Kozoğlu sitemkar konuştu. Trabzon’da gün geçtikçe fındığın basında sahipsiz kaldığını, basının duyarlılığını azalttığını söyleyerek, ‘Öyle günler oluyor ki gazetelerde fındık haberi bile bulmak zor oluyor. Basın her gün fındığı ve çayı gündemde tutmalı. Fındık ve çay milli ürünlerimizdir. 

Onları kaybedersek büyük bir yoksulluk yaşarız. Biz Ziraat odaları olarak mücadelemizi sürdüreceğiz ve asla pes etmeyeceğiz. Kimseyi karşımıza almış değiliz. Biz fındığın değerini alma peşindeyiz’ dedi

Geçit Yok Dediler

CHP’nin duayen isimlerinden Ferşat Mert ile Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Bayram aradılar. TAKA Gazetesi’nin yeni ofisi için hayırlı olsun dileklerini iletti ve bir de mesaj verdiler: ‘16 Nisan Türkiye için kırılma noktasıdır. Yeni Anayasaya geçit yok.’

Demirtaş Ailesinin Acı Günü

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’ın babaannesi Hanım Demirtaş (80) hayatı kaybetti. Merhume Demirtaş Arsin Yolustü Mahallesi’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya, daire amirleri, teşkilat mensupları ve çok sayıda yakını Demirtaş ailesini yalnız bırakmadı. Merhume Hanım Demirtaş kılınan cenaze namazının ardından aynı mahalledeki aile kabristanlığına defnedildi. Merhume Demirtaş’a Allah’tan Rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Trabzonlu İşadamları Yalnız Bırakmadı

Trabzonspor maçı için şehre gelen Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nu Trabzonlu işadamları yalnız bırakmadı. Önceki akşam oynanan Trabzonspor-Alanyaspor karşılaşması için şehre gelen Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Alanya'da yatırım yapan Trabzonlu işadamları Özkefeli İnşaat ve Arcadia Homes projesi sahibi Orhan Kefeli ve yatırım ortağı Fatih Sözen tarafından şehirde ağırlandılar. Alanya'da yatırım yapan Trabzonlu iş adamları, Başkan Çavuşoğlu ve yönetim kurulu üyelerine Trabzon'u gezdirip birlikte yemek yediler. Başkan Çavuşoğlu, Trabzon’un güzel bir Karadeniz şehri olduğunu ve gösterilen misafirperverlikten dolayı oldukça memnun olduğunu ifade etti.

Suiçmez’in İtirazları

MHP Trabzon Milletvekili adaylarından eğitimci Hasan Suiçmez, referandum değerlendirmesinde kutuplaşmaya dikkat çekerek şu sözlerle uyardı: ‘’Bir vatandaş olarak; meclisimizin yapma kararı aldığı referandum için; “Evet ya da Hayır” hakkının kullanılmasında taraflar kendilerince bunun sebeplerini, faziletlerini, bedellerini milletin anlayacağı şekilde açıklayabilirler! Aklın yolu da zaten bunu emreder! Yani bu değişiklikle; anlatılmaya değer hiçbir şey getirilemediği için mi böyle suçlamalarla halkın karşısına çıkılıyor! Anlamak mümkün değil! Bu geri tepecek tehlikeli bir silahtır, yaşarsak hepimiz göreceğiz! Ancak, “benim dediğim gibi düşünmezsen sen teröristsin, terör örgütü ile birlikte hareket içindesin” suçlaması, farklı düşünme hakkı olan vatandaşlarımızı, peşinen haksız ve mesnetsiz olarak itham etmektir! Devletimiz, kendisinin vatandaş olarak önümüze koyduğu tercihte bulunma hakkının bir tarafını terörist olmak olarak tanımlayacaksa, o zaman bu tercihi bizzat kendisi vatandaşı terörist ilan etmek için mi vatandaşın önüne koymaktadır! Buna inanmak istemiyorum! “Elinde çekiçle gezen, karşısındakini çivi zannederse” rejimin adı ne olur, hiç düşündünüz mü?

KTÜ 12 Sağlık Personeli Alacak! 

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Devlet Personel Başkanlığı'ndan yapılan 16 Şubat 2017 tarihli duyuruya göre Üniversitenin Farabi Hastanesi Başhekimliğine sözleşmeli hemşire ve Radyoloji Teknikeri alımı yapılacak. Açıklamada, 657 sayılı Kanun'un 4/B maddesi, 6 Haziran 1978 tarihli ve 7/15454 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan esaslar ile ek ve değişikliklerine göre istihdam edilmek üzere, yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın, Ortaöğretim/Önlisans 2016 KPSS (B) grubu sınavı ile personel alımı yapılacağı belirtildi. Açıklamada, ilgili sınavdan "KPSSP94" ve "KPSSP93" puan türü esas alınarak sıralama ile alım yapılacağı vurgulanarak, 10 hemşire, 3 acil tıp teknikeri ile 2 radyoloji teknikerinin KTÜ Farabi Hastanesi Başhekimliği bünyesinde istihdam edileceği kaydedildi. Başvuruların, 7 Mart 2017'ye kadar, KTÜ Personel Dairesi Başkanlığına yapılması gerektiği bildirildi.

Of’ta 2016 Yılında 481 Kişiye Pasaport

Of İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi tarafından 2015 yılında toplam 614 kişiye pasaport verilirken 2016 yılında 133 kişilik azalma ile toplam 481 kişiye pasaport verildi. 18 yaşından küçük çocuklar, anne veya babasının muvafakatı  ile pasaport alabilirken, 25 yaş ve altı öğrencilerden harç bedeli alınmayarak sadece cüzdan bedeli alınıyor. 2017 yılı için cüzdan bedeli 94,00 TL olurken, harç bedelleri ise; 6 aylık için 120,10 TL, Bir yıl için 175,50 TL, İki yıl için 286,40 TL, 3 yıl için 406,70 TL, 10 yıl için 573,10 TL oldu.
 
Editör: TE Bilisim