Tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu. Atalar’ın cenazesi bugün Esiroğlu Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek. Taka Gazetesi ailesi olarak Atalar’a Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. 

Çocuk Adalet Sistemi Eğitimi Verildi

Trabzon Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından CMK müdafii ve vekilleri için 22-23 Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Çocuk Adalet Sistemi Eğitimi" semineri Zorlu Grand Otelde Baro Avukatlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. Eğitimde mağdur çocuklar ve suça sürüklenen çocuklarla iletişim teknikleri, konuşma teknikleri ve beden dili iletişimi gibi pek çok konu hakkında uzman pedagog ve hâkimlerce gerçekleştirilecek eğitim iki gün boyunca devam edecek.

Kaymakam Aksoy’un Acı Günü

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un ağabeyi vefat etti. Aydın Kuşadası kaymakamı Muammer Aksoy’un Ağabeyisi emekli öğretmen Hüseyin Aksoy Sürmene Dirlik Mahallesinde ikamet ediyordu. Ani rahatlığı sonucu hayatını kaybeden Hüseyin Aksoy ‘un cenazesine  kardeşi  Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Sürmene kaymakamı Oktay Erdoğan, Köprübaşı Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ve eş dost ve akrabaları komşuları katıldı

Of’un Hayali Gerçek Oluyor

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Of İlçe Merkezine Mobese kuruluyor. Of’ta uzun zamandan beri planlaması yapılan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen Mobese için nihayet çalışmalar başladı. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında 10 ile Mobese kurulması için düğmeye basıldı. 10 il arasında Trabzon il merkezi ve ilçeleri de bulunuyor. Of İlçe Merkezi’nde ilk etapta 15 noktada sabit ve hareketli kameralar kurulacak. Of Kaymakamlığı ve Of Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 13 noktaya daha mobese kurulması talep edildi. Ancak ilk etapta ilk 15 noktaya mobese kurulacak. Gelecek yıl da sonradan belirlenen 13 nokta sisteme dahil edilecek. Sistemde şehrin ana giriş ve çıkış noktalarına kurulacak olan kameralar PTS (Plaka Tanıma Sistemine) uyumlu olacak ve ihtiyaç duyulması halinde hareketli araçların plakaları da okunabilecek. Bakanlık tarafından yapılan ihalenin ardından Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin kontrolünde çalışmalara başlandı. Çalışmaların 3 aylık bir sürede tamamlanması planlanıyor.

TMO Var Mı, Yok Mu?

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim kurulu Üyesi Aslan Soydan, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) yeni fındık sezonunda olup olmayacağının açıklanması gerektiğini söyledi. TMO’nun yeni fındık sezonu öncesi üreticilerin kafasındaki soru işaretlerini ortadan kaldırması gerektiğini söyleyen TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, “Biz TMO’nun muhakkak 2017 sezonuna girmesini istiyoruz. Çünkü bugünkü fiyatların kabul edilebilir bir yanı yok. Tabi aldığımız bilgiler TMO’nun 2017’de de piyasaya gireceği yönünde” dedi.

Karışmıyorum    

Tonya’da üç dönem belediye başkanlığı yapan, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Kurt, AK Parti İlçe Kongresi öncesi sosyal paylaşım sitesinde bir açıklama yaparak Tonya İlçe Başkanlığı seçiminde adının kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi, hiçbir şekilde karışmayacağını açıkladı. Ahmet Kurt açıklamasında şunları söyledi; “Saygı değer arkadaşlarım, beş yıl başbakanlık müşavirliği, on beş yıl belediye başkanlığı, üç yıl daire başkanlığı yaptım. Şuanda da garip gurebaya, fakir fukaraya hizmetle mükellef, kimsesizin kimi olma hedefli çok sevdiğim mesleğimi yapıyorum. Siyasetten âri olmam mümkün değildir. Ancak bilinsin ki Tonya İlce başkanlığı seçimine karışmayacağım. Karışmıyorum. Lütfen kimse ismimi kullanmasın. Adaylara başarı diler hepinize saygılar sunarım.

Çarşıbaşı Ak Parti’de Son Durum

Yaklaşan AK Parti İlçe Kongreleri öncesi Çarşıbaşı’nda Üç dönem kuralı nedeniyle aday olamayacak olan mevcut İlçe Başkanı Zekeriya Kareçengel görevi bir arkadaşına devredecek. Yönetim kurulu üyesi Mehmet Demir, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Akkan ve Hakan Kocaman’ın isimleri başkanlık için geçiyor. Ancak parti aynı kişiye iki görev verilmemesi yönünde karar aldı. Bu nedenle Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Hüsnü Akkan ve Hakan Kocaman’ın başkan olma şansız azalıyor.  Edindiğimiz bilgilere belirlenen yeni isimler üzerinde istişareler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde partinin belirleyeceği başkan adayının kamuoyuna yansıması bekleniyor.

Tonya’ya Büyük Yatırım   

Tonya ilçesine bağlı Kaleönü Mahallesi'nin önemli bir bölümünde arazi kaymalarına ve evlerin zarar görmesine neden olan Kastan Deresi ıslah ediliyor. Belediye Başkanı Osman Beşel, DSİ'nin çalışmalarından son derece memnun olduklarını dile getirerek: 27 Milyon TL'ye DSİ tarafından ihale edilen ve çalışmalara 2017 yılında başlanılan  Fol Deresi ile yan kollarının ıslahına yönelik proje kapsamında Kastan Deresi de çalışmalara başlanıldı.  Kastan Deresi Kaleönü Mahallesi Raşi Mevkiinden geçerek Tonya Merkezden Fol Deresi'ne karışan bir yan deredir. Yıllardır taşkınlarla çevresine ve ilçe merkezine önemli zararlar vermiştir. Yatağında yaptığı oyuntu nedeniyle Kaleönü Mahallesinin önemli bir bölümünde arazi kaymalarına, yerleşim alanlarına ve evlerinin zarar görmesine neden olmuştu. Daha evvel yapılmış olan iki adet bent'e ilave olarak yeni bentlerle dere yatağı ıslah edilmeye başlanmıştır. Bu amaçla bir bent yapılmış olup ikinci bent çalışmaları başlamış ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu çalışmaların sonucu dere yatağının her iki yönündeki yerleşim alanları ve arazilerdeki kaymaların durması beklenmektedir. Çalışmalardan bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen başta Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Milletvekillerimiz Sayın Salih Cora, Sayın Muhammet Balta, Sayın Ayşe Sula Köseoğlu, Sayın Adnan Günnar'a, DSİ teşkilatının tüm yetkili ve çalışanlarına ilçemize adına bir kez daha teşekkür ediyorum." diye konuştu. 
 
Editör: TE Bilisim