Konya’da inanılmaz icraatlar yaptı, ardından ise Genel Müdür yardımcısı olarak aktif görev aldı. Siyaset dahil her yerde konuşulmaya başlandı. Ancak dün sürpriz bir şekilde görevden alındı. Aradık geçmiş olsun dedik. Gayet rahat, ‘Bakanlığımız ve Genel müdürlüğümüzün böyle bir tasarrufu var. 

İnşallah hayırlısı olur. Bir ayak değişeceğiz’ dedi. Mustafa Uzun başarılı bir inşaat mühendisi aynı zamanda. Özel sektörden de kendisine yönelik teklifler vardı. Şimdi bakalım başka bir görevde mi görevlendirilecek yoksa Özel sektöre mi geçecek? Ama o ‘Biraz dinlenme zamanı’ dedi.

Bekar’dan Tayyip Beye Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fındık üreticilerinin mağdur edilmemesine yönelik açıklaması gündeme oturdu. Tarım Bakanına mesaj veren ve üreticilerin alivrecilerin eline bırakılmamasını isteyen Tayyip Erdoğan’da, Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar’dan teşekkür geldi. Bekar, ‘Tayyip bey bizim söyledilerimizi ifade etti. Fiyatla kimsenin oynamamasını, Fındığın fiyatının serbest piyasada belirlenmesini istedi. Ziraat odaları olarak aylardır bizde bunları söyüyoruz. Ama biz söyleyince de kötü oluyoruz, eleştiri yağmuruna tutuluyoruz. Bizim gibi düşünen bir Cumhurbaşkanımız olduğu için şanslıyız’ dedi

Muhtarlardan Ziyaret

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu'nu ziyaret etti.  Federasyondan yapılan yazılı açıklamaya göre, Ayvazoğlu, Genel Sekreter Turgut Alemdar ve beraberindekilerle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu. 

Trabzon'un tarihi bir şehir olduğuna işaret eden Ayvazoğlu, Trabzon'un tanıtılmasında, kültürel değerlerinin ve mahallelerinin gün yüzüne çıkmasında muhtarların desteğine ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Ayvazoğlu, "Uzungöl, Sera Gölü, Pazarcık, Meryemana'nın olduğu alan, Boztepe, Atatürk Köşkü'nün olduğu Soğuksu mahalleleri ve birçok mahalle de kültür ve turizm mahalleleri olarak muhtarlarımız tarafından yönetiliyor." ifadesinde bulundu. 

Başkentte Buluştular

Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız, bir takım ziyaretler gerçekleştirmek için Ankara’ya gitti. Başkette temaslarda bulunan Ayyıldız, kısa süre önce Ankara'da İş Kur İl Müdürlüğü görevine atanan Ahmet Taşan’ı da makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ayyıldız ve Taşan gençlik kollarında da beraber görev yapmış. Ahmet Taşan 2004 yılında AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanlığı görevindeyken Dündar Ayyıldız da başkan yardımcılığı görevini yürütmüş. Partinin ilk yıllarından beri içersinde olan iki arkadaş, hem Trabzon’u hem de Türkiye gündemini konuştu. 

Sigortacılık Trabzonluya Emanet 

Sigortacılık Genel Müdürlüğü'ne Trabzonlu Şerif Çakırsoy atandı.  Uzun yıllardır sektörün içerisinde yer alan ve deneyimiyle adından söz ettiren Çakırsoy artık Sigortacılık Genel Müdürü olarak görev yapacak.  Şerif Çakırsoy 1970 yılında Trabzon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. Trabzon Lisesi’nden mezuniyetinin ardından ODTÜ Makina Mühendisliği’nden 1992’de lisans ve 1995’de yüksek lisans dereceleri aldı. Teknoloji Yönetimi Ana Bilim Dalında sürdürdüğü akademik çalışmasını 2011 yılında tamamlayarak doktora derecesi almıştır. 2017 yılı Ocak ayında Sigortacılık Genel Müdürlüğü görevine atanmıştır.

Bolu’ya Çaykaralı Müftü 

Bolu il müftülüğüne atanan hemşehrimiz Orhan Genç görevine başladı. Çaykara’nın Uzuntarla Mahallesi(Alisinos köyünden) olan Orhan Genç, Kazakistan Bişkek Din Hizmetleri Müşavirliğinden sonra Ankara Ahmet Hamdi Akseki Eğitim Merkezinde olarak görev yapıyordu. Son müftüler kararnamesiyle Bolu İl Müftülüğü görevine atandı.

Şahin Emniyet Amiri Oldu

 Kırıkhan’a iskan olan Çaykaralı hemşehrimiz Cemal Şahin Hatay’ın Kumlu İlçe Emniyet Amiri olarak görevlendirildi. Şahin Hatay Polis okulunda Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. 1971 tarihinde Çaykara’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Kırıkhan’da tamamladı. 1994 yılında polislik mesleğine başlayıp Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay İllerinde değişik görevlerde bulundu. Yeni görevlendirme ile Hatay İli Kumlu İlçe Emniyet Amiri olarak göreve başladı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Korkmaz Kalp Krizine Yenildi

2016 yılında Rize'de yılın hekimi seçilen Aile Hekimi Dr. Talip Korkmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında 2016 yılında Rize’de yılın hekimi seçilen Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünde görev yapan Aile Hekimi Dr. Talip Korkmaz, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti.   

2009 yılıdan itibaren 11 Nolu Gülbahar Aile Sağlık Merkezinde görev yapan Dr Talip Korkmaz, 2005 yılında Rize 82. Yıl Devlet Hastanesine başhekim yardımcısı olarak atanmış ve 2005-2009 yılları arasında kentte başhekim yardımcısı olarak görev yapmıştı. Dr. Korkmaz, geçtiğimiz yıl ise yılın hekimi ödülünü düzenlenen törenle dönemin Rize Valisi Ersin Yazıcı'dan almıştı.
 
Editör: TE Bilisim