Vali Yavuz; “ Şehitlik; Vatan, Millet, Bayrak, Namus ve bütün mukaddesatımız için can vermenin adıdır.  Çanakkale Zaferi ile Milletimiz; kendisini tarihten silmek isteyenlere büyük bir ders vermiş ve tüm dünyaya 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiştir. Yıllardır içeriden ve dışarıdan desteklenen bölücü terör örgütlerine karşı verdiğimiz amansız mücadele ve bu mücadelemizdeki kararlılığımız, milletimizin geleceğini ve devletimizin bekasını hedef alan 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nde bütün varlığıyla kurşunlara siper olan milletimizin bu zelil ve hain saldırılar karşısındaki boyun eğmez duruşu, Fırat Kalkanı Harekâtı ve devam eden Zeytin Dalı Harekâtıyla tüm dünyaya karşı gösterdiğimiz cesaret ve başarı, bu şuur ve inancın birer tezahürüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; Çanakkale Zaferi’mizin 103. yıl dönümünde bizlere bu mukaddes vatanı tevdi eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan müdafaasında canlarını ortaya koyarak çarpışırken şahadet mertebesine erişen bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor; gazilerimizi minnetle ve şükranla yâd ediyorum” dedi.
 
“Emsalsiz Bir Destandır”
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar 18, Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Günnar, "Çanakkale Zaferi, anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir zaferdir. Türk milletinin bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yedi düvele karşı canını ve kanını ortaya koyarak savaştığı, şanlı tarihimize adını altın harflerle kazıdığı emsalsiz bir destandır. Bunun en güzel örneğini kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmeye kalkışan FETÖ terör örgütüne karşı  verdiği mücadeleyle bir kez daha göstermiştir. Aynı şekilde sınırlarımız ötesinde ülkemizin bekası ve sınırlarımızın güvenliği için PKK, PYD,YPG, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelemizde devam etmektedir. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak uğruna dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı inanç, ruh ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
 
‘Çanakkale Ruhunu Yaşatacağız”
 
18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü ile ilgili açıklama yapan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi “Yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun birlik ve beraberlik içinde büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferi gençlerimize ve gelecek nesillere anlatmaya ve bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz. Çanakkale Zaferinin her şeyin bittiği düşünüldüğü bir anda küllerinden büyük bir iman ve inançla yeniden doğan bir milletin emperyalizme karşı kazandığı en büyük zaferlerden biridir. Yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun birlik ve beraberlik içinde büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferi gençlerimize ve gelecek nesillere anlatmaya ve bu ruhu yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Çanakkale Ruhu İlelebet Diri Tutulmalı
 
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Çanakkale Zaferi'nin dünyada emperyalist ülkelere karşı kazanılan en büyük savaşlardan biri olduğunu belirten Genç, Mehmetçiğin bu savaşta ortaya koyduğu kahramanca mücadelenin genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini söyledi. "Çanakkale'de savaşan kahramanların destanını anlatmak her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının görevidir. Bizim vatan savaşımız 103 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi bugün de devam ediyor. Bir daha bu işgalleri yaşamamak ve ülkemizi böldürmemek için Çanakkale ruhunu ilelebet diri tutmalıyız. Bu anlamlı gün dolayısıyla bir kez daha cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de ve Afrin'de vatan mücadelesi uğruna şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet ve minnet dileklerimi ileterek ruhları şad olsun diyorum” dedi.
 
 “Vatan Sevdası Yüreğimizde Devam Ediyor”
 
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Hasan saka 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Saka; “ Türk tarihinin en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi ve dayanışmayla verilen büyük bir mücadele destanı… 103 yıl önce bugün, "Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” diyen Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlayan Vatan sevdası ve mücadele ruhu alevlenerek yüreğimizde devam etmektedir. Hürriyet ve istiklal uğruna sergilenen ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, milletimizin gururu olan Çanakkale Zaferimizin 103. yıl dönümünü kutluyorum” dedi.
 
 “Tarihi Bir Vesika Niteliğindedir”
 
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Çanakkale Savaşı’nda alınan zaferin Kurtuluş Savaşı’nın işaret fişeği olduğunu vurgulayan Salih Cora, “Bir milleti topyekûn boğmaya, Türk milletini Anadolu’dan sürgün etmeye varacak hesaplarla hücum edilen Çanakkale’de ecdadımız kahramanlık destanı yazarak hem sayıca hem de teçhizat olarak üstün düşman güçlerine geçit vermemiştir. Türk milletinin uyanışının mihenk taşı olarak değerlendirilen Çanakkale Zaferi ulusumuzun zor durumda kalırsa neler yapabileceğini dosta düşmana gösteren tarihi bir vesika niteliğindedir. Ecdadımızın canını ortaya koyarak bize emanet ettiği vatan için minnetimizi onlara ödememizin imkanı yoktur. Bunu da en güzel şekilde Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Şehitlerine şiirinde; “Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sanaâguşunu açmış duruyor Peygamber.” şeklinde dile getirmiştir. Çanakkale’de milletimizin iman dolu göğsünü düşmana canı pahasına siper eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum.” dedi.
 
“İtibar Etmeyin”
 
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Aydın Gedikli, son günlerde Genel Sağlık Sigortası’na ait prim borçları ile ilgili kötü niyetli kişilerin vatandaşları “il müdürlüğünden arıyoruz” yönünde söylemlerde bulunarak verdikleri banka hesaplarına prim borçlarını yatırmalarını istediklerini hatırlatarak bu konuda uyarıda bulundu. Gedikli, İl Müdürlüğünün telefonla prim borcu talep eden bir hizmeti olmadığını hatırlatarak, “Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması açısından bu kişilere itibar etmemesini, şüphe duydukları her durumda kurumumuzla bizzat irtibata geçerek hareket etmelerini önemle hatırlatırız” dedi.
 

Editör: TE Bilisim