Bu dönem yeni yüz olarak öne çıkan isimlerden birisi TTSO Meclis Üyesi Murat Zeki Solak oldu. Murat Zeki Solak Trabzon’un sokaklarında büyüdü. İlkokul çağlarında Gazipaşa mahallesinde ardından ise Bahçecik’te yaşamına şekil verdi. İnşaat mühendisliğini okudu. Mühendis olmakla kalmadı, iş hayatına atıldı ve kendi işini yükseltti. Murat Zeki Solak şimdi siyasette. AK Parti Trabzon Ortahisar Belediye Başkan adaylığına talip oldu. AK Partiden belediye başkan adaylığını bekliyor. Solak’ın artıları çok. Trabzon merkezden, Akoluk  Ortahisar’ın en büyük mahallesi oralı. Merkez sağdan geliyor ve adaylar arasında artı yüzde 8-10 civarında oy getirecek bir potansiyele sahip. Yeni yüz mü, işte size Murat Solak..
 
Tümkiad Trabzon’da
 

Tüm Kalkınma İş adamları ve Girişimciler Derneği(TÜMKİAD) İstanbul Beylükdüzü’nde kuruldu. Adana, Bursa, Kastamonu, Van ve Gümüşhane’de örgütlendi. Trabzon Derneğini ise İş adamı Ahmet Salih Kırımlıoğlu kurdu. Kırımlıoğlu dün TAKA Gazetesini ziyaret etti. Ziyarette şu ifadeleri kullandı: ‘Milli ve yerli bir oluşumuz. İstanbul’da etkiniz ve Ticaret ve Sanayi odasında 10 meclis üyesi ile temsil edilmekteyiz. Trabzon örgütünü kuruyoruz. Cumartesi günü tüm iş adamlarımızı ve basın mensuplarımızı Suvva restarontta bekliyoruz. Orada Genel Başkanımız Nihat Tanrıkulu ile birlikte Türkiye ve Trabzon konulu açıklamalarımız olacak. Trabzon gündemine bundan sonra ufuk açmaya gayret göstereceğiz’ dedi. Kırımlıoğlu ile dün sohbet ettik. Aktif, dinamik ve pozitif bir isim. Trabzon’a katkıları olacaktır. Hayırlı olsun.
 
 
Trabzonspor’un Dikkatine
 

Zaman, zaman İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi illerden aranıyoruz ve soruyorlar. Trabzonspor telefon ile forma ve ürün pazarlaması yapıyor mu? yapıyor ise aşağıdaki numaralar gerçek midir, sahte midir? 0212-7022541, 0212-9981967-0850-3401742. Trabzonspor halkla ilişkiler departmanı bu konuda aydınlatıcı bilgiler sunmalı. Ürün satın alacak olanlar bile ‘Acaba sahte midir’ diyerek almıyor.
 
Gönüllere Talibim
 
AK Parti Beşikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Cumur, hizmet için yola çıktığını ifade ederek şunları söyledi; “Yüce Allah nasip eder aday gösterilir ve halkımızın teveccühü ile Başkan seçilirsem halkımızla omuz omuza vererek daha yaşanabilir ve huzurlu bir Beşikdüzü için çalışacağım. Bir spor adamı olarak gençlerimizi kahve köşelerinden, kötü alışkanlıklardan kurtarmak için farklı spor dallarında altyapılar oluşturmak istiyorum.  Futbolun yanı sıra, ata sporumuz güreş, okçuluk, yüzme gibi spor branşlarında yeni sporcular yetiştirmek için gerekli tüm destekleri vereceğim.  Yüce dinimizin temizliğe verdiği önemli hepimiz biliyoruz.  Beşikdüzü’müzde bir hamam yapacağız.  Milli eğitimle işbirliği halinde okullarımızda çevre temizliği bilincini oluşturmak için projeler oluşturacağız. Hayallerimden birisi de Beşikdüzü’nde yatay mimariyi hakim kılmak, insanlarımızı doğa ile buluşturmaktır. Ayda en az iki gün halk günleri düzenleyerek vatandaşlarımıza yaptığımız çalışmaları anlatarak onların sorunlarını dinlemeyi planlıyorum.  Yaratılanı Yaratandan ötürü sevmeliyiz. İnsanlarımızla iç içe olmayı dertleri ile dertlenmeyi acı ve tatlı günlerinde hep birlikte olacağım. AK Parti Belediyeciliği ile ilçemize hak ettiği hizmetleri kazandıracağıma gönülden inanıyorum” dedi.
 
