Uçkun, Kaşüstü Mahallesi’nin kanalizasyonunu yenileyen ve asfaltını serdiren büyük şerhir belediye başkanına Yomra belediye başkanına TİSKİ Genel Müdürü Recep köksal’a ve Kaşüstü muhtarı Gökhan Gençtürk’e teşekkür ederek; “el ele verdi çok güzel bir hizmet yaptılar. Hepsinin eline sağlık. Mahalle sakinleri adına teşekkürlerimi iletiyorum dedi.

Temizlik Sorununu Çözün

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde vatandaşlar temizlik ile ilgili şikayetlerde bulunuyor. Vatandaşlar ameliyattan çıkan hastaların hijyenik olmayan temiz olmayan odalarda yattıklarını söylüyor. Hasta ve hasta yakınları hastanenin bu sorununa çözüm bekliyor.

Çarşıbaşı Netleşiyor
 
AK Parti İlçe Kongreleri 19 Ağustos’da başlıyor.  Çarşıbaşı’nda üç dönem kuralı nedeniyle aday olmayacak olan Zekeriya Karaçengel’in yerine kimin başkan olacağı merak konusuydu. İlçede başkanlığı için yönetim kurulu üyesi Musa Gelleci’nin ismi ön plana çıktı. Musa Gelleci’nin başkanlığı hem parti tabanında hem de ilçede kabul gördü ve destekleniyor.  Aynı zamanda Yavuz Mahallesi’nden olan Musa Gelleci’nin AK Parti Çarşıbaşı İlçe Başkanlığı adaylığı için en önemli isim olduğu ifade ediliyor. Öte yandan Ali Bahar da aday olduğunu açıkladı. Hatta bir kaç aday daha çıkabilir. Anlayacağınız en hareketli ilçe Çarşıbaşı olacak bu süreçte. Alparslan Kul ve Musa Gelleci de nabız yokluyor her an adaylıklarını açıklayabilirler.
 
Hayırlar Evet’e Dönüştü
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beşikdüzü ziyareti çok konuşuldu, gündem oldu. Beşikdüzü ziyaretine Beşikdağı’ndan başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın burada Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile yaşadığı diyalog oldukça ilginçti. Başkan Bıçakçıoğlu Beşikdağı’nda yapılan yatırımları anlatırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yani diyorsun ki buda olduğu zaman Hayır’lar Evet’e dönüşür” dedi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Karadeniz’deki tek hayır ilçesi sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “ Öyleymiş” diyerek cevap verdi. Kısa bir sessizliğin ardından Başkan Bıçakçıoğlu’nun bu diyaloga tepkisiz kaldığı ve işi yapan firmanın adını vererek sözlerini sürdürmeyi tercih ettiği görüldü.
 
Eynesil İtfaiyesinden Açıklama  
 
Eynesil’in Boztepe Mahallesinde meydana gelen yangın sonrası Eynesil İtfaiye Amirliği tarafından açıklama yapıldı. Eynesil Belediyesi İtfaiye Amiri İbrahim Küçüktopal tarafından yapılan açıklamada “İlçemiz Boztepe Mahallesi”nde 08.03.2017 gece geç saatlerde meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşımıza Allahtan rahmet yakınlarına sabırlar temenni ederim. İtfaiye teşkilatı olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştığımızı herkesin bilmesini istiyorum. 7-24 Teşkilatımız göreve hazır durumdandır. Meydana gelen bu üzücü yangında İtfaiyenin zamanında müdahale etmediği olay yerine 30 dakika geç geldiği. İtfaiye aracının suyunun 5 dakikada bittiği şeklide beyanların bazı basın sitelerinde yer aldığı görülmektedir.  1- İtfaiye telefon kayıtlarında gelen ihbar telefonları saat ve dakikasıyla kayıt altındadır. Gelen telefonlar saat 03:21 -03: 23- 03:-24- 03:-03: 26-03: 27 2- İlk ihbar geldiğinde hemen polis aranmış ve İtfaiye aracımız olay yerine hareket etmiştir. Yaklaşık 5 dakikada yangına müdahale edilmiştir. Kamera kayıtlarıyla elimizde deliller mevcuttur. 3-İtfaiyenin suyu 5-8 dakikada tükendiği doğrudur. Zira araca 2 hortum takılmış ve ayrıca üstteki tazikli Lans ile de müdahale edilmiştir. Dolayısıyla aynı anda üç yerden müdahale edildiği su normal bitmiştir” denildi.
 
Uçar’a Geçmiş Olsun

Karadeniz’in sevilen sanatçısı Sait Uçar beyin kanaması geçirmesi sonucu beyin ameliyatı oldu. Sağlık durumunun iyi olduğu ve öğrenilen Uçar ilerleyen zamanlarda planlanmış programları dinlenmek amaçlı iptal edildi.  Uçar’a acil şifalar diliyoruz.

Vali Aksoy Baba Ocağında

Köprübaşı İlçesinde Vali Hüseyin Aksoy; Babası Kızılay Eski Başkanı Ve Yılın Ailesi Seçilen Aslan Aksoy,  Doktor Baki Kaya, Türk Telekom Üst Yönetim Kurulu Üyesi Halil Aksoy, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Seyfettin Yazıcı, Ulaşım Sigorta Aracılık Hizmetleri sahibi Göksal Purtuloğlu, Köprübaşı Taka Gazetesi Muhabiri Eyüp Emin Erdoğan baba ocağı Köprübaşı’nda bir araya geldi, sohbet etiler.  Vali Aksoy mütevazi kişiliğiyle ve alçak gönüllüğü ile herkesle selamlaşarak kapısının herkese 24 saat açık olduğunu vurguladı. İlgiden dolayı teşekkür etti.
 
Akçaabat’ta Elektrik Kesintisi Yaşanacak
 
Akçaabat’ta 13 Ağustos Pazar günü bakım ve onarım çalışmaları kapsamında elektrik kesintisi yaşanacak. Çoruh Elektrik Dağıtım AŞ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçaabat ilçesine bağlı; Darıca Mahallesi Sahil Mevkii, Salacık Mahallesi Sahil Mevkii, Kaleönü Mahallesi, Ortaköy Mahallesi, Tütüncüler Mahallesi, Kavaklı Mahallesi, Çolaklı Mahallesi, Yeni Mahalle, Nefsipulathane Mahallesi, Meşeli Mahallesi, Yeniköy Mahallesi, Nihat Usta Köfte, Saray Köfte, Cesur un, Tilya otel, Miraç mermer ve Kalaycıoğlu çakıl tesislerinde 09.00 ile 15.00 saatleri arasında elektrik verilmeyecek.
 
Aboneler, elektrik verilemeyecek mahalle ve işyerlerine ilişkin detaylar ile kesintinin saat bilgilerine Çoruhedaş’ın internet sitesinde yer alan "Planlı Bakım ve Yatırım Çalışmaları" bölümünden ulaşabilecek.
Editör: TE Bilisim