileğiyle hayırlı Ramazanlar dilerim.”
Editör: TE Bilisim