Vali Ustaoğlu’na Ziyaret
 

TCG Batıray (S-349) Denizaltı Komutanı Deniz Binbaşı Necati Karaca ve Başçarkçı Deniz Yüzbaşı Abbas Çolak, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu'nu ziyaret etti. Valilikten yapılan açıklamada, Karaca, Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Trabzon Limanı'na aborda olan TCG Batıray (S-349) Denizaltı'sı hakkında Ustaoğlu'na bilgiler verdiği bildirildi. Ustaoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Türk donanmasının değerli mensuplarını Trabzon'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduk. Türk Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu yüksek nitelikli insan gücü ve modern deniz kuvvetleri ile Türk halkının her zaman haklı gurur kaynağı olmuştur." ifadelerine yer verdi.  Karaca ve Çolak'ın daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulunduğu belirtildi.
 
Vatandaşlar Çağrıda Bulundu; Çözüm Bulun
 
Trabzon’un Ortahisar İlçesi’ne bağlı Toklu Mahallesi Aksu Sokak’ta yaşayan vatandaşlar gazetemize bir şikayetlerini iletti ve çözüm istediler. İşte vatandaşlarımızın o açıklaması: “Mahallemizde bulunan Merkez Bankası’nın arkasından sahile bağlanan yol çok rampa. Yağışlı havalarda çok tehlikeli oluyor. Araçlar için özellikle tehlike oluşturuyor. Buraya bir önlem alınmasını istiyoruz. Bir çözüm bulsunlar. Burada herhangi bir kaza durumu yaşanmasının önüne geçilmesi gerekiyor. Belediyemizden yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi.
 
Düzköy’de Çayırbağlı Aday Kazanır
 
Trabzon’un Düzköy ilçesi kozmopolit ilçelerden biridir. İlçede Çayırbağı ile ilçe merkezi arasında her zaman çekişme olmuştur. İlçede adayı belirleyici de Çayırbağı’dır. İlçe merkezini nüfus olarak bir buçuk katına katlayan en büyük mahalleden Çayırbağı yerel ve genel seçimlerde oy oranı ile her zaman belirleyici mahallelerdendir. Yerelde de Çayırbağı’ndan çıkacak adayında seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılır. İktidar partisi de muhalefet partileri de seçimleri kazanmak için Çayırbağı’na öncelik verir. Mahallenin bir de özelliği vardır, herhangi bir partiden aday çıkması durumunda görüşü ne olursa olsun herkes mahallesinden olan adaya destek verir. Parti genel merkezleri de bunu bildiği için bu konuda da ince eleyip sık dokurlar.
 
Usta Kongreye Hazırlanıyor
 

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Hakan Usta, hafta sonu yapılacak olan S.S. Ortahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi kongresi öncesinde son çalışmalarını yapıyor. Usta’yı dün odada ziyaret ettik. Ekibi ile pür dikkat kongreye odaklanmıştı. Şoförler ve Otomobilciler Odası bünyesinde kurulan kooperatifin tekrar oda bünyesine katacaklarını dile getiren Usta, “Odamız bünyesinde kurulan ve evladımız gibi sevdiğimiz kooperatifimiz maalesef bugün enkaza dönüştü. Kredi bile veremez durumda. Yıkılan enkazı onarmak ‘Usta’ işidir. İnşallah ortaklarımız işi ehline vererek ‘Usta’ya yetki verip kooperatifimizi tekrar canlandıracağız” dedi.
Editör: TE Bilisim