İmamoğlu'nu bir anda karşılarında gören mahalle sakinleri, kısa bir şaşkınlığın ardından seçilmiş İBB Başkanı ile fotoğraf çektirebilmek birbirleriyle yarıştı. Yoğun ilgi altında Sarar Ailesi'nin dairesine çıkan İmamoğlu'nu evin Giresunlu annesi Emine, Üsküp göçmeni babası Sadri, oğulları Cihan ve Emirhan ile kızları Elif karşıladı. İmamoğlu, evin torunları Doruk (15 günlük), Tugay (3) ve Efe (4) ile tanıştı. Efe ve Tugay ile özel olarak ilgilenen İmamoğlu, Sarar Ailesi'yla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.
 
TİSKİ Santa Suyuna El Atmalı
 

Trabzon’un Arsin ilçesi son yıllarda su sıkıntısı yaşadı. Bu sorunu çözmek için civar köyleri de besleyecek Santa’dan su getirildi ve tüm köylere dağıtıldı. Ancak konuşulmasına hatta bir dönem parası geldi geliyor denmesine rağmen arıtma tesis yapılamadı. Santa’dan gelen su haftanın 5 gün çamur akıyor.  Havalar eğer açarsa 2 gün ise durulanıyor. Bu konuda Murat Akbulut sitem etti ve yeni Belediye Başkanı Sait Gürsoy ve ekibinin fındık sezonu gelmeden bu sorunu mutlaka çözmeleri gerektiğini ifade etti.
 
Ali Şahin Kız Veriyor
 
Trabzon Zorlu Grand Otel’in İşletme Müdürü Ali Şahin biricik kızını evlendiriyor. Şahin’ın kızının nikah merasimi 8 Haziran tarihinde Zorlu Grand Otel’de yapılacak. Ardından ise Seren ve Taha bu kez Elazığ’da düğünle birlikte mutluluklarını taçlandıracaklar. Şahin ve Dal ailesini tebrik ediyor ömür boyu mutluluklar diliyoruz.
 
Mühendislerden Çebi’ye Ziyaret
 
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu, Başkan Yardımcılarından Hakan Öner, Yasin Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret ettiler.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi nazik ziyaretlerinden dolayı Makina Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Bankoğlu’na ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
 
Önemli Çalışmalara İmza Atıyorsunuz
 
Tapu ve Kadastro Teşkilatının kuruluşunun 172. Yıl dönümü münasebetiyle Tapu Müdürü Adnan Özhaliloğlu ile Kadastro Müdürü Osman Küçükislamoğlu ve beraberindeki Tapu ve Kadastro çalışanları Vali Kemal Çeber’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretlerinden ötürü misafirlerine teşekkür eden Vali Çeber, bir devletin vatandaşlarına sunması gereken en temel hakların başında mülkiyet hakkının geldiğini vurgulayarak, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin bu hakkı korumak adına önemli çalışmalara imza attığını belirtti. Vali Çeber, Tapu ve Kadastro Haftasını kutlayarak, bu kurumlarda çalışan tüm personele başarılar diledi.
 
Şen’e Hayırlı Olsun Ziyareti
 
Üç dönem kuralı nedeniyle Trabzon’un ilçesi Arsin’den yeniden belediye başkan adayı gösterilmeyen Doktor Erdem Şen yeniden başkan oldu. 

Şen, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Personel Destek Hizmetleri Başkanlığına getirilen Şen dün göreve başladı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Şen’i, Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu ve yönetimi makamında ziyaret ederek başarı diledi. Şen de ziyaret için teşekkür etti.
 
Şehit Annesi İstedi Belediye Yaptı
 
Giresun’un Görele ilçesinde Belediye Başkanı Tolga Erener, Hakkari’de 1994 yılında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Er Coşkun Köçek’in annesi Fatma Köçek’in yol isteğini yerine getirdi. Şehit annesi Fatma Köçek, mahalle yollarının bozuk olduğunu ve çalışma yapılmasını isteyerek belediyeye başvurdu.

Başkan Erener ise anne Fatma Köçek’in isteğini yerine getirerek Soğuksu Mahallesi Cücenoğlu Sokakta yeni yol çalışması başlattı. Kısa sürede çalışma sonucu mahalle Hasan Ali Yücel caddesine bağlantısı yapıldı. Yeni bir yola kavuşan şehit annesi Fatma Köçek, yol sevincini Başkan Erener’e sarılarak paylaştı. Belediye Başkanı Tolga Erener, Soğuksu Mahalle halkının yıllardır patika yol olarak ulaşım sağladığı yolu yürütülen çalışmayla araç yoluna çevirdiklerini söyledi.
 
ÇAYKUR’a Çaykur İçinden Genel Müdür Atanmalı
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ve İl Kadın Kolları Başkanı Fazilet Türüt ile birlikte İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
 
Düzenlenen toplantıda ÇAYKUR’a bir an önce asaleten genel müdür atamasının yapılmasının gerektiğini kaydeden Deniz, ÇAYKUR’un içinden liyakatlı bir ismin genel müdürlüğe atanması gerektiğini ifade ederek, “ÇAYKUR gibi bu kadar büyük bir kuruluşun genel müdür atanmadan yönetilmeye çalışılması da ayrı bir muamma. Niye atanmaz, niye bu sorun çözülmez? Biz kimin atandığı ile ilgilenmiyoruz. İlgilendiğimiz nokta bir an önce ÇAYKUR’un genel müdürünün atanmasıdır. Bizim yaklaşım biçimimiz liyakata dayalıdır ve ÇAYKUR’un içinden birisi olması lazım. ÇAYKUR’u bilen, fabrikayı yöneten, oradaki insanları çalıştıran, sorunları bilen, bu konuda deneyimli bir çok arkadaşımız var.
 
ÇAYKUR’da onlardan bir tanesinin genel müdür atanması sağlıklı olacaktır. Dışardan birilerini Rizeli olsa bile gel sen git burada ÇAYKUR’a genel müdür diyerek atanması çok da doğru bir şey değil. Orada çalışan insanlara haksızlıktır. Yani bir geleneği bozmamızın bir mantığı yok. Bu konuda daha önce açıklamıştık ÇAYKUR’un genel müdürünün de bir an önce atanması gerekiyor ki bu işler böyle el yordamıyla dışardan birilerinin yöntemiyle olmasın.” dedi.
Editör: TE Bilisim