Kemal Atar Neden Kızdı?
 
Kemal Atar. Arsin Balıkçılar Kooperatifi Başkanı. Telefonla aradı. Tarım Bakanlığı tarafından kıyı balıkçılığına destekleme yapıldı. Bu desteklemeden faydalanmak için Tarım müdürlüğüne gittiklerini ancak her dosya başına kendilerinden 10 TL istendiğini söyleyerek, ‘Bu dosya paraları nereden çıkıyor,  bizler zaten mağduruz. Dosya parası kaldırılmalı’ dedi.
 
Nevzat Yılmaz’ın Hassasiyeti
 
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Nevzat Yılmaz gönül adamıdır. Yılmaz son dönemde bir gelenek başlattı. Bu gelenek ise Haftanın belli günlerinde arkadaşlarıyla birlikte sabah kahvaltısı. Ekibinde Cevat Ocak, Miraç Özağcı, Turgay Beşyıldız da var. Zaman, Zaman da Bülent Deveci katılıyor. Şimdi ki Mekan ise Zağnos vadisi. Nevzat Yılmaz rahatsızlığı sürecinde Cevat Ocak’a her dönem moral motivasyon sağladı ve Cevat’ın hastalığını yenmesinde en büyük katkıyı verdi.
 
Kongreler Neden Ertelendi?
 
Ankara’dan gelen haber kongre hazırlığı yapan ilçeleri şok etti. Bildiğiniz üzere Ak Parti Trabzon ilçe kongrelerinin 12’si Hayrat, Araklı, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Maçka, Arsin, Of, Çaykara, Köprübaşı, Sürmene, Akçaabat, Çarşıbaşı ilçe kongreleri gerçekleştirilmişti. Önümüzdeki günlerde ise Şalpazarı, Tonya, Düzköy, Yomra, Dernekpazarı, Ortahisar kongreleri yapılacaktı. Ak Parti Genel Merkez kongreler devam ederken ani bir karar aldı. Tüm şehirlerde ilçe kongreleri ileri bir tarihe ertelendi.  Ak Parti Trabzon İl Başkanlığına da genel merkezden, “Kongreler genel merkezin kararıyla ileri bir tarihe ertelendi” mesajı iletildi. Kongrelerin ertelenmesindeki etken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılan kongrelerde FETÖ ile mücadelede ve mental yorgunluğun fazla dikkate alınmadığını gördüğü öne sürüldü.
 
Okutan Doçent Oldu
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünde görev yapan Taka Gazetesi köşe yazarlarından Yrd. Doç. Dr. Mehmet Okutan akademik kariyerini tamamlayarak, Doçent olma unvanına kavuştu.   
 
1982 Yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi´nde “Eğitim Yönetimi, Teftişi, Planlaması Ve Ekonomisi” Anabilim Dalı´nda lisans eğitimini tamamlayan Okutan, 1988 Yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde “Okul Müdürlerinin İnsan İlişkileri Yeterlikleri” konulu tezi ile yüksek lisans, 1996 yılında aynı Üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde “İlkokullarda Kurum Teftişinin Değerlendirilmesi” konulu tezi ile “Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi” Anabilim Dalı´nda doktora eğitimini tamamladı.  KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri bölümünde yıllardır görev yaparak yetiştirdiği binlerce öğretmen adaylarıyla eğitime büyük katkı sunan Okutan, ayrıca yayınlanmış çok sayıda bilimsel çalışmaları ve gazetelerde yazdığı makaleler bulunuyor. Doçentlik unvanını, fakültede düzenlenen törenle alan Okutan, yaklaşık 2 ay önce Çaykara Meslek Yüksekokulu müdürlüğüne atanmıştı.  
 
Bahçeli Geliyor
 
Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız yaptığı açıklamada 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrasında Ülkemiz büyük sıkıntılar çekti ama Şalpazarı İlçemiz için önemli zaman dilimindeydik çünkü Milliyetçi Hareket Partisi’nin Ak Parti ile olan yakınlaşması Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin duruşu Belediye hizmetleri anlamında bizleri şanslı kıldı. Belediye hizmet binamız temel atma aşamasını geçti ama 12 Kasım itibarıyla Genel Başkanımızı Şalpazarı İlçemize davet ettik inşallah birlikte temel atma törenini yapacağız. Bunun devamında Vadi projemiz var. Toki ile görüşmelerimiz sürüyor 130 tane konut yapacağız, Hükümet konağı, İlçe Stadyumu, Kadırga yolunun 32 km.lik kısmı ihale aşamasına getirilmiş durumda birçok alanda çok güzel gelişmeler yaşıyoruz Şalpazarı’nda” dedi.
 
Ertekin Hakkında Karar
 
Uşak Vali Yardımcılığı görevindeyken 15 Temmuz darbe girişimi ardından idari soruşturma kapsamında açığa alınan, akabinde gözaltına alınarak tutuklanan ve 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Trabzon eski vali yardımcılarından Halil İbrahim Ertekin için İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma sonuçlandı. Ertekin, hakkında ‘kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verildi.
 
Dayıoğlu Atandı
 
Trabzon’da Deniz Komutanlığına Araklı Özgen Mahallesi Nüfusuna Kayıtlı Bünyamin Dayıoğlu atandı. Araklı Özgen mahallesinden Milli eğitim Emekli Baş Müfettişlerinden Halit Dayıoğlu’nun oğlu olan Dz.Albay Bünyamin Dayıoğlu Trabzon’da Deniz Kuvvetlerinde görev yapıyordu.    2011 yılında Trabzon’da kurulan Trabzon Deniz Komutanlığına atanan Deniz Albay Bünyamin Dayıoğlu daha önce görev yaptığı şehirlerde rahmetli paşamız Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ile de çalışma imkanı bulmuştu.
 
ÖSYM'nin Yeni Başkanı KTÜ'den!
 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer atandı. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 1992'de mezun olan Özer, yüksek lisans ve doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalında tamamladı.
 
Editör: TE Bilisim