Bedenlerimizi ortaya koyarak ihaneti deliğe süpürürüz” açıklamasının ardından Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli “MHP bitti diyenler için salonda ki kalabalık ve muhteşem katılımın söylemlerin ne kadar boş olduğunu göstermiştir.  Her daim liderimizin yanında ve emrindeyiz. Kerkük için söylemlerine tamamen katılıp ve Trabzon’da 5 bin ülkücü olarak onu karşılarız. Ülkemizin birliği için her daim nöbetteyiz. Nöbette olmaya devam edeceğiz. Liderimizin emrini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Mustafa Çam Direniyor
 
Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam, tam 3 aydır yoğun bakımda. Çam inşaat alanında elektrik akımına kapılmıştı. Bütün bir Trabzon bu elim kazadan büyük üzüntü duydu. KTÜ yoğun bakım servisine kaldırıldı. Kaldırıldığı günden bu yana; Hayatla müthiş bir mücadele ediyor. Ailesi çocukları hep yanında duacı. Yoğun bakım ünitesi çalışanları ellerinden geleni yapıyor Tıbbın bütün imkânları kullanılıyor Ve Mustafa Çam, direniyor. Direndikçe de kazanıyor. Son bilgiler çok iyi Allaha şükür. Yiğit bir adamdır Çam… Yoğun bakımda da o Yiğitliyle savaşıyor. İmanından, inancından, cesaretinden kuvvet alarak. Mustafa Çam, yoğun bakımda Allah'ın izni ile çıkıp eski sağlığına kavuşacak. Son bilgiyi oğlundan aldık. Emrah Ömer Çam şöyle dedi; “İkinci etap tedavide son aşamaya geldik. Oldukça yoğun bir ilaç tedavisi aldı. Doktorların mucize olarak yorumladığı pek çok kötü durumu hayırlısı ile atlattık. Bundan sonra bir süre dinleneceğiz. Sonrada yoğun fizik tedavi başlayacak... Yeniden ayağa kaldıracağız Allahın izniyle... Doktor arkadaşım nörolog Caner Baydar 'ın dediği gibi" Hasta vazgeçmez, hasta yakını vazgeçer..." Biz hiç vazgeçmedik. Babam için yapacaklarımız henüz yeni başladı... En kısa sürede ayakta ve yine başımızda olacak...” Mustafa Çam, hayatın akışına kendini bıraktığında çok dertleşeceğimiz çok konu olacak. Mustafa Çam… Diren… Diren ki yaşanacak günlerimiz olacak. Allahın izni ile bir mucizeye imza atıyorsun. Dirençli adam. Yılmayan adam. Pes etmeyen adam… Helal olsun sana.
 
Trabzon’un Fethi Konuşulacak
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, “Trabzon’un Fethi ve Fethin Tarihi Meselesi” konulu panel düzenliyor. 11 Ekim 2017 Çarşamba günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek ve saat 14.00’da başlayacak olan panelde Prof. Dr. Kenan İnan, Prof. Dr. Feridun Emecen ve Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan katılımcılarla buluşacak.
 
Trabzon’da Sadece Arsin’de Dağıtıldı
 
Trabzon’un Arsin ilçesinde öğrencilere zeka oyunları, kaynak kitaplar ve hikaye kitapları dağıtıldı. İmkanları daha verimli kullanarak başarıyı arttırmaya yönelik; akademik, sosyal ve kültürel dinamikleri harekete geçirmek amacıyla Arsin’de uygulanan proje ile okulların açılmasıyla aktif olarak etkinliklere başlandı. Törene, Arsin Kaymakamı Fikret Dağ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ, Daire amirleri veliler ve öğrenciler katıldı. Arsin Belediyesi tarafından düzenlenen projenin çocukları çok mutlu ettiği görülürken Şen’in Arsin’de eğitim için bir çok projeye imza attığını da hatırlatmak isteriz. Umarız Şen’in bu hassasiyetini diğer ilçe Belediye Başkanları da görür ve uygular.
 
Gurur Duyuyoruz
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç A Milli Takım’ın yenilmesinin ardından; “Milli umudumuz sona erdi. Sonuç rezalet.Yıldırım Demir Ören defol git artık. Yazıklar olsun” diyerek tepkisini göstermişti. Genç önceki akşam Ampute Milli Takımı’nın finale yükselmesinin ardından şu yorumu yaptı; “Sizinle iftihar ediyoruz. Ampute milli takımımız finale yükseldi.”

İş Kaynaklı Stres Ruh Sağlığını Etkiliyor
 
Trabzon İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Kemal Süleyman, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün bu yıl ki temasının iş yerinde ruh sağlığı olarak belirlendiğini belirtti. Uzm. Dr. Süleyman, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Ruh Sağlığı Günü'nün, Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu'nca 1992 yılından bu yana ruh sağlığına ve ruhsal hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla kutlanan bir gün olduğunu ifade etti.
Dünya çapında her yıl belirlenen temaya göre ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda çeşitli farkındalık faaliyetleri yürütüldüğüne işaret eden Süleyman, bu yılki temanın ise 'iş yerinde ruh sağlığı' olarak belirlendiğini vurguladı. İş ve kariyerin yaşamın önemli bir parçası olduğuna dikkati çeken Süleyman, "Gelir kaynağı olmasının yanı sıra kişisel amaçların gerçekleştirilmesine, sosyal ilişkiler kurulmasına ve kişinin mesleğine veya topluma hizmet etmesine yardım etmektedir. Araştırmalar gösteriyor ki  iş stresi, iş-yaşam dengesizliği, yıldırma ve şiddet, sosyal maliyetlere ve üretim kaybına yol açmaktadır. Süreklilik gösteren iş kaynaklı stres fiziksel sağlığı da olumsuz etkilemektedir." ifadelerini kullandı.
İşteki sorumluluklarla aşırı meşgul olmanın sıklıkla sağlıksız beslenmeye, yetersiz egzersiz yapmaya yol açarak kilo sorunları gibi bazı hastalıkları beraberinde getirdiğine dikkati çeken Süleyman, şunları kaydetti: "Bu, depresyona yol açan tükenmişliğe sebep olabilirken, bir yandan da kalp hastalıkları, felç, obezite, yeme bozuklukları, diyabet ve bazı kanser türlerine yol açabilmektedir. Kronik depresyon diğer hastalıklara karşı bağışıklığı da azaltmaktadır ve hatta erken ölümlere yol açabilmektedir. Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre ruh sağlığı, yalnızca ruhsal bir rahatsızlık yaşamamak değil, aynı zamanda psikolojik olarak iyilik ve esenlik halinde olmaktır. Ruh sağlığı yerinde olan birey kendine güvenir, zorluklarla baş edebilir, değişen şartlara uyum sağlayabilir, anlamlı ilişkiler kurabilir ve gelecek duygusu ile üretken bir şekilde çalışarak topluma katkıda bulunur. Unutmayınız ki, ruh ve beden sağlığı bir bütündür."

Editör: TE Bilisim