Bahadır’ın Acı Günü
 
Trabzon eski milletvekili Yusuf Bahadır yeğenini uğurladı. Ankara’dan Trabzon’a gelen Bahadır dün Vakfıkebir merkez eski camide saf tuttu ve İngiltere’de yaşama veda eden öğretim görevlisi Muhammet Bahadır için son görevini yaptı. Merhuma Allah’tan rahmet kederli Bahadır ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Fındıkta Piyasa Şartları Bozuldu
 
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, yaptığı açıklamada, pazara yeteri kadar fındık inmemesine rağmen fiyatların düştüğünü söyledi. Arz talep dengesine göre artması gereken fındık fiyatlarının aşağı yönlü olduğuna dikkati çeken Karan, "Artacak olan fındık fiyatı aşağı gidiyor. Arz talep dengesi, piyasa şartları, hepsi artık bozuldu.

Her sene biz fındık fiyatı konuşmaktan bıktık, bunu konuşmaktan asli görevlerimizi yapmaz duruma geldik." ifadesini kullandı. Karan, bu sezon fındığın maliyetinin 14 lira 90 kuruş olduğunu ancak piyasada 13 liradan fındık alınmaya çalışıldığını belirterek, "Buna artık bir çözüm bulmamız gerek. 'Üreticiyi ezdirmeyeceğiz'in açılımı ne? Kamuoyu ile bunun paylaşılması lazım. Gübre fiyatları iki misli, işçi fiyatları iki misli, ilaçlar çıktı iki katı fiyatına ama fındığa bakıyoruz, geçen yılki fiyatlarla üç aşağı beş yukarı aynen." diye konuştu. Serbest piyasa koşullarının işlevini kaybettiğini öne süren Karan, "Buna Rekabet Kurumu mu müdahale edecek? Siyasiler mi müdahale edecek? Kim müdahale edecek? Ülke olarak biz artık üreticiyi koruyamamışken, tüketiciyi ve sanayiciyi de koruyamaz hale geldik." dedi. Nurittin Karan, soruna hızlı şekilde, FİKSOBİRLİK, Toprak Mahsulleri Ofisi ya da başka bir kurumla mutlaka müdahale edilmesi ve üreticinin sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini söyledi.
 
 “Dış hat direkt sefer sayısı artırılmalı”
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret eden Türk Hava Yolları (THY) yetkilileriyle, yurt içi ve yurt dışı seferler başta olmak üzere çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

THY Trabzon Müdürü Osman Hacımahmutoğlu, THY Ankara Kargo Müdürü Suat Ericekli, THY Gümrük Müdürü Seyfullah Topal, THY Kargo Uzmanı Songül Koçer ve Trabzon İdari ve Mali İşler Sorumlusu Hakan Hasançebi, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Başkan Hacısalihoğlu, THY’nin en yoğun uçtuğu noktalardan biri olan Trabzon’un son yıllarda özellikle dış hat uçuşları açısından önemli bir kent haline geldiğini belirterek, “THY yetkilileriyle, Trabzon’a diğer ülkelerden direkt uçuşların artırılması konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Geçtiğimiz yaz dönemini ve önümüzdeki sezon yapılabilecek çalışmaları değerlendirdik. Trabzon’a başta Körfez ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerden gelen direkt seferler mutlaka artırılmalıdır” dedi.
 
Görev Tekintaş’a
 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz, 18 Eylül  tarihi itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Yılmaz’ın yerine görevini vekaleten Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş yürütecek. 

Ordu Valiliği’nde yapılan açıklamada, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver YILMAZ, 18.09.2018 tarihi itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmiştir. 5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesinin 6. fıkrasında yer alan “Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülür.” hükmü uyarınca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi; Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş tarafından yürütülecektir” denildi.
 
Çocuk Hakları Komitesi  Bir Araya Geldi
 
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün organizasyonu ile Trabzon il çocuk hakları komitesi 2018-2019 Eğitim öğretim yılı başında İl Müdürü Ahmet Kurt başkanlığında kahvaltı etkinliği ile Akçaabat’ta bir araya geldi. 

Çocuk haklarının tanıtılması, toplum genelinde daha iyi kavranması, toplumun duyarlılığının artırılması gibi amaçları olan ve 20 öğrenciden oluşan komitede 1 kız 1 erkek olmak üzere 2 eşbaşkan bulunmakta.  İl Müdürü Ahmet Kurt Komiteye hitaben yaptığı konuşmada “komitenin esasen toplumsal amaca yönelik asıl faaliyet yararlarının yanında demokratik yapımızdaki seçme ve seçilme davranışları ile öğrencilerimizin erken yaşta tanışmasına sağladığı katkıyı çok önemsiyorum.  Ülkesel başarıların sürekliliği yeni neslin sorumluluk almasından geçeceği aşikârdır.  Sayın cumhurbaşkanımızın seçme ve seçilme yaşının düşürülmesinde gösterdiği çaba gençlerimize güvenmemiz gerektiği fikrini pekiştirmiştir. Bunun yanında çocuklarımızın temsil kabiliyeti edinmesi, kendi yaş grubunun sorunlarının çözülüp; ihtiyaçlarının giderilmesine sağladıkları katkı toplumsal gelişimimizi hızlandıracaktır” dedi.   Komite çalışmalarına müdürlük olarak olumlu katkı sunmaya devam edeceklerini belirten Kurt yeni dönem çalışmalarında komite üyelerine başarı dileklerini iletti.
 
Doğanay’dan En Yaşlı Esnafa Ziyaret
 
Artvin Valisi Ömer Doğanay, "Ahilik Haftası" etkinlikleri kapsamında kentin en yaşlı esnafı olan 90 yaşındaki Ahmet Meriç'i iş yerinde ziyaret etti. Vali Doğanay, Meriç'i ziyaret için geldiği Çarşı Mahallesi'ndeki esnafa "Hayırlı işler" dileğinde bulundu.

Çocukluk yıllarında babasından öğrendiği tamircilik mesleğini yaklaşık 75 yıldır aralıksız sürdürdüğünü belirten Meriç, ziyaretten dolayı Vali Doğanay'a teşekkür etti. Her türlü ev aletinin tamirini yapabildiğini anlatan Meriç, "Babamdan öğrendiğim sıcak demir dövme ustalığının yanı sıra tamircilik mesleği benim yaşam biçimim oldu. Sağlığım elverdiği müddetçe mesleğimi sürdürmek istiyorum. Bugüne kadar çok sayıda çırak, kalfa ve usta yetiştirdim ancak son yıllarda tamircilik mesleğine ilgi kalmadı. Gençlerimiz tercih etmiyor, yıllardır çırak bulamıyorum." diye konuştu. Vali Doğanay'a ziyarette, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Ticaret İl Müdürü Bilal Taş, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Demirhan Elçin eşlik etti.
Editör: TE Bilisim