Aktürk öleli tam 10 yıl oldu. Ve İsmet Gürbüz Civelek. Civelek’in aramızdan ayrılışının ise 14.yıldönümü. Ne diyelim Allah rahmet tesin, efsaneler unutulmaz. Yıl 1997. Civelek, Çalışma Bakanı Çelik ve Trabzon Milletvekili Malkoç.

Kıbrıs Dosyası Rafa Kaldırılmalıdır

TÜRKAV Başkanı Kenan Kuru, Kıbrıs konusunda yazılı bir değerlendirme yaptı:‘AB ülkelerinin kendi içinde bile, eşitliğinden söz etmesi mümkün değildir. Neden sadece Türkiye’ye farklı tavır takınılıyor sorusuna da kendi içindeki durumu dikkate alındığında cevap olabilmektedir. Hangi sebepler millet varlığının önüne geçer. Tecrübe ve beceri bakımından Avrupalı yöneticiler son derece net bir şekilde hedeflerinde duran kendi bakış açılarındaki konuları göz ardı etmemektedir ve etmeyecektir. AB’nin ekonomik kalkınmışlık ve ekonomik kaynakları kullanmasında, adil ve eşit anlayışlarının olduğu da söylenemez. 

Ortadoğu’da, Orta Asya’da, Türk ve Müslüman dünyasında ki uygulamalarının adil, uygar ve insan haklarına saygının olmadığı görülmüştür. Kendi içinde bile, AB’nin adil olmamasından dolayıdır ki, hedef aldıkları ülkelere kıyaslamalarının ve paketlerinin gerçekçiliği olmamıştır. Umarız, Kıbrıs ve Ege adaları gibi hassas konular da AB’ce rafa kaldırılır. Milletimize bu derece küstahça hareket etmekte hiçbir beis görmeyen, Rafa kaldırılan anlayışları olduğu görülenlerin işlerimize karışmakla kendilerini sosuz yetkili sanmaları ve Kıbrıs’la ilgili ortada olan saçma düşüncelerine hangi sıfat uygun düşmektedir. 

Soylu'dan Çok Konuşulan 'Son Başbakan'  İddiasına Yanıt

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eski danışmanı Yeni Çağ yazarı Ahmet Takan’ın köşesinden kaleme aldığı yazısına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yanıt verdi. Yeniçağ yazarı: 

Süleyman Soylu, siyasi tarihimize "son Başbakan" unvanı ile geçerse kimse şaşırmasın. Takan yazısının son bölümünde, Erdoğan’ın, Binali Yıldırım’ın yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu Başbakanlık görevine getireceğini öne sürdü. Soylu, “Önümüzde çok iş var. Sıtkı sadakatle çalışacağız. Ancak gazeteci kılığındaki lağım fareleri boş durmuyor. Fitne'ye karşı koruyucu Allah'tır” şeklinde mesaj yazdı.

Ahi Evren’e Teşekkür

Türk Telekom Eski İnsan Kaynakları Müdürlerinden Fuat Küçük, “Bazı tetkikler için Ahi Evren Kalp Damar ve Göğüs Hastalıkları hastanesine gittim. 

Daha önce aldığım randevu saatleri doğrultusunda yaptıracağım efor testinin tarihi benim test tarihini karıştırmamdan dolayı geçmiş olmasına rağmen oradaki yetkililer başka hastanelerde görmediğimiz bir anlayışla hemen gereken işlemi yaparak hiç bekletmeden efor testi işlemimi yaptılar. 

Ayrıca diğer tetkiklerimi de tam zamanında daha önce başka hastanelerde görmediğimiz bir anlayışla yaptılar. Hastalara karşı gösterdikleri bu güzel davranışları nedeniyle Ahi Evren Hastanesinin sağlık personelini kutluyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. İnşallah tüm uygulamayı bundan sonra diğer sağlık kuruluşlarında da görürüz” dedi.

Muhtar Can Sert Çıktı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldızlı sahilinde yapılması planlanan “Arıtma Tesisi” son onayın da verildiği bilgisine ulaşıldı. Onay sonrasında Yıldızlı mahalle Muhtarı Ufuk Can, sosyal medya hesabından çok sert bir açıklama yaptı. 

Muhtar yaptığı açıklamada, “3 Şubat’ta hatırlayacağımız gibi sahilimizde yapılacak olan katliama karşı çıkmıştık. Vatandaş olarak, millet olarak hakkımız olan sahilimizi yok etmeyin dedik. Ama maalesef aldığım haber şehrin efendisi seçmenini kale almadı. Bize kimde çıkmadı.  Yatırımlar doğuya, Akçaabat’a da çöpler” dedi.

SP’de İstifa Depremi

Saadet Partisi’nin Yusufeli ilçe başkanı Talip Sücü ile yönetim kurulunun üyelerinin çoğunluğu istifa etti. İlçe Başkanı Talip Sücü, yazılı olarak yaptığı açıklamada, Saadet Partisi’nin milli görüşün temel esaslarından saptığını gördüğünü ve üzülerek 11 yıldır ilçe başkanlığını yapmakta olduğu Saadet Partisi’nden yönetim olarak istifa etiklerini bildirdi.

DSİ-TİSKİ Buluşması

Devlet Su İşleri (DSİ) Trabzon (22. Bölge) Müdürlüğü görevine atanan Oğuz Kasap, Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, Trabzon’da DSİ ve TİSKİ işbirliği ile sürdürülen projeler masaya yatırılırken Genel Müdür Köksal, TİSKİ’nin sürdürdüğü çalışmalar ve yeni projeler hakkında Kasap’ı bilgilendirdi. TİSKİ Genel Müdürlüğünün Trabzon genelinde kısa sürede önemli çalışmalar imza attığını gördüğünü kaydeden Kasap ise, “Devletimizin yetkili kurumları olarak hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bölgemizin merkez ili konumunda olan Trabzon’un taleplerine kısa sürede cevap vereceğiz” diye konuştu. 

Vatandaşın Ricasını Kırmadı 

Başbakan Binali Yıldırım, Bayburtlu Nahide Kaya'nın ricasını kırmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayan Yıldırım, Nahide Kaya ile Erdoğan'ı telefonda görüştürdü. 

Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazını Hacı Bayram Veli Camii'nde kıldı. Daha sonra vatandaşlarla bir araya gelen Yıldırım, Bayburtlu Nahide Kaya'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüşmesini sağladı. "Bir hanımefendi ısrarla sizin sesinizi duymak istiyor, Bayburt'tan Nahide Hanım" diyen Yıldırım, telefonu Nahide Kaya'ya verdi. Erdoğan ile telefonda görüşen Nahide Kaya, "Nasılsınız, iyi misiniz? Allah razı olsun ellerinizden öpüyorum. Sesinizi duydum daha iyi oldum" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın, "Kaç çocuk var?" demesi üzerine ise Kaya, "3 kızım bir oğlum var" diye cevap verdi. Yıldırım, daha sonra başka bir vatandaşı da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştürdü. 
 
Editör: TE Bilisim