Zurnacı, ‘Ülkemizin silah sanayi için herkesin fedakarlık yapması lazım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin her ferdi bu konuda gereğini yapar. Ben maaşımı vermeye hazırım. Zeki Başkanım da veriyor. Böyle bir kampanya olursa ciddi kaynaklar toplanabilir’ dedi. Zurnacı, Haydar Revi’ye de mesaj göndererek, ‘Eski il Genel Meclis üyelerini buluşturmak ona yakışır, şimdi birlik zamanı’ dedi.

Atatürk Kitabı TGC’de

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin kütüphanesi zenginleşmeye devam ediyor. Trabzon Lisesi’nin 130.kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından hazırlanan Atatürk kitabından birisi de Trabzon Gazeteciler Cemiyeti kütüphanesi için takdim edildi. TGC Başkan yardımcısı Nevzat Yılmaz kitabı alarak cemiyet kütüphanesine teslim etti.
 
Artık izin kağıdı yok!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, darbe girişimi sonrası alınan önlemler kapsamında, kamu görevlilerinden yurt dışı çıkış işlemleri sırasında belge istenmesi zorunluluğunun 15 Kasım günü sona ereceğini açıklamıştı. Yurt dışına çıkacak memurların belge alma zorunluluğu bugün itibarıyla kaldırıldı. Kurumdan belge alma zorunluluğu, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında, 21 Temmuz 2016 tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. Yurt dışına çıkan memurlara, çalıştıkları kurumdan izin belgesi getirme zorunluluğu getirilmişti. Devlet memurları, aldıkları izin belgelerini havalimanlarında ve sınır kapılarında gösterdikten sonra yurt dışına çıkabiliyordu. Son yapılan Bakanlar Kurulutoplantısında konu, gündeme gelmiş ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, bu zorunluluğun 15 Kasım itibarıyla kaldırılacağını duyurmuştu. Ve kaldırıldı.

Halim Kaya Oğlunu Evlendiriyor

AK PARTİ’nin Büyükşehir Belediye meclis üyesi Halim Kaya oğlu Muammer’i evlendiriyor. Arsinli Hüseyin Bayraktar’ın kızı ile oğlunu evlendirecek olan Halim Kaya düğün için Alyans düğün salonunu tercih etti. 18 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek olan düğün için tebriklerimizi iletiyor ve mutluluklar diliyoruz.

Of Taksilere Kavuşsun

Trabzon’un Of ilçesinde daha önce birden çok kez yapılan, ancak mahkeme kararıyla her seferinde iptal edilen taksi ihalesi bugün yine yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda yapılan ihale için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Mahkeme tarafından iptal edilen 3 taksi durağının ihalesine yoğun ilginin olduğu gözlendi.  Normalde Ekim ayında yapılması planlanan ancak Kasım ayına ertelenen ihalesinin sonuçlanması bekleniyor. Daha önce birden çok yapılan ihale her seferinde mahkemeye taşınmış ve iptal olmuştu. 

Yalnız Bırakmadılar

52 yaşındaki evladı Hasan’ı kaybeden Salim Yılmaz dün  Arsin Ulucami’deki cenaze merasiminde son derece yorgun ve bitkindi. Cenazeye katılan Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen ile DYP’de birlikte siyaset yaptığı önemli isimler Av. Ali Sürmen, Hayrettin Hacısalihoğlu ve Ali Akar Salim Yılmaz’ı yalnız bırakmadı ve teselli etmeye çalıştılar. Salim Yılmaz’ın acısını paylaşan ‘Demokratlar’ ahde vefayı da gösterdiler.

Zorlu Ailesinin Derin Acısı

Trabzon’un duayen eğitimcilerinden Trabzon Lisesi’nin sevilen emekli öğretmenlerinden Burhan Zorlu, gözlerini hayata yumdu. Bir süredir tedavi gören Zorlu, bu defa herkesi üzdü. İnşaat Mühendisi Cüneyt Zorlu, Erhan Zorlu ve Dr. Muzaffer Zorlu’nun babası olan Burhan Zorlu’nun cenazesi İskenderpaşa Cami’nin önünde kılınacak öğle namazının ardından Çaykara İlçesi’nde Aşağıkumlu Köyü’ndeki aile mezarlığına defnedilecek.

Komutan-Başkan Buluşması 

Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’i makamında ziyaret etti. İl Jandarma Komutanı Halil Şen, “Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen’e bir nezaket ziyaretinde bulunduk. 

Görev süremiz boyunca birlikte güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum.” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Trabzon İl Jandarma Komutanı Halil Şen’e görevinde başarılar diledi ve Akçaabat hatırası olarak bir tablo hediye etti.

Başkan Görkem Ulusoy

15.Dönem Trabzon İl Ögrenci Meclis Başkanlığı seçimleri yapıldı. Gökdeniz Alibakan, Mustafa Hüseyin Yazıcı, Mehmet Oksüzali, Görkem Ulusoy’un aday olduğu seçimlerde 45 oyun 27’sini alan Akçaabat Sınav Koleji öğrencilerinden Görkem Ulusoy İl Öğrenci Meclis Başkanı oldu. 
Editör: TE Bilisim