Üçüncüoğlu ile birlikte TAKA Gazetesini ziyaret eden Yazar ardından Muharrem İnce ile miting öncesinde görüştü ve Artvin’e hareket etti. Savşat’a giden Adil Yazar, Üçüncüoğlu ile birlikte Batum’u gezecek ve sonrasında da tekrar Trabzon üzerinden Ankara’ya dönecek. Emekli olduktan sonra bir süre Avukatlık yapan Adil Yazar siyasetle ilgili olarak da ‘Siyaseti denedik olmadı, Allah sağlık verirse yine deneriz’ dedi.
 
Boz 5-1’de Israrcı
 
Önceki akşam AK Parti il eski Başkan yardımcısı Aydın Öztürk, yönetim kurulu eski üyesi Engin Çakır ve Mustafa Velioğlu ile Başkan vekillerinden Köksal Boz sohbet ederken Trabzon’da milletvekili dağılımının nasıl olacağını tartıştık. Köksal Boz iddialı konuştu: ‘Trabzon’da 5-1’lik skor değişmez’ dedi, iddiaya girdi.
 
Avrasya’da Sorun Yok
 
Avrasya Üniversitesi sağlık bilimleri ile birlikte Sağlık müdürlüğü arasında staj sorunu olduğuna dair ortaya atılan bilgilerle ilgili açıklama yapıldı. Avrasya Ünivresitesi ‘Aramızda böyle bir sorun olmadığı gibi Üniversitemizdeki öğrencilerin her türlü staj ihtiyaçları karşılanmaktadır’ dediler.
 
Gümrükçüoğlu İmalathaneyi Ziyaret Etti
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı ilçesinin Geyikli Mahallesi’nde faaliyette bulunan Anadolu Şapka İmalathanesi’ni ziyaret etti. Firma yetkilisi Ömer Özdemir ve çalışanlarla görüşen Gümrükçüoğlu, Geyikli Mahallesi’nde böyle bir yatırımın olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
 
İşletme sahiplerini kutlayan Gümrükçüoğlu, “Şalpazarı’ndan çıkıp gurbette başarılı olan, memleketindeki insanlarında kazanması için gelip Geyikli’de böyle bir tesis açan, 60 kişiye iş imkânı sağlayan kıymetli müteşebbisimizi yürekten kutluyorum ve can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Sizlere destek olmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.  Firma yetkilisi Ömer Özdemir ise Başkan Gümrükçüoğlu ve beraberindeki heyete ziyaretleri ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.
 
 “Trabzon’umuza Hayırlı Olsun”
 
Akçaabatlılar Vakfı Başkanı eski milletvekili Dr. Ali Kemal Başaran ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Üniversitesi için teşekkür mesajı yayınladı Mesajda şu ifadelere yer verildi; “Akçaabatlılar Vakfı olarak, bizim de  üzerinde önemle durduğumuz bir konu idi, toplantılar yaptık, kamuoyu oluşturmaya çalıştık. Trabzon'a ikinci devlet üniversitesinin Akçaabat'a kurulmasını içeren yasa TBMM'nde kabul edildi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından da onaylanmıştır. Trabzon'un ikinci devlet üniversitesinin Akçaabat sınırları içerisinde kurulması bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Trabzon’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu kararın alınmasında emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanımız Süleyman Soylu'ya, milletvekillerimize, bürokratlarımıza, muhtarlarımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 “Alım büyük oranda bitirildi”
 
ÇAYKUR Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, birinci sürgün çay döneminde bugüne kadar 206 bin 850 ton yaş çay alımı gerçekleştirdiklerini belirterek alımların 210 ile 215 bin ton arasında olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Mayıs ayında başlayan alım işlemlerinin büyük oranda bittiğine işaret eden Alim, "Bu yıl ilk kez doğudan batıya yaş çay aynı anda geldi. Yani geçmişte Artvin'in Borçka ilçesinden ilk yaş çay alımı yapılırken bu yıl ilk kez Rize'nin Kalkandere ilçesinden de alım yapıldı. 1 Mayıs itibarıyla bütün üreticiler hasat işlemlerine başladı ve bugüne kadar yaş çay alım kampanyası büyük oranda bitirildi." dedi.
 
Karamehmetoğlu TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Oldu
 
Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. TOBB Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmesi sürecinde başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere kendisine destek verenlere teşekkür eden Başkan Karamehmetoğlu, yaptığı açıklamada, “TOBB Yönetim Kurulu Üyeliği sürecinde bizlere destek veren başta TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere, TOBB Delegelerine, Karadeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu görev ile bölgemizin kalkınmasına yönelik projeleri daha güçlü bir şekilde yürütecek ve bölgemiz iş adamlarına üst düzeyde hizmet etme imkânı bulacağız” dedi.
 
Vali Memiş’e Ziyaret
 
Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beyler Kara ve yönetim kurulu üyeleri, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.  Son yapılan seçimle beraber birliğin yeni başkanı seçilen Beyler Kara’ya hayırlı olsun temennilerini ileten Vali, ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim