Bundan sonra hangi bakanlıkta göreve geleceğini sorduk. Şunu ifade etti: ‘Bizim tarzımız ve başarımız belli. İnşallah önümüzdeki süreçte farklı bir Bakanlıkta devletimiz hükümetimiz bize görev tevdi edecektir. Bunu bekliyoruz’ dedi. Şen’in İçişleri Bakanlığında bir göreve gelebileceğini öğrendik.
 
Hayali Babasını Şadan Bey Kayınbabasını Kaybetti
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren’in kayınpederi, Trabzon iş dünyasının tanınmış isimlerinden eski TFF yönetim kurulu üyesi Hüsnü Hayali, iş adamı Ömer Hayali’nin babaları Hüseyin Hayali hayatını kaybetti. 91 yaşında yaşama veda eden Hayali, TOBB ETÜ Hastanesi'nde uzun süredir tedavi görüyordu.  Trabzon Belediye Meclis eski Üyesi Hüseyin Hayali’nin naaşı dün Hayali Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlanacak. Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.
 
Selami Yıkıldı
 
Trabzonspor’un efsane sol beklerinden Selami Güven İstanbul’da yaşayan ağabeyi Yakup Güven’i kayetti. Dün toprağa verilen Yakup Güven’e Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.
 
Saka Uğurladı
 
Trabzon’un tanınmış emlakcılarından Ahmet Ali Saka’nın Kayınpederi yaşamını yitirdi ve Akçaabat’tan son yolculuğuna uğurlandı. Merhuma Allah’tan rahmet Ahmet Ali Saka ve yakınlarına sabır dileriz.
 
Usta’dan Ziyaret
 
Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan yardımcısı ve ona bağlı Karadeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu Genel başkanı Hakan Usta, Milli Gençlik Vakıflarında yetişen, Sağlık Bakan yardımcılığı yapan şimdi AK Parti Teşkilat Başkan yardımcısı İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir'i Genel merkezde ziyaret etti. Arkadaşlıkları geçmişe dayanan iki dost Fikir alışverişinde bulundular. Başkan Hakan Usta, ''Düşen yaprakları değil, açan çiçekleri konuşalım.''  Anlayışında ve bilincinde olduklarını, Erkan Kandemir gibi vizyonu ve misyonu olan Dava kardeşlerimizin üst görevlerde olması gerektiğini ve Türkiye’ye yön verecek Genç kardeşlerimiz için Erkan Kandemirlerin Teşkilatlarda görev yapmasının Şans olduğunu söyleyerek kendisine başarılar diledi, AK parti Teşkilat Başkan yardımcısı Erkan KAndemir bu kapı Milletin kapısı herkese gönlümüz ve kapımız açıktır diyerek ziyaretten son derece memnun olduğunu ve bize ne görev düşerse destek olacaklarını söylediler.
 
Araklı Tünelini Kullananlar Dikkat
 
Karayolları, Trabzon Araklıda devam eden yol yapım çalışmaları için sürücüleri uyardı. Karayolları Genel Müdürlüğünün yol durumu bültenine göre, Trabzon-Rize devlet yolunun 25. kilometresindeki Araklı Tüneli'nin Rize-Trabzon yönündeki kuzey tüpünde bakım ve onarım çalışması yapılacak.  Bu nedenle güzergahta 30 Ekim'e kadar 08.00-18.00 saatlerinde trafik akışı tek şeritten kontrollü gerçekleştirilecek.


Çalışmalar Başlıyor
 
Trabzon’un Akçaabat ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerinin ön plana çıkarılarak kültür turizmine katkı sunması ve gelecek nesillere miras bırakılması amacıyla Akçakale Kalesi restorasyon çalışmaları başlıyor. Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, dün restorasyon öncesi kalede kazı çalışmaları yapan çeşitli illerden bölgemize gelen profesyonel ekibi ziyaret etti. 
 
Tarihi Akçakale Kalesi ve yapılan kazı çalışmaları hakkından Başkan Türkmen’e bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Gazanfer İlter, bu kalenin geçmişte çok önemli tarihi vakalara ev sahipliği yaptığını anlatarak  tarihi kayıtlara göre Akçakale’nin 800 yıldan daha eski bir tarihe sahip olabileceğini vurguladı. Belli bir plan ve program dâhilinde çalışan ekiple Kale hakkında konuşan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “ Akçakale, Akçaabat’ın en güzel mahallelerinden biri. Yapımına 1297’de başlanmış ve 33 yılda tamamlanmış olan Akçakale Kalesi’ni ön plana çıkarmak istiyoruz. Bu kale 1900’lü yılların başına kadar kullanılmış. İçerisinde ahşap yapılar bulunan kale zaman içinde yıkılıp gitmiş ama biz geride kalan duvarları restore ederek aynı zamanda içini de yeniden bir proje ile hayata geçirerek ziyarete açmak istiyoruz. Arkeologlardan oluşan bu ekibin burada yaptığı kazı çalışmaları bizim için Akçakale ve Akçaabat’ın tarihi için büyük önem arz ediyor. Çalışmalarınız boyunca imkanlar dahilinde her türlü desteği Akçaabat Belediyesi olarak sağlayacağız. Hepinize kolaylıklar diliyorum. ” dedi.
Editör: TE Bilisim