Bu toplantılarda büyükşehir/il belediye başkanları ile AK Parti’nin il başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanları hazır bulunur. AK Parti’nin dün Ankara’da yine genişletilmiş il başkanları toplantısı vardı. Partisinin hiçbir genişletilmiş il toplantısını kaçırmayan Gümrükçüoğlu, dün sabah Ankara’ya gitti, Erdoğan’ın başkanlık ettiği toplantıya katıldı ve Trabzon’a gelecek olan Erdoğan’ı karşılamak için erkenden Trabzon’a döndü. Dün akşam Erdoğan’ı Havaalanı’nda karşıladı. Gümrükçüoğlu, bu hafta sonu Karadeniz programlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte olacak. Trabzon’da çok sayıda büyük projeyi yürüten Gümrükçüoğlu, bu hafta sonu projelerine bir yenisini daha ekleyebilir… 

Kaybı kim karşılayacak?

Ali Taşan. İmperial Hastanesi’nin 3 adım ötesinde kestane satıyor. Kendisi aynı zamanda fındık üreticisi. Her yıl sattığı 1.5 ton fındıkla birlikte yaşamını idame ettiriyor. 3 Ekim tarihine gün aldı ve fındığını Arsin TMO’ya götürdü. 

Gitti ve sırasına baktı. Dediler ki ‘senin sıran yok, en sonu bekle’ Bekledi ve gece saat 21.00’da sıra kendisine geldi. Görevliler bu kez, ‘Mesai bitti fındığını yarın alacağız.’ Hem Ali Taşan hem de bekleyenler, saatlerce bekledik fındığımız alın ve biz gönderin dediler. Onlarla fındığı almaya ara verdler. Ama gel gör ki, Ali Taşan’a adeta oyun oynadılar ve fındığını almadılar. Geri gönderdiler. Taşan da sabah tüccara götürdü. 41 randıman verdi ve 6.5’tan verdi. Oysa 41 randımanı TMO almak zorunda ve fiyatı da 8.5 TL tutuyor. Ali beyin 2 bin TL’nin üzerinde kaybı var. Bunu kim karşılayacak? TMO yetkilileri cevap versinler.

Malkoç Ve Mücadele

Av. Şeref  Malkoç. Trabzon Kültürevi’nde başladığı siyasi mücadelesini önce Refah Partisi il Başkanlığına, oradan milletvekilliğine, SP Genel Başkan Yardımcılığına, Has Parti Teşkilat Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına kadar taşıdı. 

Malkoç sonra Meclis tarafından Başdenetçi, yani Türkiye’nin Ombudsmanı seçildi. Şeref Malkoç, Ombudsmsanlık müessesesine de değişik bir ivme kazandırdı. Malkoç, Türkiye’yi dolaşıyor ve kurumun tanıtımına yönelik toplantılar yapıyor, Basınla, Vali ve Belediye Başkanlarıyla buluşuyor, Üniversitelerde konferanslar veriyor. Malkoç, bilgi ve birikimini böylece Anadolu’ya yayıyor. Son olarak dergisini aldık: ‘Ombudsmanlık bülteni’ Kurumu ayağa kaldıran Malkoç dergisini de çıkararak enformasyona ne kadar önem verdiğini de göstermiş oldu.

Durmuş’un Acı Günü

Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş kız kardeşini kayetti. Havva Bayraktar 48 yaşında yakalandığı kan kanseri hastalığına karşı yaklaşık 7 ay mücadele etti ama kurtulamadı. Merhumeye Allah’tan rahmet kederli Mustafa kardeşimize de sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Beklentimiz Milli Çıkarlar

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Murat Gedikli MHP’ye yönelik eleştirilere sert çıktı. Gedikli açıklamasında; “Türk Siyasi Tarihinde eşine az rastlanır bir durum yaşanıyor şu günlerde.  Kimileri "gizli bir koalisyon" diye adlandırsa da MHP-AKP yakınlaşması bir anti emperyalist ittifak hüviyetindedir. 

MHP'nin bu ittifaktan beklediği tek şey mili çıkarlarımız, milli onurumuz ve milletin bekasıdır. Önermeyi tekrar edelim o zaman: Bu bir Kuva-yı Milliye Ruhuyla oluşturulmuş bir Anti Emperyalist İttifaktır.  Ardında dahasını aramak ya safdillik ya da art niyettir” ifadelerini kullandı. 

Yarışma Düzenlenecek

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından "Liseler Arası Resim Yarışması" organize edilecek. "Uzak-Yakın" temalı yarışmaya katılmak isteyen yarışmacıların eserlerini 22 Kasım 2017-9 Şubat 2018 tarihleri arasında, Güzel Sanatlar Fakültesinde kurulacak tanıtım standına teslim etmeleri gerekiyor. Seçici kurul tarafından değerlendirilecek eserler, 14 Şubat 2018'de fakülte salonunda sergilenecek.

Herkes Antibiyotiğe Karşı Bilinçlenecek

Belediyemizce 13-19 Kasım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftası kapsamında, 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 10.00'da, Erol Günaydın Sanat Merkezi'nde, Türkiye Farmakoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Ender Yarsan'ın konuşmacı olarak katılacağı "Bilinçli Antibiyotik Kullanımı" konulu konferans düzenlenecektir. Konferansımıza tüm halkımız davetlidir.

Etkinlikleri Sürüyor

Gönül Elçileri Trabzon’da etkinliklerini sürdürüyor. Çok sayıda etkinliğe imza atan gönül elçileri kız yurdunu ziyaret etti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz Hanımefendi ve beraberinde gönül elçileri TÜRGEV Zehra Polat Cebi Öğrenci Yurdu’nu ziyaret etti.

Ziyarette yurt müdürü ile öğrenciler hakkında sohbet eden Bayan Yavuz, daha sonra yurdu gezdi.
 
Editör: TE Bilisim