‘Evet’çiler rahat olsun diyen Çevik, “2002 yılından itibaren; anket ortalamaları ve Ak Partinin aldığı oylar: 2002 seçim anketleri ortalaması %28.3, Ak Partinin aldığı oy %34.1., 2007 seçim anketleri ortalaması %38.7, Ak Partinin aldığı oy %46.8. 2011 seçim anketleri ortalaması %47.9, Ak Partinin aldığı oy %49.83. 2015 seçim anketleri ortalaması %43.5, Ak Partinin aldığı oy %49.49. 2017 referandum anketleri ortalaması %54, "EVET" oylarının %60' ın üzerinde olmaması için bir neden yoktur” dedi.

Vakfıkebir’e 10 Önemli Yatırım 

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta,  Vakfıkebir’e çok şey katacak 10 önemli yatırımın müjdesini verdi. İşte Milletvekili Muhammet Balta’nın son açıkladığı o yatırımları; “Eski sahil yolu güzergahının Beşikdüzü ilçemize kadar olan bölümü de bölünerek kaldırımları ile birlikte yeniden yapılacak. Vakfıkebir'e İş-Kur Şube Müdürlüğü kurulacak.  

Hacıköy Mahallesine emniyet müdürlüğü binası ve çevik kuvvet binası yapılacak.  Trabzon'da 4 tane adliye sarayından birisi Vakfıkebir'de yapılacak. Kapalı Spor Salonunun bulunduğu bölgeye kapalı yüzme havuzu ve şehir hamamı yapılacak. Fen Lisesi öğrenciler için 200 kişilik yurt binası inşa edilecek. Fol Deresi üzerinde yapılacak olan ikinci projemizin ihalesi onaylandı.  Organize Sanayi Bölgesi’nin  üst yapısını  ihale edip yolunu da bu sene içerisinde planlanacak. 

Refik Kurukız’ın Uyumu

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız seçimi kazandıktan sonra siyaseti bir kenara bırakarak tüm siyasi parti temsilcileri ile birlikte Şalpazarı’na hizmet için çalışacaklarını söylemişti. Refik Başkan aradan geçen üç yıl boyunca verdiği bu söz doğrultusunda herkese kapısını açtı ve tüm Şalpazarı’nın belediye başkanı olduğunu ispatladı. İlçesine hizmet etmek için çaldığı her yer kapı ona sonuna kadar açıldı. Şalpazarı hizmet manasında uzun yıllar mağduriyet yaşamı bir ilçemiz. Başkan Refik Kurukız’ın bu gayretlerine herkesin destek olarak ilçenin hak ettiği hizmetleri alması en büyük temennimiz. 

Sosyal Etkinliklerde Kullanılacak 

Vakfıkebir belediyesi yeni bir otobüs satın alarak araç filosunu genişletti.
Satın alınan otobüs Vakfıkebir Belediyesinin kültürel, sosyal, sağlık ve eğitim amaçlı tüm faaliyetlerinin ve belediye içi hizmetlerinde kullanılmak üzere Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğüne tahsis edildi.

‘Biz Allah’tan Korkarız’

Trabzon eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Abanoz yeni yerimiz için "Hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu. İlkeli olmak, ahlaklı olmak üzerine yaşanmışlıklardan, tecrübelerden bahsetti. 

Abanoz, "Bir ben hala öğretmenimi görünce saygımdan yolumu şaşırırım. Bize haram helal öğretilmiş insanlarız. Şimdilerde maalesef kısa yoldan zengin olmak gayesi haram/helal kavramı  adeta unutturdu. Şimdi "Üzümü ye bağını sorma" çağı yaşanıyor. Allah Musa Peygambere peygamberlik vermeden önce Musa Peygamber " Ben o görevi yapamam. Korkarım. Hele gidip insanlarla görüşeyim vaziyet nedir der."  Allah da ona müsaade eder.  

Musa Peygamber bir çobana, "Bana bu koyunu sat. gerçek değerinden daha fazlasını veririm." Hayır cevabını alınca daha cazip tekliflerde bulunur... Ama bir türlü çobanı ikna edemez. Çünkü çoban "Patronunu aldatsa da Allah'ı aldatamayacağını" söyler. Bunun üzerin Musa Peygamber, peygamberliği kabul eder. Şimdi bu kıssadan hisse çıkartırsak hallerimiz haraptır. Zira makam mevki için işlenemeyecek günah yok gibidir. Allaha şükür biz bu tuzaklara düşmedik, elimizin tersiyle ittik" dedi.

Zeki Çin’in Anne Acısı

Eski Arsin Ak Parti il genel meclisi üyesi  Zeki Çin’in Annesi uzun süredir tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi  hastanesinde  Hakkın rahmetine kavuştu. Cenazesi dün Arsin Yeşilköy Mahallesi Selimiye camiinde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla toprağa verildi.

Perekli Ailesinin Acı Kaybı 

Trabzonspor’da Perekli ailesinin önemli bir yeri vardır. Necmi Perekli, efsane kadronun önemli golcülerindendir. Aras Perekli ise Trabzon futbolunu Türkiye’nin her yerinde temsil etmiş, gazeteci yazarlık da yaparak, Türk ve Trabzon futboluna katkıları olmuştur. Perekli ailesi sporun tam içinden gelmiştir. Ailenin büyük temsilcisi Dr. Çağlar Perekli ise Hatay’da görev yapmaktaydı. Hatay’daki Trabzonluların ağabeyi ve sahibi olarak bilinen Çağlar Perekli’yi kaybettik. Perekli ailesinin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin.

Gençtürk Yeniden Başkan

Trabzon-Yomra Muhtarlar Derneği 9.Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Theree Pearl Otel’de gerçekleştirilen genel kurula Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Aktürk, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mahalle Muhtarları katılırken genel kurul sonrasında mevcut başkan Kaşüstü Mahallesi Muhtarı Gökhan Gençtürk yeniden başkanlığa seçildi. 
 
Editör: TE Bilisim