Ortahisar ilçede yönetici iken yaptığı projelerle birlikte kendini ispatladı. Bunları Kamu’da hayata geçirebilmek için de bir formülle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına alındı. Yani bir prosedür Diyarbakır üzerinden yerine getirildi ve bir memur yapılarak aşıldı.
 
Bu kararda Bakan Süleyman Soylu, İl Başkanı Haydar Revi’nin onayı var. Milletvekilleri de destek verdiler. Büyükşehir ve Ortahisar Belediye Başkanları Gümrükçüoğlu ve Genç’in de onayı alındı. Geniş bir mukabakatla o koltuğa oturtuldu.
 
Emine Altuntaş Trabzon Merkez Kireçhane köyünden. AK Parti’nin kurucu yöneticilerinden Temel Köstereli’nin de yeğeni. Emine Altuntaş’ın oraya nasıl geldiğinden çok orada neler yapabileceğine bakmalıyız.

Kanca Nerede?

Ankara’ya indiğimizde İş adamı ağabeyimiz Saadettin Kanca’yı aradık. Kanca ikinci adresi Redissonn Blue Otelde idi. Kendisiyle lobide sohbet ettik. Kanca haftanın 3 günü Trabzon’da, 3 günü Ankara’da, bir günü de Kocaeli’nin Gebze ilçesinde kendi fabrikasında. 

Huzurlu. Trabzonla ilgili çok net tespitleri var: ‘Trabzon iyidir ama haftanın tüm günleri kaldığınızda yoruluyorsunuz. Böyle iyi. Şimdi referanduma geleceğim ve Evet oyumu vereceğim. Ülkemiz inşallah 16 Nisan sonrasında daha iyi olacak’ dedi.   
Emeklilere FETÖ Ayarı

Kamu kurumlarında olduğu kadar özel hayatta da FETÖ örgütünü temizlemeye çalışan devlet emekliliği gelenleri de didik didik incelemeye aldı.

Özellikle 15 Temmuz hain ve kanlı darbe girişiminin ardından sayısız operasyon yapan ve büyük temizliğe giden hükümet geçmişe dönük usulsüzleri de mercek altına aldı.

Ülke çapında emekliliği gelmiş vatandaşları inceleyen Bakanlıklar, uzun bir tarama sürecinin ardından kazanılmış hakları sonuçlandırıyor.

Trabzon’da emekliliği gelen ancak maaş bağlama işleri uzayan vatandaşlar için bu tür bir araştırma işleminin olabileceği belirtiliyor. Türkiye çapında emeklilik süresini dolduran her vatandaş için devlet sıkı bir denetim mekanizmasını işlettiriyor.

Beşirli Ve Yıldızlı Mağdur

Trabzon’da Akyazı stadı bağlantı yollarında yaya geçişlerindeki sıkıntılar halen çözümlenebilmiş değil.

Beşirli Mahallesi ve Yıldızlı’da üst geçitler konulamadığı için karşıya geliş-gidişler büyük tehlikelere neden oluyor.

Vatandaşlar dolmuşa binmek, deniz kenarına gitmek ya da camiye ulaşmak için karşıdan karşıya geçmek zorundalar.
İhale sürecinde olan bu çalışmaların bir an önce sonlandırılmasını bekleyen mahalle sakinleri: ‘Yıldızlı’da geçtiğimiz zamanlarda bir kaza oldu ve bir kişi hayatını kaybetti.
Burada bir mağduriyet söz konusu korku içerindeyiz.
Her insanın hayatı kıymetlidir. Sorumlular harekete geçmek için neyi bekliyorlar?’’ dedi. 

KTÜ’de İlk Oto Zirvesi 

Karadeniz Teknik Üniversitesi Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü (GİPAK) Nisan ayı içinde “Otomotiv Zirvesi” düzenliyor.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan bu etkinlik otomotiv firmalarını üniversite gençliğiyle buluşturup, üniversite öğrencilerinin kariyerlerini planlamalarında yardımcı olmayı ve aynı zamanda firmalar ile üniversite öğrencileri arasında bir köprü kurmayı amaçlıyor.

Son yıllarda Türkiye’de otomotiv sektörü oldukça büyük ilerleme kayderken bunun bilincinde olan Girişimcilik ve Pazarlama Kulübü üyeleri Türkiye’de ilk defa otomotiv devlerini üniversite çatısı altında buluşturmuş olacak.Atatürk Kültür Merkezi ‘nde gerçekleşecek organizasyon sonunda, 5 konferansa katılan öğrencilere sertifika verilecek.

Birinci Herkesi Kucaklıyor

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon il Başkanı Nihat Birinci referandum değerlendirmesinde:

‘’Bizler hayırcısı, evetçisi, AK Partilisi MHPlisi, CHPlisi, Saadet Partilisi ile birlikte bu ülkenin vatandaşları, bu milletin evlatlarıyız.
Vatanını milletini seven herkes kardeştir.
Ülkemizin güçlü bir geleceğe sahip olması, milletimizin birlik içerisinde yaşaması, daha hızlı kararların alınması, uzlaşı kültürünün yaygınlaşması, sadece belli dönemlerde değil her dönemde siyasi istikrarın oluşması,  milletimizin yüzünün gülmesi için, siz gençler için de evet diyeceğiz.Bensizden hayır broşürlerinizi alıyorum. Sizlere de evet broşürlerini bırakıyoruz.
Ben okuyacağım, sizler de okuyun. Fikirlerimizi paylaşalım” dedi.

Yılmaz Çakmak’ın Anne Acısı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tenis Hocası, Okutman Yılmaz Çakmak annesini kaybetti.
Çakmak’ın Lenfoma hastalığından tedavi gören Annesi Müşerref Çakmak 85 yaşında hayata veda etti.
Taka Gazetesi olarak Çakmak ailesine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.
Hayata gözlerini yuman Anne Müşerref Çakmak’a Allah’ta rahmet diliyoruz. 
 
Editör: TE Bilisim